24.6.2015

PALANEN UUTTA MAKKARIA

 
Tarkalleen kolme viikkoa takana brittielämää ja koti alkaa suurimmaksi osaksi tuntua jo kodilta, vaikka sieltä täältä puuttuukin vielä kaikenlaista. Mutta saanpahan taas pähkäillä sisustusjuttuja ihan luvan kanssa, kun kaikki ei ole heti aivan valmista. Vaihdoimme siis Suomen 160 neliötä omalla pihalla reiluun sataan neliöön kerrostalossa. Ajattelimme, että nyt on hyvä sauma kokeilla aivan erityyppistä asumista, ja toisaalta ajatus kerrostalosta ja ihmisistä ympärillä loi jonkinlaista turvallisuuden ja yhteisöllisyyden tunnetta verrattuna siihen aluksi haaveilemaani kivilatoon maaseudulla. No yhteisöllisyyttä tässä on jo sen verran viritelty, että naapurihuoneiston kahdeksankymppiselle Brianille on sanottu käsipäivää, jonka jälkeen tämä totesi innokkaasti heti matkuvansa Suomeen, jos siellä kaikki näyttää näin hyvältä. Mies kehotti pitämään varani :). 
 
 
Taloyhtiössä on yli kaksisataa asuntoa, mutta vaikuttaa silti todella rauhalliselta. Vuokraisäntämme oli remontoinut asunnon tyypilliseen brittityyliin nähden melko moderniksi ja selkeäksi. Hän halusi jättää tähän asuntoon osan kalusteista ja suurin osa niistä sopikin meille oikein hyvin. Osan kalusteista hän halusi onneksi ottaa mukaansa, joten saimme tuotua mukanamme meille rakkaimmat huonekalut. Ja vaikka ensituntumalta vuokraisäntä tuntui aika tarkkaan sanovan, että seiniin ei saa tehdä yhtään reikää, joitakin myönnytyksiä olen saanut jo aikaan. Viimeisimpänä sain luvan maalata yhden seinän :). Räpätys-väsytystaktiikka, hyvät perustelut ja hymyily siis toimii.
 

Mutta sitten tämänpäiväisiin kuviin..
Olipas lopulta aika selkeä valinta, mistä ensimmäiset kotikuvamme tänne blogiin laitan. Makuuhuone ja uusi sänky ovat tuntuneet erityisen ihanilta. Viimeisimmät Suomen viikot menivät pahimmillaan 2-4 tunnin yöunilla, joten ei ihmekään, että flunssa otti ylivallan ja välillä tuntui, että sydän pysähtyy ihan justiinsa. Muuttoruljanssi ja rankan työvuoden lopetus ei ollut mikään suositeltava yhdistelmä. Univelkaa on kuittailtu täällä ensimmäisten kotiutumisviikkojen aikana kiitettävällä tahdilla ja flunssakin tuntuu lopulta taipuneen. Pikku hiljaa levättyä  olen vasta hoksannut, että olen todellakin lomalla ja se työvuosi on kaikessa rankkuudessaan  muisto vain.


Uusi sänkymme on Ikean Malm-sarjasta, jonka valitsimme sen simppelin ja suoraviivaisen muotoilun lisäksi sen allaolevien säilytyslaatikoiden vuoksi. Asunnossa ei ole yhtään ylimääräistä säilytystilaa, joten tälläisiä käytännöllisiä ratkaisuja täällä todellakin kaivataan. Laatikot nielevät sisäänsä vuodevaatteet, ylimääräiset peitot ja osan meidän vaatteista. Onneksi Ikea on viiden minuutin autoilun päässä, lihapullien lisäksi olemme ehtineet hakea sieltä jo yhtä sun toista tarpeellista. Parhaillaan mies ja kuopus kasaa tuolla eteisessä Malm-sarjan laatikostoa tyttöjen vaatteita varten. Samaisia meillä oli kotonakin, mutta myimme ne talon mukana, kun tiesimme saavamme niitä tarpeen tullen myös täältä.
 

