7.1.2016

VIIHTYMISEN VIRSTANPYLVÄITÄ VUODELTA 2O15


Savumerkkejä Walesin leudosta talvesta! Suomen pakkaslukemien jälkeen minun kuten muidenkaan perheenjäsenten tosin on jokseenkin vaikea mieltää vajaata kymmentä plusastetta talveksi.  Etenkin kun linnut livertävät keväisesti, maasta puskee jo narsissien ja krookusten varsia ja aurinko lämmittää iholla erityisesti tyynellä säällä. Silti kuulin koulunpihalla puhuttavan mahdollisesta lumisateesta. Olisi sekin kyllä täällä mukavaa todistaa ja etenkin kaikki siitä seuraava. Sainkin jo vinkiksi olla vaivautumatta tyttöjen kanssa koulutielle sellaisena aamuna, kun maassa on hitunenkin lunta.
 
Blogitaukoa on tullut ihan spontaanisti. Viikko on vierähtänyt arkeen palautuessa ja voimia keräillessä. Itse olen ollut fyysisesti vähän romuna joulunajan riekkumisten jälkeen. Raskaat huvit, siispä tällä iällä myös raskaanlainen palautuminen. Olen muutamaan otteeseen tosin ihan vakavasti yrittänyt vääntää juttua linjoille vain havahtuakseni hereille istuma-asennossa sujuvasti unia nähneenä. Joku joskus ihmettelee, että miten jaksan aina puuhata kaikkea yötä myöten. En aina jaksakaan, silloin luonto kyllä pitää nukkumisesta huolen, ja niin on näyttänyt käyvän tälläkin viikolla. Olenkin antanut itselleni luvan ottaa ihan rennosti, levätä ja syodä taas puhtaammin. Hikiset juoksulenkit ovat vaihtuneet rauhallisempiin kävelylenkkeihin. Hiljaiselo on tuntunut vaihteeksi ihan hyvältä, pääkopan sisältö viritetty alkaneeseen vuoteen ja ajatuksia suunnattu siihen, mitähän sitä elämällään tänä vuonna tekisi. Samalla on tullut tehtyä eräänlaista tilinpäätöstä päättyneelle vuodelle.
 
Kuvakollaasiin nostin päättyneen vuoden positiiviset kokemukset ulkosuomalaisuutemme alkutaipaleelta. Kuvia katsellessa on aika helppoa hoksata, miksi täällä Walesissä viihdymme ja miksi kotoutuminen on käynyt suuremmitta mutkitta. Vahvan luontosuhteen omaavina uskaltaisin väittää, että jopa suurin ja merkityksellisin viihtysemme syy on ympäröivä monipuolinen luonto. Yksi kuva Lontoostakin pääsi kollaasiin, vaikkapa merkiksi siitä, että elämää on varsin lähellä Walesin ulkopuolellakin. Muistatko vielä nämä maisemat?
Tuskin maltan odottaa, millaisia seikkailuita tämä vuosi tuo tullessaan. Niistä kuulenette sitten varmasti tekin aikanaan!

Viime vuoden kotijuttuja ajattelin perata vielä yhden postauksen verran, ennen kuin mennään uusiin juttuihin. Joko olette muuten raivanneet kaikki joulujutut pois kotoa? Meillä nimittäin yksi pieni joulukuusi töröttää tuossa olohuoneessa vielä sen näköisenä, että mitä sitä turhia hötkyilemään.


/// Hello! We are happily back in Wales and its routines. I have tried to recover from the holidays, taken it easy and relaxed, made long walks on the beach, slept well and eaten more pure. But here I am again, still recalling last year and all it brought into our life. In the photo collage you find some of  the most positive experiences we went through in our new home country. I think the surrounding nature in Wales is maybe the most significant reason for our well-being here. Not to mention all adventurers waiting outside of Wales. London for instance, is on our bucket list for the upcoming year


12 kommenttia:

 1. Kauniita välähdyksiä, ja tuo luonto tosiaan!
  Kaik on pois, muutama neulanen muistona villasukissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin talvella luonto onkin näyttänyt sen karumman puolensa, mutta kaunista silti ja jotkut kasvit jopa kukkivat. Paljon päälle vaan, niin retkeily onnistuu talvellakin.

