3.6.2017

JO JOUTUI ARMAS AIKA


Tänään on vietetty taas tätä maagista päivää, kun tuntuu, että elämässä koittaa hetkeksi pysähtyneisyyden ja epätodellisen pitkän kesäloman aika. Itse olen kiitollinen siitä, kuinka sain tämän kolmen Suomessa vietetyn kuukauden aikana tehdä paljon oman alan töitä ja pääsin vielä nauttimaan lukuvuoden lopun herkkupaloista: eilen hyytävässä säässä kuuden ja puolen tuhannen koululaisen sekä Robinin kanssa Hula hulaa -tanssien perinteisessä Suomen suven avauksessa Joensuun laulurinteellä ja tänään vielä Suvivirttä laulaen ja todistuksia ihanille kakkosluokkalaisille jakaen. Pääsin samalla todistamaan oman esikoiseni ensimmäistä kevätjuhlaa. Niin vain hän pääsi osaksi suomalaista laadukasta alkuopetusta vielä ekan luokan aikana, vaikka etukäteen ehdinkin Cardiffissa jo vähän haikeillakin, että tyttäreltä jää ekaluokka kokonaan välistä. 

Aamun virallisuuksien jälkeen kotona on nuokkunut neljä väsynyttä tyyppiä, itsellänihän ei meinaa flunssa hellittää sitten millään ja äänikin on ollut omilla teillään jo toista viikkoa. Nyt näyttää loputkin porukasta köhivän ja niiskuttavan. Vaikka taivaalta on taas tullut kasapäin rakeita ja räntää, niin kesä on onneksi asennekysymys. Sadesäällä voi puuhata sellaisia juttuja, mitä kesälämpimillä ei millään malttaisi. Kuten nukkua päiväunia ja tehdä sisällä kotihommia. Kesäloman alun kunniaksi pyörähdin kukkaostoksilla ja vaikka uuden kodin piha on vielä varsinainen rakennustyömaa lautakasoineen ja roskalavoineen, eikä väliaikaiskodin parvekkeellekaan meinaa päästä, koska sängyt tukkivat kulkureitin, palasin kotiin ison ruukkuhortensian kanssa. Se muistuttaa kovasti Cardiffin kesästä ja siellä puutarhoissa kasvavista mielettömistä hortensiapensaista. Sellaisestakin olisi ihana napsia kukkavarsia sisälle maljakkoon.
Meidän lomasuunnitelmat on tänä vuonna melko maltilliset, kaiken huomion vie tietenkin uusi koti. Jotain pientä kotimaan matkailua on suunnitteilla, Jukolan viestiä ja Ilosaarirockia kotimaisemissa unohtamatta. Mieli palaa tietenkin parin ulkosuomalaiskesän jälkeen mökille ja marjametsiin. Fiiliksen ja raksan mukaan mennään siis tänä kesänä. Lomailu saa sitä paitsi aivan erityisen levollisen sävynsä, kun ensi vuoden työkuviot varmistuivat jo hyvissä ajoin. Ja uskallanko sanoa ääneen, että vähän tuota elokuuta jo odotankin <3.

Aivan ihanaa viikonvaihdetta ja hyvää lomaa sellaisen aloittaneille! 


*Grete-pitsitoppi saatu // Drama Gallery

4 kommenttia:

 1. Pikaista paranemista köhisijöille ja ihanaa lomaa lapsille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ei loppua kyllä näy tälle rykimiselle. Yksi lapsi on saatettu päiväksi leirille ja toisen kanssa ajateltiin selättää koti kuntoon.

   Poista
 2. Mukavaa kesää! Parantukaahan .... minulle tuli lauantaina kuumepiikki korkealle, ei mitään muuta.
  Vielä viime yönä hikoilutti, jospa se menisi ohitse kun la mentävä lomalaisia hakemaan.
  Terveiset toiselta laidalta! PS. jospa jossain tavattaisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! väistyihän se tauti sitten viimein, eikä onneksi tytöillä niin pahasti iskenytkään sitten päälle kuin minulla. Terkkuja takaisin! Voi kun täytyyin muistaa, jos maltettais mökkeilläkin tänä kesänä, niin tultais käymään!

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!