12.2.2016

VOIHAN PANNUKAKUT JA PIMEÄKUVAUS!


Täällä nyt ei laskiaisena paljon pulkilla ajeltu, mutta pannukakkuja tai lettuja taidettiin syödä senkin edestä. Radio kertoi brittikansan kuluttavan Shrove Tuesdayna, jota Pancake Dayksikin kutsutaan,  miljoonia kananmunia normipäivää enemmän. Itse olin alkuun ajatellut ohittaa nämä pannukakkukekkerit ja  pidättäytyä suomalaisessa laskiaispullaperinteessä. Pullat ehdimme nimittäin nauttia jo viime viikonlopun Suomi-koulupäivänä. Kunnes sitten tiistaina tyttöjen kanssa koulusta kotiin ajellessa päädyin mielessäni pullantuoksuiseksi äidiksi. Ajatus oli tietty menestys iltapalapöydässä. Pannukakkujen kanssa tytöt halusivat marjoja ja sulatettua suklaalevitettä tuosta vastustamattoman katu-uskottavasta purkista.

 
Kinuskikissalta löysin niin sopivan pannukakkureseptin, että ajattelin napata sen tänne blogiin itselleni talteen ja samalla teillekin vinkiksi. Reseptissä ei sinänsä mitään ihmettä muuten ole, mutta taikinan koko oli justiinsa passeli tälläiselle iltapalaherkuttelulle. Taikinasta ei tullut mitään mahdotonta lättyläjää, vaan itse sain siitä kuusi keskikokoista paksua pannukakkua 16cm:n pannussa paistettuna. Resepti oli ennen kaikkea helppo ja nopea, aineet sekaisin ja taikina pannulle. Tällä reseptillä on todella vaivatonta tehdä pannukakut vaikka ystävänpäivän brunssille.
 


AMERIKKALAISET PANNUKAKUT (Kinuskikissa)

2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl sokeria
vähän suolaa
3 dl maitoa
2 rkl sulanutta voita
1 muna

Voita paistamiseen

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sitten maito, voi ja lopuksi muna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Paista lettuja n.1 1/2 min puoli, kunnes pinnalle muodostuu kuplia. Tarjoile marjojen/siirapin kanssa.

Ps. Jos lettutaikina tuntuu paksulta, ei hätää, koska niin sen kuuluu olla!

 
 
Ja mitä tuohon pimeäkuvaukseen tulee, niin on kyllä vaikea laji! Aivan arpapeliä koko homma ja joka kerta yhtä arvoitus tuleeko kuvista yhtään mitään. Nyt ei olisi ilman kuvankäsittelyä nämä kuvat kyllä päätyneet blogiin saakka. Jos siellä on jollakulla vinkkivitosia tähän lajiin, niin olisi niitä kiva kuulla. Itse käytän pimeällä kuvatessa kynttilänvaloa. Yksi kynttilä ei tosin riitä vaan niitä tarvitaan aika monta :). Jospa viimein keväällä pääsisin kuvauskurssille mukaan ja oppisin tämänkin lajin saloja vähän. Tammikuussa alkaneet kurssit olivat harmikseni jo ihan täynnä.
 
 
Hei mutta, onkos teillä tapana viettää ystävänpäivää jotenkin?
 
Nyt se osuukin mukavasti sunnuntaille, niin siihen olisi aika mukava järjestää vaikka tavallista runsaampaa aamiaista tai kutsua ystäviä kotiin vaikkapa kakkukahveille. Meillä on tosin tarkoitus sen sijaan poiketa sunnuntaina Lontooseen ja jatkaa siitä sitten maanantaina muihin maisemiin loman viettoon. Tänään onkin päivitetty vähän kesäisiä vaatteita ja kenkiä sekä aurinkorasvoja paremmalle tolalle :).
 
 
/// Photos from Pancake Day. Have a delicious weekend!
 
 
 

4 kommenttia:

  1. Meillä ei niin tuota ystävänpäivää olla vietetty, mutta kyllä sitä silti tulee esim. sydämen muotoiset tikkarit kaikille ostettua :)
    Ihanaa viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo viikonloppu ehti kääntyä jo ties monenteen-- kiitos! NÄinköhän ystävänpäivän viettokin lisääntyy muiden uk:ssa ja us:ssa enemmän vietettyjen kaupallisten juhlien ja perinteiden lailla yhä enemmän sinne Suomeenkin?!

      Poista
  2. Ei vietetä Ystävänpäivää, muutamia kortteja postitin. Herkullisen näköisiä kuvia, kyllä maistuisi. Mukavaa lomaa... terveiset toiselta laidalta, räntä sateesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä päivä ei myöskään juuri kortteja kummemmin näy arjessa. Toki se on ihan loistava tekosyy herkuttelulle :)!

      Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!