Ikeasta tattui mukaan myös toinen palmu. Suomesta saakka raahattu vihertää olohuoneessa, mutta kun näin Ikean edulliset vastaavat tajusin heti, kuinka kovasti meidän makkari sellaista tarvitsi :). Muuten makkarissa mennään entisillä hilppeillä. Vaalean harmaa kokolattiamatto, asunnon ainut laatuaan, tuntuu aika mukavalta jalan alla ja kautta asunnon toistuvat puiset ovet kromisine kahvoineen luovat tänne omanlaistaan lämpöistä tunnelmaa. Vaalean harmaat seinät toistuvat melkein koko asunnossa ja luovat sinne levollisen pehmeän fiiliksen.
 

Makuuhuoneessamme on parisen kymmentä neliötä ja sen yhteydessä on lisäksi oma kylppäri. Paljon on tilaa sängyn ympärillä, emmekä näin alkuun toistaiseksi ole halunneet sinne vielä kuvissa näkyvien lisäksi muita kalusteita, kuin entisen kotimme ison valkoisen kaapin. Sen puolen makkarista kuvailen joskus toiste. Paria lisätyynyä tuo sänky vielä huutaa, mutta arvasinkin, että törmään täällä koko-ongelmaan. Kaupoista ei löydy tietenkään meidän standardia 50x60cm tyynyä, täkäläinen koko tuntuu olevan 50x80cm. Jos siis vanhoja tyynyliinoja haluan käyttää, taitaa mennä tyynyn tilaukseksi. Heitin nimittäin kotona kaikki huonoksi menneet surutta pois.
 
 
Nyt on siis peli avattu näiden sisustusjuttujen suhteen. Ei tämä nyt niin kamalaa ollutkaan. Uusi keskeneräinen koti, uudet kuvakulmat, uusi valo - vähän vaihtelua tähän kuvailuun. Näyttää siltä, että täällä on paras kuvailla iltavalossa. Nämä kuvat on otettu seitsemän aikaan illalla, ehkä himpun verran myöhään parhaasta valoisuudesta.
 
Kiitos muuten kaikille "äänensä antaneille" edelliseen postaukseen, niin blogin kuin facebookinkin puolella! On mukava nähdä, että teitä on siellä muuttotauon jälkeen niin paljon linjoilla. Hiukan jännitti, onko siellä enää muita kuin äiti :). Ja kommentit ilahduttavat tietenkin aina! Etenkin nyt arvossa arvaamattomassa, kun täällä ei päivisin juuri juttukavereita vielä noiden pikkuprinsessojen lisäksi ole. Täytyy varmaan kutsua naapurin Brian päiväkahville ;)!
 
 
 
// Pussilakanat saatu aiemmin ooh noo:lta.
 
 

24 kommenttia:

  1. Varohan sitä Briania siellä :D taitaa olla aikamoinen flirttimies.
    Uusi makkari näyttää ihanan valoiselta ja kauniilta. Nuo ovet on kyllä ihanat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, täällä tuntuu olevan tuollainen flirtti aika tavallista. Tuohon ikään on ehtinyt sitä jo harjoitellakin :D. Mitä lie päivät puuhailee, kun harvoin häneen kuitenkaan törmää. Ja mitä makkariin tulee, niin ilta-auringossa juurikin näin valoisa, harmaalla säällä melko harmaa. Tosin saa nähdä, mitä ikkunan pesu valoisuuteen vaikuttaa, ovat nimittäin niin likaiset, että pakko saada ne pian pestyiksi! Ja ovet ovat tosiaan kauniit. Mukavaa vaihtelua!

      Poista
  2. Äiti on kyllä linjoilla! Montakohan kertaa olenkaan lukenut postauksiasi!!!! Ikävä hellittää,kun luen kuulumisianne! ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sen kyllä arvasinkin :D, HALAUS! Muista sun kommentointikielto :D

      Poista
    2. Hihi, ihanat! <3 Kommentointikielto. :D

      Poista
    3. :D Äidillä on lupa kommentoida tekstiviestillä :D

      Poista
  3. Täällä ollaan:) Praiani riepu, älä nyt heti laita hänen päätä pyörälle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liekö olllut näkökään enää kohdillaan :). Ja kiva kun oot mukana!

