17.3.2016

MAGNOLIA RUUKUSSA


Magnolia - tuo kukkivien puiden kuningatar. Tiedättekö, tein sellaisen päätöksen, että jos kerran elämässä asun sellaisessa maassa, jossa magnolialla on mahdollisuus menestyä, niin tuon mahdollisuuden aion käyttää vaikka sitten sen ruukkuun istuttamalla. Tämä vuodenaika ei myöskään hillinnyt tuota ajatusta, kun vanhojen kivitalojen pihoilla ja kaupungin puistoissa suuret magnoliapuut alkoivat tehdä nuppujaan jo helmikuussa. Eilisestä instagram-päivityksestäni saa vähän esimakua tuosta kukkaloistosta, joka kaupungissa siellä täällä vallitsee. 


Meillä ei ihan samankaltaisesta loistosta voida puhua, vaikka ruukkutaimen jokuset nuput ja vielä lehdettömien oksien karuus itseäni kovasti viehättääkin. En voinut olla makustelematta magnoliaa ensin sisätiloissa. Tosin, nuput olisivat varmasti auenneet pikavauhtia, jos olisin jättänyt puun sisälle. Siispä siirsin sen vielä samana päivänä ulos isompaan ruukkuun istutusta varten.Nytpäs sitten jännityksellä odotellaan, milloin ja minkäväriset kukat noista nupuista puhkeavat. Vaaleanpunaisen ainakin hankin. Ja toivotaan, että kukkaloisto säilyisi ulkona kauemmin kuin leikkomagnolian oksat sisällä maljakossa. Mieheltä sain kyllä taas vähän sellaisen kevyesti päivittelevän kommentin, että pakkoko tätä puiden kasvatusta on juuri nyt ryhtyä harrastamaan ja että missä me nyt ne parvekekahvit juodaan? No, tietenkin siellä kevyesti lämpimässä tuulessa heiluvien puiden oksien  välissä viikunoiden, oliivien ja magnoliankukkien kasvua ihmetellen :). Hassut miehet, ei ne aina hoksaa.


Magnoliapuu, parvekkeen kukat ja kevään lämpimät päivät toivat kevään meille myös muutoin sisustukseen.  Näiden kuvien ottamisen jälkeen käärin tuon Finartelta blogiyhteistyön merkeissä saamani lämpöisen Deli-villamaton sekä lampaantaljat rullalle ensi syksyä odottamaan ja vaihdoin lattialle kevyemmän kesämaton. Samalla täytyi vaihtaa myös mattoja muissa huoneissa. Enkähän tässä kesän teossa yhtään liian ajoissa edes taida olla, sillä tänään bongasin pientä vihreää myös pihan koivuissa.

Mutta nyt virpomavitsojen tekoon. Esikoinen on ollut pian viikon kuumeessa ja meidän tämän viikon suunnitelmat menivätkin sitä myöten uusiksi. Siispä ihastellaan tätä kaunista aurinkoista päivää sisältä käsin. Taidankin itse asiassa keittää ihan ensin päiväkahvit ja mennä fiilistelemään noita pian kukkivia risujani tuonne parvekkeen aurinkoiseen nurkkaan. Sielläkin taitaa aurinko paistella ja hanget hohtaa, vai?/// I bought this potted magnolia tree to our balcony, but had to capture it with my camera first in the livingroom. I'm too excited to wait those blossoms to open :).

10 kommenttia:

 1. Miehet ei aina tajua näitä naisten visioita :)
  Pikaista paranemista teidän potilaalle ja kivaa askarteluhetkeä!

  VastaaPoista
 2. Kaunis puu! Minä päätin ottaa riskin, ja kokeilla magnoliaa ihan täällä kotosuomessa pihalla. Ainakin lupaavasti jotakin silmua puska pukkaa, toivon todella että se kukkisi myös! Se on vielä istutettu ihan paraatipaikalle sisäänkäynnin viereen, että sitten joskus jos piha alkaa olla muutenkin mallillaan, siis kiveykset ja sen sellaista, niin magnolia kyllä kruunaa koko komeuden!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, varmasti kruunaa, jos saat sen kukkimaan, onnea yritykselle! Uskalsitko ihan 4-5-vyohykkeen istuttaa? Sen verran itsekin opiskelin aihetta, että osa lajeista voi menestyä pohjoisemmassakin, etenkin eteläisessä Suomessa. Olisiko pensasmagnolia ollut se parhain selviytymään. Siinä kukat vähän erilaiset. Vaikkakin kauniit ne näyttää olevan kaikissa lajikkeissa.

   Poista
  2. Me ollaan ilmeisesti kakkosvyöhykettä, mutta ihan meren läheisyydessä niin se voi vaikuttaa suuntaan tai toiseen. Kyllä ne ainakin väittäävät että voisi tosiaan menestyä, ja ainakin tuo taimi kukki viime kesänä siellä taimimyymälän pihalla :-) Tuo on lajikkeeltaan loistomagnolia, eli sellaiset vaalean punertavat kukat tulee, jo tulee.

   Poista
 3. Aika ihanan puun olet hankkinut, toivottavasti kukat aukeavat suurina ja kauniina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ovat jo lähteneet aukeamaan, niin upeamaan, täytyy koittaa saada kuvat otettua, ennen kuin kukinta on ohi..

   Poista
 4. Oi että! Onnea magnolian kasvatukseen, nuo ovat kyllä niin kauniita. Toivottavasti kukat puhkeavat sulostuttamaan teidän kahvihetkiä<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, täytyy toivoa, että menestyy tuossa parvekkeella. Ihanasti lähtivät nuput eilisen lämpimässä säässä auukeamaan.

   Poista
 5. Aivan upean näköinen ! Ostin juuri monta oksaa ja nupussa vielä. Olen yrittänyt etsiä miten kasvattaa mangolia ruukussa.. eli pystyykö oksasta kasvattamaan vai miten olet tehnyt?

  VastaaPoista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!