   Poista
 2. Muistan oikein hyvin kuvat vesiputouksista ja rantakuvat. Ihailin myös noita kalliokuvia jo silloin kun postailit retkistänne siellä Walesin luonnossa.
  Ihanaa alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Outi! Jää nähtäväksi, millaiset seikkailu saadaan aikaan tänä vuonna.

   Poista
 3. Tutun näköisiä kuvia ihanalta asuinpaikaltanne. Varmaan teitä pikkuisen huvitti tuo vinkki kouluun menon peruuttamisesta jos maa on valkoinen. Toisaalta, ehkä siellä ei olla ihan samalla mitalla varauduttu lumen tuloon kuin Suomessa, mutta kuitenkin.

  Kaikki jouluiset asiat on korjattu pois, paitsi amaryllis joka niin kauniisti kukkii.

  Mukavaa alkanutta vuotta teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo vähän huvittaa se, mutta ei täällä todellakaan ole varauduttu. Eilen jo uutisoitiin kuuden tunnin aikana sattuneesta 70:stä autokolarista, kun tiellä oli jäätä. Ei tosin vielä tällä meillä, mutta ei varmaan kaukanakaan ole nuo kelit, aamuisin on aina muutaman asteen plussalla.

   Itse asiassa mullekin tarttui vielä leikkohyasintteja kukkakakaupasta mukaan. Mutta ne on nyt talvihyasintteja :).

   Oikein hyvää alkanutta vuotta sinullekin!

   Poista
 4. Oi noita maisemia! Vaikka ei täälläkään ole valittamista, -28°C on mittarissa ja Pyhäselän rannoilla kelpaa :) joulujuttuja en ole laitellut vielä mitään pois, saati että ajattelisin mitään keväisiä - talvi on vuodenajoista rakkain ja joulu juhlista mieluisin, ja kun tuo kuusikaan ei varista niin olkoon nyt sunnuntaihin.. ;) Lunta kun tulisi niin olisi täydellistä, toivotaan sitä siis sinne ja tänne!

  Suloista vuoden alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mullakin teki vähän kipeetä laittaa kuusi ulos, mutta sitten kun kaikk joulujutut oli raivattu tuli taas tilan tuntua ja raikkautta tilalle. Kauniita pakkaskuvia oonkin bongaillut somesta, nyt sinne taitaa onneksi se lumikin tulla. Nauttikaahan te siellä talvesta! Täällä on nyt vähän erilainen talvi. Atlantilta käyvä hyinen tuuli kyllä saa välillä unohtumaan, että lämpotila on plussan puolella.

   Poista
 5. Aina jaksaa ihastella näitä kuvia, toivottavasti samaa luvassa tänäkin vuonna. Näytätte kaikki kotiutuneen hyvin, pikkuneiditkin niin tottuneena maailmalla. :) Ja hyvää uutta vuotta minun puolestani kun nyt taas aktivoidun linjoille pitkäksi venyneiden pyhien jälkeen. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän tänä vuonna jatku blogiraportointi samaan malliin, intoa ainakin on ja kamerakuume valtava :). Ja juu, nuo tyttöset on kyllä ihan kuin kotonaan onneksi. Nopeasti tottuvat. Hyvää uutta myös teidän perheelle!

   Poista
 6. Hei ja kuvat kauniita. Joulut raivattu pois ja eilen kaikki petivaatteet ym tuuletettu kovassa -30 pakkasessa, luulisi flunssa pöpöjen pökertyneen. Odotellaan lumisateita... Terveiset toiselta laidalta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. VOi että, tuota täällä kaipaan, tekstiilien pakkastuuletusta ja lumipesuja. Täällä kun ylipäänsä minkään tuuletus tai puistelu on tehty hankalaksi. Ei ole mattotelineitä missään ja parvekkeellakin on kielletty mm. pyykin kuivatus. Salaa aina pimeällä puistellaan pahimmat polyt sitten :)

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!