16.6.2017

PIKKUVESSAN SISUSTUSSUUNNITELMAHuomenia blogistaniaan! Aamuisella vessajutulla startataan tähän päivään, sillä uuden kodin pieni wc ei ole saanut täällä blogissa vielä ollenkaan omaa palstatilaa. WC sijaitsee meidän eteistilassa, eikä sille turhia neliöitä siunattu. Liukuovien asennuksen myötä siitä tuli jopa sen verran kompakti, että tilaan jouduttiin tilaamaan erikoismittainen, vain 35 cm syvä allastaso. Ja kas, kovin monokromiseksi on suunnitelmissa tämänkin tilan ilme hioutunut.

 1. Lamppu //2. Peili //3. Kynttilä //4. Marmori //5. Hana //6. Piirros //7. Betoniallas //8. Huuhtelupainike //9. Matto //10. WC-istuin

Tilan takaseinällä on seinä-WC-järjestelmää varten rakennettu puolen seinän mittainen kotelo, joka laatoitetaan 15x15cm kiiltävällä peruslaatalla sekä saumataan tumman harmaalla. Kotelon päälle on suunniteltu isomman vessan tapaan kivitaso. Alkuperäinen ajatus on täälläkin carrara-marmoria. Tiililadotun laattapinnan pariksi viereiselle seinälle tulee alkuperäisistä ovellisesta allaskaappisuunnitelmista poiketen betonista mittatilauksena teetetetty allastaso. Hanan kohdalla pohdin pitkään kromisen ja mustan välillä päätyen kuitenkin kromiseen tasapainottamaan muita tilan mustia yksityiskohtia. Muuton lamppu meiltä jo löytyykin entuudestaan (jos sen sijoitusperhe vain sen raaskii luovuttaa takaisin) ja se saanee uuden paikkansa sitten tästä toiletista. Peiliksi altaan yläpuolelle olen miettinyt By Lassenin mustareunaista neliötä. WC-istuin tulee olemaan samanlainen seinämalli kuin isommassakin vessassa.  Tila kaipaa myös pientä mattoa valkoiselle mikrosementtilattialle pehmentämään tunnelmaa. Tähän vessaan ei olekaan suunniteltu minkäänlaista kiinteää säilytysratkaisua (ainakaan vielä) ja katsotaan saisimmeko jopa pidettyä sen enemmän tälläisenä vierasvessana ilmeeltään. Jotain pientä koria tms. noille tasoille ja altaan alle lattialle mahtuu. 

Raksalla etenee tällä hetkellä vauhdilla ja pian päästään varmasti katsomaan ihan oikeaakin vessaa. Tänään on myös eräänlainen juhlapäivä raksalla, sillä kauan odotettu keittiö saapuu sinne näillä näppäimillä, jotenpa sinne suuntaan minäkin heti puoliin.


Perjantaita mennään jo ja täytyy sanoa, että huomenna (!) kotikylässäni juostavaan Jukolan ja Venlojen viestiin valmistautuminen on vähän kärsinyt raksakiireiden takia, viimekin yönä tulin yhden aikaan sieltä kotiin. Mutta onneksi Jukola-viikonloppuna on ilmassa aina erityistä taikaa, joten eiköhän se tarvittava vire sieltä löydy ihan itsestään. Ja onpahan jo vähän harjoiteltu valvomista yöllisiä talkoohommia silmälläpitäen.


// We have two toilets in our new home. This is the plan for the smaller one. Monochrome and simple. Basic tiles, concrete sink, chrome faucet, some marble and black details. I guess this again will be one of my favourite spaces in the house.

6 kommenttia:

 1. Oi toi allas on niin ihana! Ja jee, keittiö!!! 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Keittiössä on vähän kokoamista ensi alkuun, mutta jospa se tällä viikolla asettuisi paikoilleen.

   Poista
 2. Tosi kivalta näyttää, tyylikästä ja raikasta!

  VastaaPoista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!