7.6.2014

TERASSITERVEISET - ENNEN MUUTOSTA


Helteiset lauantaiterveiset meidän terassilta!! Aamulla tajusin räpsäistä sieltä pari kuvaa ennen terassin laajennusta ja kunnostusta. Nyt koko terassi on jo raivattu tavaroista ja kuvissa näkyvä vuorenkilpien rivi terassin reunasta lapioitu pois. Mies on huhkinut päivän rakentaen jatko-osaa terassiin. Huomenna pääsen hyvällä säkällä jo juomaan ne kauan kaivatut aurinkoiset aamukahvit yhteen valmistuvan terassin nurkista. Minun työosuus alkaa illalla, kun alan maalata terassin ruskeita rimoituksia valkoiseksi ja kunhan se homma valmistuu, vanha terassilaudoitus saa kelonharmaan värin. Mustaa en uskaltanut valita, kun ajattelin sen olevan liian kova meidän punaisen tiilikaton kanssa. Mustan/harmaan katon kanssa se olisi varmasti sopinut täydellisesti. Testasin kelonharmaata Valttia jo alkuviikosta käsittelemällä sillä meidän etuoven rappuset. Niistä tuli tosi ryhdikkäät uudessa värissään. Siispä uskalsimme tänään ostaa isomman pöntön samaa sävyä takaterassin käsittelyyn. Luonnettani varmasti koettelee, että terassin jatko-osan voi käsitellä vasta ensi kesänä, mutta ehkäpä se on vaan ihan hyvää kärsivällisyyskasvatusta.


Niin kuin kuvista näkyy, meidän terassin värit ovat karsiutuneet myös kesäkukissa vihreä-valkoinen-musta-linjalle. Aikaisimpina vuosina olen aina halunnut vähintään sitä vaaleanpunaista, mutta tänä vuonna siirsin ensimmäisenkin pinkin pelargonian leikkimökin edustalle. Hillityt värit rauhoittavat nyt. Mustia petunioita metsästin jotakuinkin ympäri lääniä vetämällä vesiperän jokaisessa puutarhayrityksessä. Kunnes sitten ihan sattumalta sattui silmiin lavallinen noita aarteita Joensuun torilla. Joroisista tuleville kukkamyyjille isot plussat valikoimastaan. Ruskeat terassikalusteet ovat saaneet lähtölaskennan myöskin. Ikean reissua odotellen ja täytyy tunnustaa, että viime yönä klikkasin pari tuolikaunokaista ostoskoriin. Niitä odotellen alkuviikosta, sittenpä näätte :)!

Mutta nyt riennän tuonne apuun, jotta saadaan homma etenemään. Kuten ehkä tulkitsittekin jo oikein, täällä on ihan mahdoton terassihypetys päällä, eikä nämä helteet sitä tietenkään yhtään hillitse. Mites siellä, onko terassit jo puunattu kesäkuntoon?


10 kommenttia:

 1. Viihtyisä terassi! Täällä terassikuume, puramme kuistimme ja teemme terassin tilalle. Mutta vasta ensi kesänä..! ompahan aikaa suunnitella...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Itseäkin vähän jännittää tämä muutos, kun ei olla sen kummemmin inspiroiduttu minkään lehtien, nettisivujen tai kirjojen kautta. Mielessämme ainoastaan makusteltu.

   Poista
 2. Kaunista! Kun saat maalattua terassit, laittako tarkempaa kuvaa? Mekin mietimme kelohonkaa terassin väriksi, kun vanhassa kodissa ollut musta turhan kuuma jalalle. Työniloa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitan varmasti! Tuo mustan kuumuus arvelutti myös minua, tosin onhan se harmaakin varmaan kuumempi kuin entinen ruskea. Kiitos!

   Poista
 3. Onpa kaunista! Harmaa on varmasti juuri hyvä punaisen katon kanssa. Meillä on musta katto ja käsittelin etuterassin juurikin sillä mustalla Valtilla. Takapihan terassi on vielä työn alla enkä malttaisi odottaa että on valmista..!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana. Nyt terassilla on jo aivan eri fiilis käsittelyn jälkeen. Tosin oli melkoisen vaalea lopputulos. Teillä tuli varmaan hyvää jälkeä mustalla. Ollapa musta katto :)

   Poista
 4. Meillä tehtiin iso muutos pihaan pääsiäisen tiennoilla ja nyt on jo nautittu unelmien pihasta oikein urakalla! Pihalla oleskelu lisääntyi valtavasti joten oli joka pennin arvoinen! Minun on myös kärsittävä noista ruskeista terassilaudoista ainakin tämän kesän, että ne vaalenee ja harmaantuu. Saa nähdä mikä harmaa käsittely niihin tehdään, mutta harmaa joka tapauksessa. Mustaa meillä on puulaatoissa valokatteen alla ja se on tosiaan ihan polttavan kuuma paikassa johon aurinko paistaa.
  Käy kurkkaamassa blogistani http://sweetlivingandthings.blogspot.fi/ kuvia pihasta jos kiinnostaa. Musta valkoisella linjalla mennään meilläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana vinkistä, täytyy tulla katsomaan teidän muutos. Minustakin tuntuu, että nyt jo on tullut pihalle enemmän käyttöä ja viihtyisyyttä hurjasti enemmän viime kesään verrattuna, joten todellakin on sen väärtti.

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!