7.3.2016

MOTHER'S DAY

Britanniassa vietettiin tänään äitienpäivää. Me vietettiin sitä yhden lempirantamme tuntumassa sunnuntaireippaillen ja rantakallioilla eväitä syöden. Ei lapset sen suurempaa usein tarvitse. Hippasta ja simpukoiden tai fossiilien etsimistä. Jännitystä pienten (ja vähän isompienkin) ihmisten päivään saatiin laskeutumalla jyrkän rantatörmän reunaa alas rannalle ja kiipeämällä ennen nousuvettä rannalta takaisin ylös. Instaan laitoinkin kuvan tämän päivän kiipeilymittasuhteista, huikeita paikkoja. Lähitienoon ravintolat ovat olleet aamusta iltaan tupaten täynnä, joten me päätimme panostaa kotiruokailuun kokonaisella täytetyllä kanalla. Aamulla ennen rantaretkeä leivoin pikana jälkkäriksi pienen mansikkakakun. Tuollainen rento naked cake on kyllä niin hirmuisen helppo ja nopea tehdä ja asiaan kuuluu täysin, että kerma vähän repsottaa sieltä täältä.

Viime aikoina on tullut leivottua useaan eri tarkoitukseen. Itselle, Suomi-kouluun ja erääseen lehtijuttuunkin. Pian on taas tyttöjen koulun kakkumyyjäisetkin tulossa ja reilun kuukauden päässä kummittelevat jo tyttöjen synttärit.  Vispilät eivät pääse pölyttymään liiaksi siis jatkossakaan. 

Mukavaa alkavaa viikkoa sinne! Tuleva viikko onkin itselleni viimeinen laatuaan täysin kotiäitinä täällä. Mutta don't worry, mitään burn out-tahtia ei ole tiedossa jatkossakaan :D. Jotain pientä vaihtelua tähän eloon kuitenkin, siitä lisää myöhemmin./// Today was the Mother's Day in UK. In Finland Mother's Day is celebrated in May, but because of all the crafts kids had prepared for the day in the school and hobbies we randomly decided to celebrate it UK style this year. For us it meant pretty normal Sunday with beach walk and picknick though, but there was also time for a toast and a piece of strawberry cake. Lately I've been baking quite a bit for different purposes, so there'll be some baking posts coming in the nearest future as well. But now, have a lovely new week ahead!

5 kommenttia:

 1. Hei ja hyvää äitienpäivää! Mekin vietimme sitä eilen täällä eteläisessä englanissa! Missä suomikoulussa käytte, mulla on tarkoitus koittaa itsekkin tulla joku lauantai käymään poikien kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ja kiitos, samoin sinne, vähän myöhässä tosin! Me käydään Cardiffin Suomi-koulussa täällä Walesissä. Bristolista löytyy myös Suomi-koulu, mutta olisikohan teille vielä lähempänäkin siellä etelämpänä. Mutta jos innostutte täällä saakka matkailemaan, niin tulkaa ihmeessä käymään joku lauantai :)!

   Poista
 2. Hyvää englantilaista äitienpäivää (myöhässä)! Ihanan näköinen kakku ja hurjan herkulliset kuvat kokonaisuudessaan.
  Energiaa uuteen viikkoon!

  VastaaPoista
 3. Onnea äidille! Herkku on kyllä kakku, nams! :) Täällä juhlittu 6-vuotiasta kevätprinsessaa. <3 Onnea on isot neliöt juhlahumussa. ;) Tsemppiä uusiin haasteisiin! Mielenkiinnolla jään odottomaan mitä se pitää sisällään. -Sanna-

  VastaaPoista
 4. Kyllä maistuisi minullekin tuollainen kakku! Nam nam... Onnea tulevaan, mitä se sitten onkaan! Terkut toiselta laidalta.

  VastaaPoista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!