28.5.2016

HOMEMADE PESTO


Pysytelläänpä vielä vihreässä. Tänään pestossa, jota meillä kuluu paljon pastan kanssa, mutta myös esim. lohen kuorrutteena. Toisinaan tehdään pestoa myös itse.  Pitäisi tehdä useamminkin, niin helposti se valmistuu. Pari ruukkua basilikaa, pannullinen kevyesti paahdettuja pinjansiemeniä, pala raastettua parmesaania, suolaa, pippuria, viipaloitua valkosipulia, oliiviöljyä ja loraus sitruunaa tai vaihtoehtoisesti sitruunaista oliiviöljyä. Kaikki sekaisin ja silpuksi tehosekoittimessa tai vaikkapa sauvasekoittimella. Niin paljon parempaa kuin kaupan pestot. Reseptin keksimme alunperin Safkaa-kirjasta. Seuraavalla kerralla taidan silputa pestopastan joukkoon vielä graavilohta. 





Mutta mitäpäs tänään syötäisiin? Täytyykin lähteä keksimään lounasta pöytään pikaisesti, leikin lomasta kuuluu nimittäin jo nälkävirsiä.

Leppoisaa lauantaita!


/// Homemade pesto with pasta. 

2 kommenttia:

  1. Pestoa on kyllä helppo tehdä itse ja tulee niin hyvää! :) Kauniit kuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suvi! Niin on, sen vaan aina unohtaa :).

      Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!