16.4.2017

SYNTTÄRIKUTSU METSÄTEEMALLALasten synttärikutsujen askartelusta on muodostunut meillä jo perinne. Kun on kerran leikkiin ryhtynyt, ei tietenkään seuraavana vuonna voi toisinkaan toimia. Cardiffiin muutto -keväänä homma taisi hoitua tekstarilla, mutta muuten on pitänyt päästä näpräämään. Tyttöjen syntymäpäivillä on viisi päivää eroa, joten viimeiset viisi vuotta olemme pärjänneet yhdellä kutsulla yhteissynttäreille. Niin myös tänäkin vuonna, kun päätimme viedä juhlat luonnonhelmaan metsäteeman merkeissä. Olen perinteisten kotisynttäreiden kannattaja, mutta tänä vuonna nämä kaikki 54 neliötä tuntui vähän ahtaalta jo ajatuksenkin tasolla. Walesissä asuessa tuli puolestaan liiankin tutuiksi ylikaupalliset ulkoistetut massasynttärit, joten sillekään linjalle ei tänä vuonna lähdetty. 

Tytöt alkavat olla jo sen verran isoja, että he näpräävät näitä juttuja mun kanssa tosi mielellään yhdessä. Tänä vuonna painoimme perunalla korttiin kuusia ja tytöt piirsivät eläimet puoliksi. Isompi taiteili ketut ja puput, pienempi hiiret ja nallet. Aika symppiksiä niistä tuli. Melkein menisi joulukortistakin tämä, tähti vain jonkun kuusen latvaan ja tekstiin hyvän joulun toivotukset.  Blogiini tullaan usein synttärikutsu-hakusanalla, joten jospa tästä jollekin olisi taas ideaa omiin toteutuksiin. Palailen vielä juhlapaikalle jo vaikkapa heti seuraavassa jutussa, niin suloisen sakin metsässä viihtyviä lapsia saimme eilen juhlapaikalle. 

Leppoisia pääsiäisen viimehetkiä! 


/// This year we celebrated my daughters' joint birthday party with forest theme, in the woods of course. Crafting the invitations is so far our annual tradition and this year printed the trees with potatoes and girls drew the cute forest animals on it. I return to the party itself next, it was so fun according to the little people. Red cheeks and smiling faces indeed!

14 kommenttia:

 1. Tulipa todella suloiset kutsut! Peruna onkin oiva leimasin.

  VastaaPoista
 2. Voi kuinka suloinen kutsu! <3 Ja ehdottomasti myös joulukorttiainesta!

  VastaaPoista
 3. Olisipa kiva kuulla pikimmiten synttäreistä tällaisessa metsäympäristössä lisää!!

  Päivi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MOi Päivi! Nyt löytyykin juttu synttäreistä, heti tästä jutusta seuraava.

   Poista
 4. Ihana idea nuo metsäsynttärit!
  Meillä on ollut jos jonkinlaista, mutta itse en ole vielä metsäsynttäreitä järkännyt.
  Vieraana tytöt on pari kertaa ollut ja onhan ne ainutlaatuisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin. Voisin hyvin järjestää samanlaiset heti ensi vuonna uudelleen :).

   Poista
 5. Meillä on pidetty useammatkin laavusynttärit, ja aina niihin tulee innokasta porukkaa. Synttärit on talvella, joten mäenlaskun välissä paistetaan lettuja ja vaahtokarkkeja nuotiolla. Joskus on ollut suklaabanaaneja ja muuta perusevästä, mutta monelle lapselle ne ovat uusia juttuja. Joskus ollaan vuokrattu kota ja päästy myös säältä suojaan. Ulkona vietettävät synttärit on siitä kivoja, että ääntä mahtuu pihalle paremmin ja synttäreiltä lähtee punaposkista, iloista väkeä koteihinsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvisynttärit ulkona kuulostaa myös mainiolta! Eri vuodenajat mahdollistavatkin vähän erilaiset puuhat. Meillä oli juurikin kota käytössä, jossa hoidimme askarteluosuuden ja tarjoilut. Muuten lapset viihtyivät ulkona. Tälläisillä synttäreillä ei minusta ne lahjatkaan nouse niin päärooliin, vaan se yhdessä oleminen ja tekeminen. Meidän tytöt aukaisivatkin lahjansa sitten vasta kotona.

   Poista
 6. On varmaan ihanat synttärit! Onnea molemmille! Terveiset toiselta laidalta!

  VastaaPoista
 7. Tekee mieli jäädä kommentoimaan joka postausta, taidan jäädä seuraamaan jatkossakin blogiasi :D hehe...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiva kuulla, kommentit ilahduttavat aina yhtä paljon! Tervetuloa mukaan menoon <3!

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!