21.4.2014

SORMET MULLASSA JA KEVÄÄN EKAT ORVOKIT


Vaikka en fanaattiseksi ja pitkäjännitteiseksi puutarhuriksi tunnustaudukaan, niin kevään ensimmäiset lämpimät päivät saivat taas aikaan sen joka keväisen syyhytyksen. Sormet on saatava multaan, mieluiten heti. Eilen oli siis aivan pakko kipaista puutarhalla katsomassa, että joko sieltä saisi orvokkeja muutenkin kuin amppelissa. Joka kevät niitä laitan eturapuille ruukkuihin ja oon onnistunut niitä leikkaamalla kasvattamaan pitkälle kesään. Nyt lähdin liikkeelle maltilla, koska eihän tästä keväästä näillä leveysasteilla aina tiedä. Vielä voi tulla vaikka luntakin. Kuusi pientä valkoista tainta lähti kuitenkin mukaan kotiin pääsiäisnarsissien kaveriksi. Järkeilin sen jotenkin niin, että kuolevathan tulppaanitkin muutaman päivän päästä. Jos pakkanen joku yö vielä iskee näihin kaunokaisiin, niin menetys ei rahallisesti tulppaaninippua suurempi ole. Tuntuu kyllä todella kummalliselta, että piha-aidat on leikattu jo huhtikuun puolivälissä ja nyt nämä kukkasetkin. Viime keväänä muistan käyneeni hiihtämässä Pyhäselän jäällä vielä huhtikuun toisella viikolla. Tänä vuonna kesä tulee varmasti tuntumaan tosi pitkältä. Mutta sehän meitä ei tietenkään haittaa, eihän!


Aurinkoa huulilla, ikeniä myöten. Kevät on kyllä ihmisen parasta aikaa. Kutkuttava ja odottava tunne. Tule jo kesä, mutta älä kuitenkaan vielä heti huomenna! 

Täällä toinen pääsiäispäivä jatkuu vähän muita päiviä arkisemmissa merkeissä, mulla on opinnoissa menossa loppurutistus. Kaksi portfoliota täytyisi saada kuntoon perjantaiksi, joista toinen on näiden opintojen tuoteprojekti eli lopputyö. Olin ovela ja otin aiheekseni sisustustyynynpäälliset :). Siispä sarja kivoja kopioita jo nähdyistä hittityynynpäällisistä on täällä työn alla. Ei varmastikaan mitään taiteen mestariluomuksia, mutta sellaisia, joita voi ihan hyvillä mielillä omassa kodissaan käyttää. Vilautan niitä teillekin, kunhan saan kaikki ensin valmiiksi ja arvosteltavaksi.

Missäs merkeissä teidän pääsiäinen on sujunut?


Touhukasta viimeistä pääsiäisvapaata! 
Niin ne vaan näyttävät nämäkin vapaat olevan pian ohi. Nautitaan siis vielä viimeisestä!

4 kommenttia:

 1. Elä hyvä ihminen puhu enää lumesta! ;) Se on kevät nyt ja ihan kohta kesäkin, olkoon vaikka puolen vuoden mittainen!
  Mukavaa pääsiäispäivän iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, pessimisti ei pety ;)! No joo aika vähän minussa on pessimistiä, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Toivotaan nyt kuitenkin, ettei enää sitä lunta kuitenkaan. Joskus muistan sitä olleen vappunakin vielä ihan reilusti.

   Poista
 2. Kyllä kevät on se vuoden paras aika. Luonto herää pikkuhiljaa ja kesä on vasta edessä. En tiedä vaikuttaako mielipiteeseeni se, että olen keväällä syntynyt?

  T: Kristiina H.

  VastaaPoista
 3. En vielä ole uskaltanut orvokkeja istutattaa, mutta josko vappuna. Ihana tuo sinun lyhtysi,,, taitaa olla Pentikiltä.

  VastaaPoista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!