12.2.2017

TAKKAVALINTA & OLOHUONEEN SISUSTUSSUUNNITELMA


Samaan aikaan kuin tämän Walesin kodin sisustusta pikku hiljaa riisutaan, mielessä pyörii yhä enemmän uuden kodin sisustaminen. Kun suuret linjat raksan suhteen ovat jotakuinkin selvillä, voi jo vähitellen haaveilla hienosäädöstä. Minulla on tällä hetkellä melko selkeä visio tyylistä, jota haluan lähteä toteuttamaan ja millainen keittiön ruokailutilan ja olohuonetilan sisutuksesta olisi kiva luoda.

Osa avoimen tilan sisustustoiveista toteutuukin jo talon rakennusvaiheessa, kuten takka ja seinään upotetty hylly. Takka on itse asiassa miehen löytö: Linnatulen Witka Wood on hurjan kaunis, moderni pönttöuuni, jonka paikka valittiin hauskasti rajaamaan eteistä olohuonetilasta. Sen rinnalla olen pyöritellyt myös muita valkoisia pyöreitä takkoja, joissa olisi vielä isommat luukut, mutta jotenkin tämä Witka Wood hurmaa silti kaikkein eniten. Siinä on jotain perinteistä vielä jäljellä. Kaiken lisäksi katon ontelolaatatkin on jo rei'itetty tämän takan hormin mukaan, joten valinta on tehty senkin puolesta.  Luukun voi valita kromisella tai mustalla reunalla. Väri on vielä vähän mietinnässä, mutta ehkä valinta osuu tuohon kuvan kromiseen kuitenkin. Takan paikkaa ajatellen päätimme toteuttaa eteisen ja keittiön väliseen seinämään vessan jatkeeksi upotetun hyllyn, jonka alimmassa osassa lattialla voimme säilyttää allaolevan kuvan tapaan takkapuita. Hyllyn takaseinämään on tulossa yksi sähköpistoke tunnelmavalaisinta varten. Hyllyn vasemmalle puolelle jätettiin tarkoituksella seinätilaa, johon olen miettinyt taulunpaikkaa. David Ehrenstråhlen My Guide to New York -juliste meiltä jo löytyykin, mutta Lontoo-rakkauteni myötä haluaisin vielä tuon Lontoon kartan. Se taitaa olla pahus vaan loppuunmyyty tällä hetkellä.
Olohuoneeseen mahtunee parimetrinen sohva ja olenkin miettinyt jotain vaaleaa ja laadukasta, siroa ja ilmavaa vaihtoehtoa, jonka kaveriksi istuinrymään tulisi jo meillä olemassa olevia tuoleja. Haavelistalla on myös iso 2x3 metriä kookas matto lattian mikrosementtipinnan vastapainoksi. Minulla oli itse asiassa tarkoituksena tuoda pala Britanniaa täältä mukanani teettämällä iso matto suoraan täkäläisistä kokolattiamattovalikoimista. Tätä en ole kuitenkaan saanut aikaiseksi. Siispä jokin kokolattiamainen sileä mutta pehmeä matto olisi ihanan rauhoittava elementti isoon tilaan, jonka sisustuksessa maton ympärillä tapahtuu varmasti monenlaista. Talomme värikartta tulee olemaan melkoisen askeettinen, joten matossa voisi olla hyvin vähän väriäkin. VM Carpetin Hattara-maton roosassa sävyssä olisi sitä jotakin. Olen ehkä vähän rakastunut. Harmaa sävy olisi toki taas ajattomampi ratkaisu. Nykyiset mattomme ovat sen verran pientä kokoa, että niille on mietitty paikat jo lasten makuuhuoneista.

Kuvat:  1. juliste // 2. matto // 3.valokuva // 4. takka // 5. sohva // 6.sohvapöytä // 7 valaisin // 8. tyynyt