      Poista
  4. No siellähän alkaa näyttää ihan Hannan kodilta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No väkisinkin joo :), jännä sisustaa uutta sellaisilla tavaroilla, jotka on varta vasten edelliseen kotiin hankittu.

      Poista
  5. Kaunis makkari ja tosiaankin nuo ovet tuovat kivan uuden lisän! Voihan Brian, kun sinun flirttiin vielä joutuu ni ei tosiaan uskalla kämpästä ulos astua enää ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kitti Minna! Haha, meillä taitaa olla onneksi vähän eri rytmit, kun ei miestä juuri näy.

      Poista
  6. Kaunis makuuhuone! Ja Brian sai kyllä hymyn huulille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Jossu! Ennen lähtöä tuumasin, että ei mua yksinäisyys pelota, oikeastaan tykkään olla yksin hissukseen, ja sitten tarvittaessa teen kaverin vaikka naapurin mummosta. Mummon sijaan sainkin Brianin :)

      Poista
  7. Kaunista on! ja kivaa että joku on juttuseurana ... vaikkapa Brian ... Äidille terkkuja kyllä se suuri ikävä hellittää ... terveiset toiselta laidalta

    VastaaPoista
  8. Onnea uuteen kotiin! Onpa kivan näköinen makuuhuone.

    Samankaltainen tilanne on itselläkin edessä muutaman viikon päästä, eli muutto uuteen maahan. Mies on hankkinut vuokrakämpän, itse olen nähnyt asunnon vain kuvista. Vähän jännittää, miltä se livenä näyttää. Loma tulee varmasti itselläkin tarpeeseen, kunhan saan muuttoauton matkaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katja! Onpa hauska, että ilmoitit itsestäsi, samanlainen kuvio, vaikkakin eri maahan. Meillä meni asunon kanssa samaa rataa. Kuvien perusteella valkattiin ensin Suomessa ja mies kävi paikan päällä katsomassa. Onneksi oli sen verran hyvät kuvat ilmoituksessa, että asunto tuntui sitten livenä siltä kuin kuvissakin. Mutta kyllähän se jännitti, kun ei ollut aavistustakaan, minne oikeastaan on menossa. Voimia viime viikkojen sekalaisiin puuhiin, niitä kyllä tuntui riittävän aivan joka rintamalla, tämä lepoloma perillä kyllä sitten palkitsee, vaikka epätoivo meinasi iskeä monet kerrat!

      Poista
  9. Onnea uuteen kotiin - tosi kivalta näyttää.
    Ihana naapurikin vielä -pilke silmäkulmassa ;)

    VastaaPoista
  10. Ihana blogi! Ja tervetuloa Britteihin. Itsekin olen ulkosuomalainen. Asun tosin Lontoossa, mutta unelmissa siintää muutto johonkin uneliaaseen rannikkokaupunkiin.

    Uusi kotinne näyttää jo varsin viihtyisältä ja Cardiffin maisemat todella upeilta.

    VastaaPoista
  11. Kiitos Kookoo, olipa hauskaa, että löysit blogiini! Meitä ulkosuomalaisia taitaakin olla täällä todella paljon ympäri maata. Toiset jää pysyvästi, toiset viihtyvät pienen tai vähän pidemmän hetken. Saa nähdä, kuinka meidän lopulta käy. Cardiff on kyllä vakuuttanut viihtyisyydellään, tykkään kovasti! Meri tuo tietenkin sen omaleimaisuutensa, mutta 'vuoretkin' on lähellä. Ja nää puistot täällä, aivan mahtavia! Olen tallustellut niissä kuin Liisa ihmemaassa, saakohan niistä koskaan tarpeekseen?

    Aurinkoisia kesäpäiviä sinne Kensingtoniin! Lontoon reissu on täälläkin suunnitteilla, eihän sinne ole kuin parin tunnin matka, joten parhaimmillaan voi hypätä aamulla junaan ja palata päivän päätteeksi takaisin kotiin.

    VastaaPoista
  12. En ehkä kestä miten kaunista ja mitä inspiroivia kuvia! ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ohhoh, ihan häkellyin tästä kommentista! Kiitos Jenna <3

      Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!