11.5.2016

VÄRIKÄS TENBY


Reilun viikon takaisella päiväretkellä läntiseen Walesiin löydettin kaunis Tenby ja sieltä korttelitolkulla pastellimajoja. Näin sateisena ja harmaana päivänä, ilman kosteuden keikkuessa yli 90 prosentissa,  oli kiva palata näihin sokerihuurrettuihin välimerellistä tunnelmaa henkiviin kuviin ja ottaa teidätkin samalla taas sohvamatkailemaan. Tenbystä olimme kuulleet vain pelkkää suitsutusta, joten se oli ollut meidän reissulistalla jo pidemmän aikaa. 

Tämä pieni satama- ja kalastuskaupunki sijaitsee puolentoista tunnin automatkan päässä täältä Cardiffista, joten se tulee varmasti olemaan yksi suosikkiretkikohteistamme tänä kesänä. Kauniit pastelliset talot, mailitolkulla pehmoista hiekkarantaa, keskiaikaiset linnakkeet ja kivimuurin sisään kätkeytyvä kaupungin keskusta kapeine kujineen ja pienine putiikkeineen, kahviloineen ja ravintoloineen oli jotenkin häkellyttävän hurmaava yhdistelmä. 

Vastottain luin lehtiartikkelin, jossa yksi Tenbyn rannoista oli äänestetty ohi eteläisemmän Euroopan helmien Euroopan kauneimmaksi rannaksi. Eipä itselläni olisi aiemmin tullut mieleenkään lähteä etsimään idyllisiä hiekkarantoja Walesistä.Tenbyssä oli kyllä niin helppo hymyillä ja antaa ajan pysähtyä hetkeksi. Tuntea hento tuulenvire tukassa ja alkukesän ekat pisamat nenänpäässä. Kurkkia pastellitalojen ikkunoista sisään ja miettiä, miltä tuntuisi aina aamuisin hörppiä aamukahviaan ikkunoiden ääressä tälläistä maisemaa ihaillessa.

Tulisiko sinulle äkkiseltään mieleen, että nyt ollaan Britanniassa?/// Last Monday we made a daytrip to Tenby in West Wales. 
Yep, could you have imagined that there are places like this in Britain?9 kommenttia:

 1. Siis aivan ihanan näköinen paikka. Rakastan noita pastelli värisiä taloja ja ovia <3
  Aurinkoista keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä viimeisinkin jännite hartioilta tippuu näissä maisemissa päivän tallustellessa. Veikkaan, että tässä kylässä asuu rentoja ihmisiä :). Samoin sinne, se on viikko taas puolessaan!

   Poista
 2. Uskomatonta, miten erilaisia maisemia sieltä löytyy! Todella ihastuttava paikka täynnä värejä, hirmuinen matkakuume tulee näistä kuvista. :) Löysikös tyttöset jo snägäriltä poikaystäviäkin? ;) Tuo paikka on ehdottomasti laitettava visiittilistalle, jos toivottavasti joskus tuonne suunnalle eksyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö olekin! Joo poikaystävät löytyivät täältä. Tehtiin samalla jätskitreffit eräiden täällä Cardiffissa asuvien suomalaisten kavereiden kanssa. Ja kyllähän täällä monta varteenotettavaa matkakohdetta olisi, ken tänne puolelle Britanniaa joskus eksyy.

   Poista
 3. Aivan ihanaa, varsinkin tuo eka kuva!

  VastaaPoista
 4. Siis wau, aivan upea paikka! Ei tosiaan näytä Britannialta!

  VastaaPoista
 5. Siis wau, aivan upea paikka! Ei tosiaan näytä Britannialta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli niin helmi, siispä me ajellaan sinne taas tänään takaisin :)!

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!