20.11.2015

DIY: HENKARIKRANSSI


Eilen törmäsin blogeja selaillessani ihan vahingossa  henkariin tehdyn huolettoman kranssin ohjeeseen, mikä pääsi saman tien kokeiluun, koska meiltä sattui kaapista löytymään käyttämätön hutiostos, pyöreä henkari. Maljakossa oli  puolestaan eukalyptuksia lukuun ottamatta kaikki muut kukat poisheittokunnossa, joten eukalyptuksen oksat saivat uuden elämän kranssissa. Kymmenisen minuuttia väkertelyä ja meidän ensimmäinen joulukoriste oli valmis. Käytin pari ohutta rautalangan palaa oksia henkariin kiinnittäessäni, muuten oksat olivat helppo punoa ja pujotella hengarin ympärille ilman kiinnitystä.
 
Alkuperäisessä näyttävämmässä tekeleessä oli kranssiin sidottu myös valkoista harsokukkaa ja pari puuvillan kukintoa, mutta minusta tästä kranssista tuli yksinkertaisen kaunis näinkin. Henkarin sijaan tälläisen huolettoman kranssin puolikkaan voi hyvin punoa myös askartelukaupoista ja varmasti myös monista kukkakaupoista löytyviin pyöreisiin kranssitukiin. Ohjeen jäljille pääsin Löytö-blogin kautta. Kiitos siis Johannalle linkkivinkistä! Ja se alkuperäinen juttu kauniine kuvineen löytyy täältä.





Joulu hiipii näin hillityn vihreästi tänne meille. Viime vuotisen eukalyptushuuman voit käydä kurkkaamassa täältä, silloin käytin oksia kranssin lisäksi myös pakettien koristeena. Seuraava joulukoristus taitaakin olla joulukalenterin virittäminen tyttöjen huoneeseen ja tunnustan, että kävin tällä viikolla kaatosateessa jo tutkimassa kauppojen ruukkukuusivalikoimaa. Toiveena olisi löytää lehtikuusen taimi ruukussa, mutta vähän heikolta näyttää. Sopivan pieniä kuusia onneksi on muuten tarjolla. Ajattelin tuoda kuusen jo ajoissa tänne meille, jotta ehditään siitä nauttia ennen varsinaista joulunviettoa Suomessa.
 
Täällä on virittäydytty tänään jouluun myös koulun joulumyyjäisissä. Hirmuinen tohina ja herkkuja notkuvat pöydät. Joulupukkikin oli päässyt mukaan, mutta ei kyllä mennyt tyttöihin täydestä, koska suomen sijaan äänteli englanniksi vahvalla Bristolin aksentilla.
 
Mutta nyt villasukat jalkaan ja viimeisinkiin kynttilöihin tuli.
Toimisikohan flunssan rippeisiin parhaiten tämän vuoden Blossa-glögi?
 
Tunnelmallista viikonloppua sinne ruudun toiselle puolelle!



/// Yesterday I found a lovely insruction for a festive eucalyptus wreath here. All you need is green branches of eucalyptus, metal hanging ring and a bit of a metal/floristry wire. I needed ten minutes to finish this quick DIY as I had the unused copper hanger in the closet and some eucalyptus in my flower vase. So it's getting christmassy here little by little. I have to admit that I already went to check potted christmas trees in garden shops this week when it was pooring down the rain. I'd desperately want a small potted larch this year, but haven't found it yet.

But now I'm gonna put knee-high woolen socks on and light few more candles. Maybe treat myself and the rest of the flue with a cup of  steaming mulled vine. Have a comfy start to the weekend!
 

17 kommenttia:

  1. Ihanan kranssin teit. En ole koskaan nähnyt valmiiksi pyöreää henkaria, aika magee.
    Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi! Just sopivan nopea ja suurpiirteinen homma tähän olotilaan. En minäkään ole noita pyöreitä monia nähnyt. Huiveja varten niitä mun mielestä ylipäätään on.

      Poista
  2. Aivan mielettömän upea kranssi <3 todella kiva idea.

    Mukavaa ja rentoa viikonloppua :)

    VastaaPoista
  3. Hieno ja kivan simppeli, tuosta ideasta voisi jalostaa vaikka mitä.

    VastaaPoista
  4. Hieno ja kivan simppeli, tuosta ideasta voisi jalostaa vaikka mitä.

    VastaaPoista
  5. Tosi kiva kranssi! En olekaan koskaan kuullut pyöreistä henkareista...
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ei kait ne mitään yleisiä olekaan. Sisustustarkoitukseen luulisin ennemminkin, huiveille kai.

      Poista
  6. Enpä ole pyöreää henkaria nähnyt. Hieno idea. Valmistaudutaan pikkujoulu matkalle, lunta sataa.... aivan rekiretki. Terveiset toiselta laidalta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi lunta ja pikkujoulut! Täällä varmasti saadaan moisesta vain haaveilla, tosin lumettomuus sopii jotenkin tänne, eli ei sitä oikein osaa täällä kaivatakaan. JOuluna sitten Suomessa nautitaan koko talven edestä, toivottavasti eivät siis sula pois!

      Poista
  7. Hieno tuli kranssista! Niin se joulu vaan hiipii sinne teillekin ;) Käyhän osallistumassa Ferm Living arvontaan blogissani, sopisi kupit teillekin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3. Juu juu tännekin hiipii, täällä on itse asiassa niin yyberjouluiset viritelmät joka paikassa, että vaikeaa on olla pääsemättä tunnelmaan, missä tahansa liikutkin. Kotona on siis kiva pitää ihan simppelinä tämä jouluhössötys siitäkin syystä :).

      Poista
  8. Tämä on niin kaunis! <3 Ja tuo uusimman postauksen himmeli myös! Minulla roikkuu katosta viime vuotinen olkihimmeli, mutta jotain uutta olisi mukava taas jouluksi sille kaveriksi askarrella. Ja kamun kautta saatuja ohuita pillejä kaapissa myös eli saas nähdä mitä sitä niistä keksii :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piia <3! Olkinen olisikin aivan ihana, se perinteinen ja väriltään lämmin. Sinun käsissä niistä pilleistä syntyy vaikka mitä, joten jäänpäs odottelemaan, mitä saatkaan aikaan!

      Poista
  9. Eiii mä en kestä, SE ON UPEA!!! <3 <3 Ole hyvä, ole hyvä <3

    VastaaPoista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!