Kattovalaisimen suhteen toiveissa on kookas katseenvangitsija, sillä tässä kohtaa olohuoneen katolla alkaa olla jo riittävästi korkeutta. Viime aikoina olen palannut yhä uudelleen ihastelemaan ruotsalaisen valaisinvalmistaja Pholcin Mobil-valaisinta. Luulin itse asiassa löytäneeni sen vähän salaa ja ajatus siitä, ettei valaisinta vielä ihan joka kanava pursuile, viehätti kovasti. No pian varmaan pursuaa, sillä huomasin, että valaisin on valittu juuri vuoden valaisimeksi ruotsalaisen Elle Decorationin Design Awardseissa. Pidän paljon pyöreistä muodoista ja sen pyöreät polttimokuvut yhdistyisivät kauniisti jo olemassa olevaan Flosin IC- pöytävalaisimeen, Eero Aarnion valkoiseen pastellituoliin ja tietenkin tuohon takkaan. Tämän valaisimen valaisuteho on tosin vielä itselleni arvoitus, joten se täytyy selvittää ennen hankintaa. Valaisimella on korkeutta metrin verran, joten se voisi olla omiaan tuohon korkeaan tilaan. Ja sitäpaitsi, mulla olisi sille myös kiva pari tiedossa keittiön ruokailuryhmän ylle ripustettavaksi.

Sohvapöytä mietteet ovat vielä vähän kesken, mutta houkuttelevin olisi tilata sen pöytälevy samassa tilauksessa wc:hen tarvittavien kivitasojen kanssa. Näin pöydästä saisi juuri haluamansa kokoisen. Alkuun menee varmasti kivasti nykyinen Hayn Traykin, jolle mulla on toinenkin paikka jo mietittynä.

Tällä viikolla taloon on saatu vesikatto ja pohjahuopa, ikkuna-aukot on laitettu umpeen ja sisälle saatu viimein lämmöt. Tulevalla viikolla tontilla käynnistyy jo talousrakennuksen rakentaminen. Rakennus etenee kyllä todella vauhdilla, tuntuu valmistuvan ihan käsiin. Mutta eipä se ihmekään ole, kun työmaalla puurtaa neljä miestä kaiken aikaa.

Tälläinen sisustussuunnitelma tällä kertaa. Mitäs tykkäät? 

Täällä vietetään viikon viimeistä päivää pahvilaatikkojen ja kuplamuovirullan keskellä. Puoli perhettä on tosin kanveesissa vilustuksessaan. Viikonloppuun on mahtunut paitsi liikuttavia viimeisiä tapaamisia, yökyläilyjä ja leikkitreffejä, niin myös yhden aivan erityisen tärkeän pikkuneidin syntymä.

Kymmenen päivää enää jäljellä!  Suloista sunnuntain jatkoa sinne!


8 kommenttia:

 1. Hyvältä ja raikkaalta näyttää, tykkään <3

  - Sirpa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellaista raikkautta ja ripaus naisellisuutta olisi haussa. Ensituntumalta tuo roosa matto tuntui kuitenkin olevan miekkoselle liikaa. Mutta hyvin voisin ottaa jonkun kauniin sammalenvihreänkin maton, jotain vähän poikkeavaa. Lopultahan tuosta löytyy varmasti harmaa matto :).

   Poista
 2. Kuule iskin samaan valaisimeen silmät kun luin elle decorationia :D. Mutta meidän olkkarissa pitäis kumminkin olla vähemmän roikkuva. Hyvältä vaikuttaa suunnitelmat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heini! Superkaunis valaisin, klassikko varmasti jo syntyessään. Säikähdin ensin tuota metrin mittaa, mutta tosiaan eiköhän se siihen meidän korkeuteen kivasti menisi. Arvaa vaan, mikä on se ruokailuryhmään himoitsemani valaisin..!

   Poista
 3. Onko tämä sama taloratkaisu kuin Valkoisesn Harmajan Suvilla? Pohja ja seinähyllyratkaisu ainakin näyttävät samalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan on oma ratkaisu.. Suvillakin on avohylly, mutta pääseekö sen takaa kulkemaan, en ole ihan varma.

   Poista
 4. Ihan älyttömän kivan mallineen talo! Tykkään erityisesti atriumpihasta ja siitä, että kodinhoitohuone ei ole saunan yhteydessä. Wau!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Simppeli, avara mutta silti toimiva oli toiveissa. Juurikin noin halusimme kodarin erilleen, että saunapuoli ei ole aina pyykkivuorten läpi löydettävissä. Nyt saa kodarin sotkut rauhassa olla liukuoven takana piilossa, silloin kun niiden kimppuun ei yksinkertaisesti vain ehdi tai huvita. Terassille ehkä jonkinlaista seinäkettä rakennammekin vielä tuohon avoimelle reunalle luodaksemme siitä vieläkin suojaisemman.

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!