10.6.2016

AKUUTINLAISTA KUUMETTA


Viime päivinä on taas pikku reissu poltellut, haluaisin taas Lontooseen. Kaupungissa on sitä jotain ihanaa lumoa, ettei siitä kyllä helpolla tarpeekseen saa. Viime kerran Lontoon kuvat ovat tyystin postailematta ja nyt tässä Lontoo-kuumeessani niitä päädyin läpi käymään. Kuukausi sitten Lontoossa kukki kauniisti ja sääkin suosi. Pidemmittä puheitta tällä kertaa vain aikamoinen kuvapläjäys. Sen myötä ihanaa kesäkuista viikonloppua!


























/// London fever.





14 kommenttia:

  1. Aivan ihania kuvia sulla! :-) Toivottavasti pääsen jokukerta itsekin lontoossa käymään. Ihanaa kesää!
    Satu, http://mylifes-stripes.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu! Toivottavasti pääset joskus, kertakaikkisen ihana paikka, suurkaupunki, mutta kotoisa sellainen!

      Poista
  2. Kiitos näistä :) Auttoivat kadonneen kesäfiiliksen löytymiseen! Niin kaunista. Pitäiskö meidän seuraavaksi suunnitella Lontoon reissu porukalla...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä puistot edukseen tuolla reissulla, tosi kaunista kaikkialla! Ja joo suunnitellaan vaan, milloin tuute;)? Oispa ihanaa!

      Poista
  3. Voi Hanna, sinä onnekas, saat asua lähellä tuota ihanimmista ihaninta kaupunkia. Suomeen takaisin muuton jälkeen podin minäkin sellaista kuumetta, että piti ainakin kerran vuodessa päästä "kotikulmille". Nyt viimeisimmästä reissusta Lontooseen on vierähtänyt aikaa 12 vuotta :( tilanne pitäisi siis korjata. Sitten kun olet tutkinut joka kolkan Lontoon keskustassa :) niin suosittelen hyppäämään junaan Waterloon asemalta ja suuntaamaan lounaaseen päin Kingston-upon-Thamesiin (meidän kotikylä). Se on aivan ihana paikka vain puolen tunnin matkan päässä keskustasta. Kingstonin ydin keskusta-alueella on vain kävelykatuja, siis siellä missä ovat kaupat, ravintolat, pubit ja tori. Kaksi muuta viehättävää "pikkukylää" ovat Richmond ja Wimbledon, jonne pääsee Kingstonista bussilla. Kingstonin ja Richmondin välissä on kaunis ja todella iso Richmondin puisto, jota me kutsuttiin myös peurapuistoksi. Siellä peuralaumat vaeltaa vapaasti. Siellä on kauniita lampia, joissa kaikenlaisia vesilintuja, joutsenia, ym. Puiston keskiosasta löytyy Isabella Plantation, jossa kukkaloisto keväällä on aivan mieletön. Googlen kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa! Puisto voisi olla kiva retkikohde myös lasten kanssa. Pembroke Lodge Cafessa voi sitten retken päätteeksi istahtaa snackille.

    - Sirpa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana Sirpa! Itse asiassa juuri tänään mietin, että jos joskus Suomeen palataan, niin tuleekohan Walesistä samanlainen tuska, kun minulle oli tapana tulla Sveitsistä siellä asuttuani. Sinne oli vain säännöllisin väliajoin päästävä käymään vanhoja kotikulmia nuuhkimaan. Nyt on itsellkin jo pian viisi vuotta edellisestä käynnistä siellä.

      Haaveissani on juurikin laajentaa Lontoon kokemuksia ydinkeskustasta kauemmas seuraavilla kerroilla. Nähtävyydet on nähty nyt moneenkin otteeseen, vaikka ei niissä tosin edelleenkään mikään kyllästytä. Kiitos siis vinkeistä, tiedä vaikka pääsisin niihin ihan oikeasti tarttumaan, kuulostavat kivoilta!

      Poista
  4. Ooohhh, pakko päästä! Lontooseen, reissuun, minne vaan! Ontoossa olen pyörähtänyt pari kertaa pikaisesti ollessani Englannissa au pairina vuonna 2000. Muistikuat ovat aika heppoiset, pitäisi käydä päivittämässä ne.
    Käyhän blogissani kurkkaamassa miten Berliinin matkani meni. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska sattumus, just tulin sitä sun juttua lukemasta :)!

      Mäkin olin käynyt Lontoossa vuonna 2000 ekaa kertaa ennen viime syksyistä visiittiä ja samoin muistikuvat oli huterat, mutta hyvin osa kaupunkia kyllä palautui mieleen. Mutta hei, varaahan lennot, niin saat minusta sitten seuraa :)! Ja jos tuolta yleempää oikein tulkitsee, niin Tanja varmasti liittyy seuraan. Oisko muita lähtijöitä :D?!

      Poista
  5. Meidän perheen tytär on aivan rakastunut Lontooseen. Sinne kuulemma pitäisi päästä neljän päivän shoppailureissulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi neljän päivän shoppailureissu kuulostaa täydellseltä! Itse haaveilen ihan vaikka yhdestäkin. Tähän saakka olen malttanut tehdä vain täsmäiskuja kauppoihin, kun on ollut niin paljon muutakin fiilisteltävää.

      Poista
  6. Kauniita kuvia. Meidän poika on käynyt siellä kaksi kertaa ja tykkäs tosi paljon.
    Osallistu kastehelmi tarjoilu lautasen arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lontoo on kyllä varmasti sellainen paikka, että sinne voi matkustaa aina vain uudelleen ja aina löytyy uutta ihmeteltävää. Vaikka ei sillä, kyllä noita samoja nähtävyyksiäkin jaksaa ihastellessa kerrasta toiseen. Tower Bridge on ihan mun lemppari.

      Poista
  7. Oi oi, kyllä täällä saa nyt matkakuumetta kerrakseen, kun tulin juuri Anun blogista ihailemasta Berliiniä. :D Lontoo on haavelistalla ollut ihan liian pitkään, sinne olisi ehdottomasti päästävä käymään! Kiitos ihanasta virtuaalimatkasta ja kivaa sunnuntaita! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaarallista siis :D! Käymisen arvoinen paikka, mutta täytyy sanoa, että ei minullakaan/meilläkään sinne varmasti ihan heti olisi tullut lähdettyä, jos ei tänne olisi muutettu.

      Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!