6.7.2017

ASUNTOMESSUSUOSIKKINI // KANNUSTALON HARMAJA SAIMAA


Asuntomessujen varmasti kuvatuin kohde on tässä! Kohde numero 6 ja Kannustalon Harmaja Saimaa. Kannustalo ei pettänyt tänäkään vuonna huikeilla isoista ikkunoista avautuvilla maisemillaan ja viimeiseen yksityiskohtaan saakka hiotulla sisustuksellaan. Viime vuonna Seinäjoen messuilla sisustuksesta vastasi Helena Karihtala, tänä vuonna puolestaan maan huippuihin niin ikään lukeutuva Susanna Vento. Ja todella taattua työtä oli Susanna tehnytkin, jopa keittiön punainen maalisävy on Susannan oma sekoitus. Maalikartoista kun ei löytynyt juuri sitä oikeaa jo olemassaolevaa sävyä. Harmaja Saimaa edustaa sisustukseltaan juuri tällä hetkellä pinnalla olevia sisustustrendejä: talon tumma ulkokuori, sisustuksessa murrettuja maanläheisiä värejä, ruskean ja puun sävyjä, samettipintoja, muhkeita, pehmeitä tekstiilejä, terrakottaa, savea, messinkiä. Musta keittiö, aamiaiskaapit, walk-in-closet, mustat ikkunapuut, sisustuskuutiot, Ristomatti Ratian Siparille suunnittelema Vire-seinäpaneeli, joka sekin on käännetty tässä kohteesta vaakalinjasta pystyyn. Lukuisat design-tuotteet yhdistettynä Ikeaan ja Kuutti Lavosen taide. Näin muutamia mainitakseni.

Tässä kohteessa pintamateriaalit on valittu yhdessä asukkaiden kanssa, mutta irtosisustus on kuvitteelliseen tarpeeseen loihdittu. Kohteessa on 3 makuuhuonetta, joista yksi sijaisee parvella pienen työskentelytilan lisäksi. Pesutiloista ja saunasta minulla ei ole kuvaa, mutta tummaa hämyistä linjaa jatkoivat nekin.  Kohteen erikoisuuksiin kuului myös oma luonnontilaiseksi jätetty kallioinen ranta ja talon taakse tehty laavu. Rakennukseen kuului myös erillinen tila, johon käytiin ulkona olevan katetun käytävän kautta. Lehtikuvauksiin se oli valjastettu joogasaliksi, tällä hetkellä siinä toimi pieni kuntosali, mutta tila menisi yhtä hyvin vaikkapa itsenäistyvän nuoren tai kotona työskentelevän omana tilana. 
Tämä kohde oli yksi valmiimmista messualueella näin reilu viikko ennen messujen avajaisia. Yhden oven puuttuvat listat, puuttuva amme tai hieman kesken oleva piha olivat vain pieniä vielä tehtäviä juttuja. Teille valitsin 20 kuvaa tästä upeasta kohteesta, mutta ehdottomasti kannattaa käydä nauttimassa kohteen tunnelmasta paikan päällä ihan itse. Muistakaa pysähtyä pari askelta ulko-ovelta astuttuanne fiilistelemään ensivaikutelmaa upeine maisemineen, ihan silläkin uhalla, että perässä tuleva jono joutuu vähän odottamaan. WAU!

Mitäs tykkäät: iskeekö Kannustalon henki, Susannan loihtima sisustus ja tämän hetken sisustustrendit sinuun? Meidän oma viittä vaille kotihan ei ole valkoisine pintoineen ollenkaan tällä hetkellä trendikäs, enkä trendeistä huolimatta olisi kovin tummanpuhuvia pintoja sinne osannut suunnitellakaan, mutta silti pidän todella paljon näistä nykytrendeistä toisten kodeissa. Miten hienolta tuokin Vire-paneeli näyttää isolla seinällä pinnalla! Irtosisustuksen suhteen puolestaan tässä kodissa iski itseeni lähestulkoon kaikki ja samantyylisiä elementtejä näkisin helposti myös omassakin kodissa.


// One of my favourite houses at the Finnish Housing Fair. The house is made by Kannustalo and the interior is designed by talented Susanna Vento. In this house you can experience the most topical interior trends right now.

14 kommenttia:

 1. Kannustalo on kyllä lähes joka vuosi ollut asuntomessujen suosikkini, eikä tee nytkään poikkeusta.
  Itsellämme on seitsemän vuotta vanha Kannustalo, grafiitinharmaine ikkunapuineen mutta sisustukseltaan vaalea. Ja, nyt jos rakentaisin, valitsisin varmasti tummempaa. Niin se maku vaan muuttuu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se vain on, että Kannustalot osataan joka vuosi sisustaa jotenkin superkodikkaaksi ja lämpöiseksi. Minä pidän itse myös nykyisistä tummanpuhuvasta trendistä, mutta en oikein osaa omassa kodissa käyttää isommilla pinnoilla tummia sävyjä. Elän niin valosta ja vaaleat pinnat tuovat rauhaa omalle pinnalle. Tummaa saa kyllä olla tietenkin sitten irtosisustuksessa. Uudessakin kodissa sisätilojen ainoat tummat kiinteät valinnat ovat mustat ulko-ovet ja sauna. Jos kaava olisi puolestaan antanut periksi olisin helposti nähnyt meillä mustan talon ulkopinnoiltaan.

   Poista
 2. Upea kokonaisuus ja yksi ehdoton suosikkini myös! Värien käyttö ja persoonallinen ote puhuttelevat. Erityisesti silmiin osui matot ja valaisimet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä taitavasti sisustettu kohde. Niin paljon katseenvangitsijoita on tässä torpassa, mutta kuitenkin ajattomalla, sopusuhtaisella tavalla.

   Poista
 3. Ihana sisustus ja joo, tummat sävyt kiinnostaa, vaikka meillä onkin ihan vaaleaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä myös upouudet valkoiset pinnat :). Trendejä on silti mielenkiintoista seurata ja ihastellakin.

   Poista
 4. Taattua Kannustaloa ❤️ Iskee kyllä ja omakin koti on hiljalleen muuttumassa kohti vähän tummempaa kuin valkoinen. Maalilla on niin helppo muuttaa ilmettä.

  Vireeseen olen ihastunut myös ja yksi kohde suorastaan huutaa sitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siellä teillä onkin jo tainnut pientä muutosta tummaan päin tosiaan tapahtua. Vire oli kyllä mielettömän kaunis materiaali!

   Poista
 5. Tämä kannustalon kohde on kyllä oma ehdoton suosikkini kuvien perusteella. Ja näin kannustalolaisena tämäkin kannustalo saa mun sydämen sykkimään :)

  VastaaPoista
 6. Wau! Ihan mielettömän kaunis kokonaisuus ja sisustus on jotenkin todella Susanna Venton tyylinen, tunnistettava :) Toi Vire on kyllä upea ja voisin hyvin kuvitella sitä omallekin seinälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin Susannaksi tunnistettava sisustus. Niin taidokkaasti rakennettu!

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!