4.12.2017

JOULUN PUNAISTA - MEILLÄ?


Olen onnistunut ylittämään uutiskynnyksen: meillä on joulunpunainen pyyheliina! Punainen väri on lähes koko aikuisen elämäni aiheuttanut minulle ihottumaa ja varsinaisen kohtauksen sain kesällä, kun tajusin asuntomessuilla, että nyt sillä on trendikästä maalata kokonaisia seiniäkin! Siedätyshoito pieninä ripauksina siellä täällä sisustuslehtien sivuilla ja Pinterest-kuvina on selvästi tepsinyt, sillä reilu viikko sitten Balmuirilla järjestetyssä Sisustusterapiaryhmän (Kyllä, kuulun porukkaan!) illassa ainut ostokseni oli kuvien viininpunainen vohvelipyyhe. Tässä onkin tälle joululle ihmettelemistä. Siinä messinki ja havunvihreä ovat väriparistaan ihmeissään. Hedelmäkulhossa samanvärisiä omeniakin. Toki ne on toivottavaa myös jonkun syödä pois.

Tästä revittelystä on enää vain lyhyt matka tonttuverhoihin ja värikkäisiin vilkkuvaloihin - pelkään. Jos nyt kuitenkin ihan rehellinen olen, niin kylläpä sopii kauniisti juuri tuollainen munakoisoon vivahtava punainen marmorin ja mustien yksityiskohtien seuraksi. Annetaan niiden murretun punaisten seinien nyt sitten kuitenkin olla, vaikka esimerkiksi viimekesäiseen Kannustalon asuntomessukohteeseen Susanna Venton itse sekoittelema värisävy sopikin melko täydellisesti. Tässä pyyhkeessä on riittävästi punaista meille. Tämä pyyhe löytyy itse asiassa Balmuirin kylpypyyhevalikoimasta, eikä välttämättä ensisijaisesti keittiökäyttöön edes ole suunniteltu. Mutta reilun 45x100cm kokonsa puolesta sovellan sen käyttöä mieluusti meidän keittiössä, jossa kuivauskaappien puuttuessa astiat kuivataan usein tuoreeltaan pyyhkeeseen.

Loppukesästä Helsingin Esplanadilla avautuneessa Balmuirin Brand Storessa oli todellisuudessa niin paljon kaikkea ihanaa, että en yksinkertaisesti osannut tarrata ostoseduista huolimatta mihinkään tämän suurempaan ja illan aikana nautin lähinnä muiden terapiaryhmäläisten seurasta. Ostoksia ehtii tehdä myöhemminkin. Pehmoiset kid mohair -huivit ja viltit neutraalimpien pyyhesävyjen lisäksi jäivät erityisesti mieltä kaivelemaan. Heidi Jaara&co ovat tehneet upeaa työtä laadukkaiden enemmänkin keskieurooppalaishenkisten tuotteiden brändäämisessä viimeistä yksityiskohtaa myöten. Äkkiseltään ei uskoisi, että kyseessä on Pohjois-Suomesta kotoisin oleva menestystarina.

6 kommenttia:

 1. Mie jo ensin ajattelin, että nyt tärähti eetteriin oikeaa, räikeää punaista ja puna-allergikkona kaivelin jo migreenilääkkeitä esiin. Mutta tuohan onkin oikein hyvä viininpunainen vai mikä lie väri, joka ei aiheuta ahdistusta täälläkään !

  Ja kuule, tuosta on vielä piiiitkä matka tonttuverhoihin! Luojan kiitos ( ja tähän rukoileva hymiö )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, minulle kaikki punainen joulun aikaan on kyllä jouluun liittyvää. Ehkä vähän karrikoiden juttua kirjoitinkin. Ihan tämä viinin/luumun/munakoison "punainenkin" on minun sisustuksessa extreme osastoa :)! Balmuir oli nimennyt pyyhkeen Aubergineksi. Munakoiso on minusta kyllä violetimpi. Näämme kaikki värit niin eri tavoin.

   Poista
 2. Tuo ei ole joulunpunainen.
  Tuo on viininpunainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nätti pyyhe, vaikka ei vastaa minun käsitystä joulunpunaisesta! Googlen kuvahakukaan ei anna sanalla "joulunpunainen" tuota väriä mutta voihan se sulle silti sitä olla... :)

   Iloista joulua!

   Poista
  2. Voi apua. Onneksi keksit aikasi siihen käyttää. Hyvää joulua.

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!