28.2.2016

LONG TIME NO SEE


Hupshei, heippa kaikki! Blogitaukoa kertyi pari viikkoa ihan tahattomasti. Ei ehkä olisi pitänyt luottaa siihen, että Afrikassa on suotuisat wifit tälle touhulle. Palasimme talvilomalta jo vajaa viikko sitten, mutta sitten olikin uudet haasteet oman läppärin sanoessa ähäkutti ja talouden ainoan toimivan kojeen lentäessä miehen mukana Suomeen muutamaksi päiväksi. Vaikka monesti aina tulen miettineeksi omaa motivaatiotani blogaukseen ja blogihommiin kuluvan ajan käyttöä vaihtoehtoisesti muihin tarkoituksiin, niin kylläpä osasin jo kaivatakin tämän ikioman kevyen kanavani ääreen. 



Vaikka ulkona onkin viiltävän kylmä viima, niin täälläkin kevätkello porskuttaa kovaa vauhtia eteenpäin. Taloyhtiön pihallakin ovat jo narsissit ja hyasintit heränneet kukkimaan ja aamuisin on aivan ihana herätä päivänvaloon jo varhain, illastakin valoisuus jatkuu jo alkuillan puolelle. Taitaa olla samantyyppiset joskin vähän lumisemmat fiilikset olevan myös siellä Suomessa? 


Kevät ja lisääntynyt valo ei näytä tekevän poikkeusta edellisiin. Se näyttää aiheuttavan itselleni myös tässä kolkassa maapalloa erityistä vimmaa suursiivota ja sisustaa. Päällimmäisenä mielessä on ollut pestä ikkunat sekä heittää pötkö dynamiittiä niin vaatehuoneeseen, uuniin ja jääkaappiin kuin lastenhuoneeseenkin ja sen jälkeen hankkia yksi tai pari uutta sisustustyynynpäällistä sohville.  Aiemmalla sisustajan taipaleellani suurimpiin heikkouksiini ovat kuuluneet juurikin sisustustyynyt, mutta nyt on porskuteltu jo ennätyksellinen aika ilman itsehankittuja uutuuksia. Tovin olen jo tulokkaita googlannut eri nettikaupoissa löytämättä kuitenkaan mieleistä, siis sen jälkeen kun olen ensin kahlannut tämän kaupungin pikkuliikkeiden ja tavaratalojen turhan ruusuisen, värikkään, kiiltelevän ja pörröisen valikoiman ensin läpi. 


Nämä kuvat on otettu jo ennen lomaa, vielä kun tuo ruusupuskakin oli vielä hengissä. Otin pitkästä aikaa käyttöön tuon yllä näkyvän Linumin tyynynpäällisen ja tauon jälkeen se tuntuukin taas raikkaalta. Liina sai loman jälkeen kyytiä ja sen alta paljastui taas mälsä lasipöytä, vaikka hetken ehdin toivoakin, että joku olisi käynyt vaihtamassa sillä välin pöytätason marmoriseen. Kukatkin vaihtuivat sinisiin anemoneihin ja eukalyptuksen oksiin. Taljat sen sijaan on ja pysyy. Ne tuntuvat itselleni lähes välttämättömiltä täällä sisällä hytistessä ja iltaisin useimmiten parkkeeraan juuri tuohon sohvannurkaan villasukkineni ja -takkeineni.



Sillä välin kun jään pohtimaan tämän huushollin keväisempää ilmettä, ajattelin palata vielä lomatunnelmiin Kap Verden kauniille rannoille ja värikkääseen Santa Marian kylään. Instagrammaajat niihin pääsivätkin jo käsiksi loman aikana. Lastenhuoneenkin pieniä muutoksia olen pitkään miettinyt kuvaavani, mutta täytynee ensin suorittaa ne räjäytystoimenpiteet. Ja hommata se uusi läppäri, tämä kone lähtee taas vaihteeksi Suomeen työreissulle ensi viikolla. Kahden viikon blogiloman jälkeen virtaa on taas enemmän kuin pienessä kylässä, joten kuullaan taas hyvin pian! 


/// After two weeks unintentional break from blogging I'm here again with some livingroom pics. I've tried to find some new cushion covers without any great success. Meanwhile I found an old Linum-one with the splash plattern from the storage and actually I like it again.

Next posts will be about our half term holiday in Cape Verde, so stay tuned if you want to see some beautiful beaches and a charmy colorful African town of Santa Maria.

