6.3.2017

OODI TALVELLEMeidän Suomen päivät ovat kuluneet muun muassa näissä merkeissä. Itä-Suomen talvessa on meille riittävästi eksotiikkaa tällekin tänään alkavalle talvilomaviikolle. Tytöt eivät tällä hetkellä tiedä mitään parempaa kuin ulkoilun ja lumileikit. On myös melko ihmeellistä voida mennä ulos leikkimään ilman jatkuvaa valvovaa silmää näköpiirissä.  Pienempi oli suomen kielen lisäksi ehtinyt jo unohtaa, mitä lumi ylipäänsä on. Saati ne kaikki päähineet, kaulurit ja rukkaset, mitä päälle täytyy pukea. Reilun viikon harjoittelun jälkeen lumi menee jo sujuvasti suuhun saakka ja kypärämyssyäkään ei luulla enää muslimien käyttämäksi huiviksi. Pian viisivuotiaan paluumuuttajalapsen maailmankuva on hellyttävä.

Arki alkoikin meillä sitten melko liukkaasti viime viikolla, kun tytöt lähtivät uuteen kouluun ja päiväkotiin ja minä aloitin lennosta myös työt. Siispä tässä ei oikeastaan olla edes ehditty miettiä, kuinka sopeutuminen on sujunut. Kaikki menee painollaan ja vasen käsikin on pikku hiljaa luopunut auton vaihdekepin tavoittelusta. Pieniä filminkatkeamisia vielä tulee lähes joka päivä, niitä sellaisia "maassa maan tavalla" -oivalluksia. Voisin tehdä niistä pientä listausta tänne blogiinkin, kunhan kerrytän kokemuksia vielä hetken verran. 

Tänään puetaan taas riittävästi päälle ja suuntaamme tyttöporukallamme ulos aurinkoon. Tiedossa mummolareissu ja toivottavasti hyviä hiintokilometrejä järven jäällä. Oikein mukavaa maanantaita ja ihanaa loman aloitusta kymppiviikon lomailijoille!


/// Ode for the Finnish winter! Last ten days have looked mainly like this. Lots and lots of winter activities and outdoor life.. I think at this very moment my kids don't know anything better in addition to that freedom they feel when they are allowed to go outdoors alone without us parents watching after them every minute. This time of the winter is such a great time to be in Finland. There's still plenty of snow, but days get longer and lighter, sun is shining almost constantly and the temperatures stay mainly mild. Spring is just around the corner. After a week  of settling in the new school, kindergarten and work it's time now for a winter holiday week and we are soon heading to meet the grandparents. Kids can play in he snowy garden and my intention is to go for a sunny cross country ski track on the lake nearby. Shades are very much needed today so off we go now!


12 kommenttia:

 1. Hei ihania kuvia, iloisia ilmeitä, hauskaa näyttää lumileikit olevan. Ihanaa loma viikkoa ja sitten arkeen palaamista. Nyt ongin mitä ihanin aurinkoinen pakkassää. Terveiset toiselta laidalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihanasti paisteli eilen ja näyttäisi paistavan taas tänään. Joten hymy huulilla tähänkin päivään :)!

   Poista
 2. Voi miten ihania ja vauhdikkaita talvikuvia! Vaikken itse talvesta yhtään välitäkään, niin tällaisia talven riemuja on kiva katsella!
  Tervetuloa Suomeen ja tsemppiä arkeen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvi on ihana! Sun täytyis tulla joskus tänne meidän leveysasteille siedätysleirille, ja just näin kun aurinko alkaa jo lämmittää :).Kiitos Anu!

   Poista
 3. Ihastuttavia ilon ja talven kuvia!
  Mukavaa viikkoa teille.

  VastaaPoista
 4. Hmmm... ole varovainen auton kanssa. Saarivaltiosta parin vuoden jälkeen Suomeen kotiuduttuani kiitin mielessäni liikenneympyränuolia. Välillä löi ihan tyhjää, että mihinkän suuntaan pitikään kiertää. Eräänä päivänä, noin kuukausi paluuni jälkeen, käännyin vasemmalle. Ajelin tyytyväisenä suoraa tietä, kunnes näin vastaantulevan auton kuljettajan huitovan kauhuissaan - olin väärällä puolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole edes tajunnut niitä nuolia katsella, ajatus veisi vasemmalle, mutta onneksi ainakin täällä kaista vähän pakottaa ajamaan oikeaan suuntaan :). Ja jokainen risteys on yhtä paha. Aina menisi väärälle kaistalle, jos ei keskittyisi. Pikku teillä välillä löytääkin itsensä sieltä vasemmalta. Joten varovainen saa olla, kun mieli tekee tepposia. Onneksi sulle ei käynyt huonosti! Aika kamalia voisi näin sattuakin.

   Poista
 5. Ihanat talviset tunnelmat! Ja tuttuja tyyppejä kuvissa vilisee ;) Mukavaa lomaa!

  VastaaPoista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!