8.11.2014

HIMMELIN RAKENNUSKAUSI KUUMIMMILLAAN


Kiitos viime vuonna väsäämäni timanttihimmelin ja sen ohjeen blogissani riittää kävijöitä, vaikka postaustahti onkin ollut melkoisen takkuista. Minne lie kaikki bloggausaika ja myönnän - intokin kadonnut nyt syksyllä. Arjen oravanpyörä, hämärä vuodenaika, ehkä vähän koitan mielessäni tehdä pesäeroakin näihin nurkkiin. No mutta, verkkaisempi tahti sopii mulle just nyt, toivottavasti tekään ette siitä pahastu. Voihan olla, että joulun lähestyessä tekee mieli raportoida kotiin hiipivästä joulumielestä aina useammin :).Mutta tuosta himmelistä ajattelin tulla teille vinkkaamaan, kun nyt näyttää lukijatilastojen mukaan olevan himmelien rakennuskausi kuumimmillaan. Viime syksynähän kävin Joensuun Taitokeskuksen järjestämällä himmelikurssilla, jossa sain alkueväät erilaisten himmelien tekoon.  Siitä innostuneena päätin tehdä oman ohjeen muillekin innokkaille. Himmeli syntyy perinteisistä oljista (Olisi muuten niin kaunis juuri nyt!), modernimmin pilleistä tai vaikka vanhan kirjan sivuista rullatuista pilleistä (Se onkin sitten jo vähän suurempi urakka.). Himmelistä haaveilijoiden kannattaa kokeilla itse: eri kokoisten perusosien yhdisteleminen omannäköiseksi häkkyräksi on terapeuttista - ja koukuttavaa!

Ohje löytyy täältä.Tässä vähän pyörittelen päätäni, miten ihmeessä mulla on ollut aikaa tehdä tuollainen ohje!? Ja samalla tulee mieleen, että ehkäpä sitten ensi kevään Norjaan muutto tuo tullessaan hetkeksi paremmin aikaa omille intohimoille - kuten tälläisten pilkuntarkkojen ohjeiden väsäämiselle ja niiden noudattamiselle :). DIYt ovat jääneet siisviime aikoina melkoisen minimiin. Viime syksyn kurssilta mulle jäi tosin jemmaan vähän erilaisiakin pillejä, joista ajattelin väsätä jotain pienempää silmäniloa jouluksi. Sormia syyhyttää jo, mutta siitä sitten myöhemmin.


Mutta hei, mulla on alla ihanan rentouttava teatterireissu Savon sydämeen kolleegani kanssa. Sound of Music Kuopion kaupunginteatterissa, hyvä ruoka ja juoma, mahtava seura, pitkät katkeamattomat yöunet, aamulenkki, hotelliaamiainen ja isänpäiväostostelut tekivät tehtävänsä ja viikonloppu tuntuu superpitkältä jo nyt. Huomenaamulla sitten hiippaillaan alakertaan väsäämään munakokkelia ja muuta sekä kaivetaan lasten tarkoin salaamat isänpäiväyllätykset piiloistaan. Nyt siis pää tyynyyn, että family man saa arvoisensa kohtelun heti aamulla.

Lämpöistä isänpäivää sinne ruudun toisellekin puolelle!

14 kommenttia:

 1. jestas miten hieno! Ehkä tuollaisen yhden timantin osaisin noilla sun ohjeilla juuri ja juuri tehdä, mutta siihen se sitten varmaan jäisikin :) Uusi lukija ilmoittautuu täällä mukaan, ihana blogi sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun yhden opit, osaat toisenkin! Ja ekan tekemällä oppii tekniikan ja samalla varmasti hoksaa miten soveltaa ohjetta eri kokoisiin ja muotoisiin himmelinosiin. Kiitti Sini <3 , tervetuloa mukaan!!

   Poista
 2. Tuo himmeli on kyllä upea! Mulla on tuolla kaapissa jemmassa olgia ja tarkoitus olisi tänään kokeilla mitä niistä saisi aikaan. Olen myös joulukuussa menossa kurssille, jossa tehdään himmeli lasipilleistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Tää on jokseenkin koukuttavaa puuhaa, varo vaan! Mulla meni monesti yöunet, kun pillit loppui kesken :). Lasipillejä mullakin on jemmassa ja niistä olisi tarkoitus väsätä joulukuusen koristeita.

   Poista
 3. Himmeli on kyllä upea! Jospa joku näppärä väkertäisi sellaisen mulle, itsellä ei pinna riittäisi moiseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti AnuElina! Tää kieltämättä kehittää sitä pitkää pinnaa ;).

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos :), niin minustakin. On roikkunut tuossa vuoden päivät, mitä nyt välillä karistanut pölyt suihkussa.

   Poista
 5. Tuo himmeli on mahtava! Ja ihanan rentouttavalta kuulosti sun teatterireissu:)! Akut latautuvat täysin tuollaisilla reissuilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teatterireissu oli kyllä rentouttava, vaikka päänsärky vaivasikin koko viikonlopun ja jatkui koko seuraavan viikon. Pitäisi useammin harrastaa kulttuuria, mutta unohtuu kyllä niin helposti tässä perheen ja työn pyörityksessä.

   Poista
 6. On se kyllä hieno tuo sun taideteos! Ilmeisesti tuollaista ohutta pilliä voi ostaa askartelukaupasta? Ei ole osunut silmiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirveen hyvä kysymys Silja :)! Moni on multa kysynyt täsmävinkkejä, mistä noita pillejä saa. Askartelukaupoista kannattaa yrittää ja paikallisista Taitokeskuksista. Luulisin, että himmelikurssi on pyörinyt muuallakin kuin täällä Joensuussa.

   Poista
 7. Ihana himmeli :)
  Itsekkin olen miettinyt moisen askartelua, mutta vielä ei ainakaan ole ollut " aikaa sille " :)
  Mukavaa viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Sanna! Kieltämättä tuon himmelin tekemiseen tuhrautui monta monituista iltaa. Mutta kun vauhtiin pääsi, meinasi väkertäminen livetä aina aamuyön tunneille, kun ei malttanut lopettaa :). Nuo timantit on nättejä ihan yksittäisinäkin koristeina, jos ei ole aikaa kokonaisen himmelin tekemiseen.

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!