14 kommenttia:

  1. Tänään löysin kukkivan krookuksen erään talon seinustalta keskellä Maarianhaminaa, joten kyllä kevään merkkejä on jo täälläkin. Kirkas auringonpaiste paljastaa myös pesua tarvitsevat ikkunat.

    Mukavaa alkavaa viikkoa ja maaliskuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sinne etelään kevät saapuukin varmasti ajoissa. Ylempänä varmasti vielä kestää. Mutta jo yksistään tuon valon lisääntyminen saa niin ihmeitä aikaan. Kiitos samoin sinulle!

      Poista
  2. Mukavaa lukea kuulumisia pitkästä aikaa. <3 Siellä tunnutaan tosiaan olevan askelen edellä keväässä - sopisi tuo vaihe minullekin oikein hyvin miinus nuo täälläkin pesua kaipaavat ikkunat... Mukavaa koristetyynyjen metsästystä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Jenni <3, ehkäpä pian ihan kasvotusten taas pitkästä aikaa ;)?! Täällä tuntuu tämä kevät olleen päällä sieltä joulusta saakka. Tavallaan talvi ja kylmä, mutta kuitenkin sen verran lämmin, että kukat ei oikein osaa päättää odotellako vielä vai ei. Nyt näkyy narsisseja täällä villinä jo tienvarsillakin paljon. Ikkunat saavat kyllä nyt hyvällä syyllä ainakin pari päivää odotella pesuaan, kun saimme taas sateen vieraaksi. Ja joo kiitos, jos on vinkkejä, niin vastaan otetaan :)!

      Poista
  3. Välillä tauko (tahatonkin) tekee hyvää. Tulee hillittömästi uutta virtaa :) Jäin katsomaan tuota vilttiä, se on ihana!! Mistä olet sen löytänyt?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä, täytyisi harrastaa näitä vielä säännöllisemmin :). Toisaalta näin harrastelijana tauko useimmiten tulee silloin,kun muussa elämässä on turhan paljon kaikkea, eikä blogia ehdi miettimään. Tarkoitat varmaan tuota vaaleanpunaista vilttiä? Olen tilannut sen Jamie Kay Storesta Uudesta-Seelannista. www.jamiekay.co.nz, instasta löytyy @jamiekaystore. Aivan ihania tuotteita heillä ja lähettävät maailmanlaajuisesti. Tosin Suomeen on kuulemma tullimaksut lisäksi, joten tulee helposti aika tyyriiksi. Tänne Britteihin niitä ei ollut. Mutta jos innostut niin tuo viltti on siis kaksinkertaista puuvillaa ja kaksipuoleisena toisella puolella värit on päinvastoin. Ohut, mutta super lämmin ja pehmeä.

      Poista
  4. Teillä on aina niin ihanan näköistä! Lomakuvia on täällä odoteltu, toivottavasti päästään niitä pian ihastelemaan. :) Hieman hymyilytti nuo räjäytystoimenpiteet dynamiitteineen, mutta kieltämättä melko kuvaavaa. ;) Täälläkin kuukauden kirppispaikka odottaa, joten ryhtynen itsekin räjäytystoimenpiteisiin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu! Oh, you should have seen last week! Eli ei aina ihan niin ihanan näköistä, viime viikolla täällä vallitsi kyllä sellainen kaaos, että teki mieli vain sulkea silmät ja lähteä pihalle. Vaikka järjestykseen aina pyritäänkin, niin eihän sitä aina kerkeä kotiäitikään :D. Meillä on täällä niin pienet säilytystilat, että jos ei ole järjestystä, niin homma leviää kyllä saman tien, eikä mitään mahdu mihinkään. Mutta opettaapahan inventoimaan ja karsimaan esim. lastenvaatteita ja kenkiä aina ajallaan.Vaikka kirppistelystä tykkäsinkin Suomessa, niin täällä kirppiskamoja ei voi paljon jemmailla vaan vaate kerrallaan sitä mukaa ollaan nyt niitä lahjoitettu eteenpäin tai huonokuntoiset laitettu menemään.

      Poista
    2. Tämä on ihan lohduttavaa kuulla, että sisustusbloggaajallakin saattaa olla joskus inhimillistä kaaosta. ;)

      Poista
    3. Toisinaan ei ihan niin inhimillistäkään ;), mitä nyt lapsiperheessä odottaa saattaa :).

      Poista
  5. Ihanan näköistä :) teillä oli varmasti ihana loma. Mullakin on vielä tekemättä juttu meidän lomasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No oli kyllä! Mä oon miettinytkin, että etkö meinaa meitä muistaa lomakuvilla :). Siispä odotellen :)!

      Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!