6.12.2013

LAPSI OPPII LEIKKIEN


Viime viikonloppuna meille kokoontui joukko lapsellisia ja lapsettomia, lapsenmielisiä ystäviä. Itse lapsilta näihin illanistujaisiin oli pääsy kielletty.  Järjestin nimittäin kavereilleni Leikkien Lelukutsut*, tarkoituksena tehdä hankintoja pukinkonttiin leppoisasti kotisohvalta käsin ja tutustuttaa myös ystäväni Lelukutsujen monipuoliseen ja laadukkaaseen valikoimaan. Yleisempää lienee, että lapset ovat kutsuilla mukana, mutta me päätimme toimia näin, jotta pikkuruisten usko joulupukkiin säilyisi. Ei hullumpi tapa nollata taakse jäänyttä työviikkoa. Lasten ollessa mukana riemu ja meteli valtaavat varmasti talon, kun kohderyhmä pääsee itse leluja testaamaan. Meillä taas oli välillä aivan hiirenhiljaista, kun me aikuiset tutustuimme niin antaumuksella Lelukutsujen peli- ja leluvalikoimaan.  


Lelukutsuja järjestävä Leikkien Group Oy on opettavaisiin leluihin, peleihin ja kirjoihin erikoistunut suomalainen perheyritys. Sen tuotevalikoimaan kuuluu tarkoin valikoituja ja laadukkaita, lapsen luontaista oppimista tukevia leluja. Leluja, jotka antavat tilaa oppimiselle, iloisille elämyksille ja luovalle leikille.


Kutsuilla Lelukutsujen omat oppimiskonsultit kertovat lelujen turvallisuudesta sekä lelujen ja leikin merkityksestä lapsen kehitykseen ja oppimiseen. Leikkienille on tärkeää viedä eteenpäin myös yhteiskunnallista sanomaa leikin ilosta ja leikkimisen tärkeydestä ja yrityksen tavoitteena on myös kannustaa vanhempia ja kaikenikäisiä lapsia yhteisiin leikkeihin. 


Kutsuista päätellen monissa logiikkapeleissä oli haastetta myös meille aikuisille :). Itseäni kiehtoo eniten juuri nuo ajattelua ja ongelmanratkaisutaitoa kehittävät logiikkapelit, joista löytyy hurmaavia versioita isompien lasten pelien lisäksi myös ihan pienille lapsille. Yllä olevissa kuvissa näkyvä Smart Gamesin Bunny Boo -peli esimerkiksi on suunnattu jo kaksivuotiaista ylöspäin. Mukavinta pienemmille suunnatuissa logiikkapeleissä on, että pelin puisilla osilla voi leikkiä muutenkin.

Kutsujen jälkeen saimme vielä ison säkillisen pelejä ja leluja lainaan, tyttöjen kanssa testattavaksi. Viime päivinä olemmekin käyttäneet ne pienetkin kotona olon hetket Lelukutsujen leluilla leikkimiseen.


Illalla kuopuksen nukahdettua olemme pelanneet esikoisen kanssa Body Junior -pelejä, jossa on hauskoja kysymyksiä ja tehtäviä ihmisestä ja terveydestä. Mielenkiintoista on ollut kuunnella neljäpuolivuotiaan mietteitä ihmisestä, terveydestä, kehonosista ja "sisälmyksistä". Tästä pelistä löytyy myös isompi versio päiväkoteihin ja kouluihin.

Pelin aikaan kuultua:

L(4v): Ootko sä menossa sinne sulatukseen? Kohta saatat sulaa siellä itse.

Kysymys: Onko sinulla ollut joskus korkea kuume?
L:Ei sellainen täysi, ihan puoli senttiä vain.

L: Jos haistaa, niin maha ei vielä täyty.Lelukutsujen valikoimaan kuuluu myös kivoja magneettipelejä, myös pienempiä matkaversioita, joita on helppo ottaa reissuun mukaan.


..lattiapalapelejä..


..kestäviä ja turvallisia puuleluja..


...muovailuvahaa, joka ei kuiva koskaan ja tätä taikahiekkaa, jota on helppo muovailla käsin, muoteilla ja hiekkaleluilla. Kyseessä on 98% aito myrkytön hiekka, joka on käsitelty niin, että se ei tahraa, eikä kuivu. Tämä hiekka oli meidän tyttöjen mielestä niin yliveto, että yksi ilta päätimme pitää rantaloman omassa kylppärissämme. Uikkarit päälle, pyyhe alustaksi, aurinkolasit ja virvoitusjuomat retkelle mukaan. Lopuksi sitten pulahdus kylpyammeeseen. Aurinkorasva vain jäi uupumaan :). Meillä lähti tätä hiekkaa viiden kilon tilaus vetämään, toivottavasti joulupukki jaksaa kantaa sen ajoissa perille saakka!Lisätietoja Leikkien Lelukutsuista ja laajasta tuotevalikoimasta saat Leikkienin nettisivuilta tai meidän kutsut järjestäneeltä oppimiskonsultilta Minnalta (minna.muranen@lelukutsut.fi).


* Yhteistyössä Leikkien-lelukutsut

14 kommenttia:

 1. Onpas kivoja pelejä ja leluja. Itse lastentarhanopettajana ja 8- ja 10- vuotiaiden tyttöjen äitinä olen kiinnostunut uusista leluista ja peleistä. Täytyypä mennä kurkkimaan kyseiselle sivulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen isolla ässällä :)! Monet tuotteet sopivat niin kotiin kuin töihinkin, jos kasvatusalalla työskentelee.

   Poista
 2. Meillä body-peli ison pelilaudan kera päätyi viime jouluna pukin konttiin ja ollaan tykätty tosi paljon. Tämän joulun lahjoista moni löytyi lelukutsuilta ja odottavat jo postissa hakijaansa. Voin lämmöllä suositella.. Marja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse jäin myös miettimään tuota body-peliä, hauska olisi nähdä miten ajan ja iän myötä tietämys karttuu. Ehkä sitten synttäripakettiin.

   Poista
 3. Mielenkiintoiselta näyttää tuo body junior- peli. Ja tuo hiekkarantaretki - ihana!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peli oli kyllä tosi kiva, isompi tytär haluaa joka päivä nyt sitä pelata, kun peli on lainassa. Ja rantaretki oli tosiaan hulvaton, täytyy ottaa uusiksi, eksotiikkaa kylmän talven keskelle :).

   Poista
 4. Aivan ihana idea tuo rantaloma! Voin kuvitella, että lapset ovat nauttineet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin, sain tovin suostutella ennen kuin suostuivat lopettamaan ja yllättävän hyvin hiekkakin pysyi omassa laatikossaan (joka ei siis sisälly tuohon tilaukseen vaan on oppimiskonsultti-Minnan oma oivallus!).

   Poista
 5. Aivan ihana kirjoitus ja ennen kaikkea nuo kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vaikka olikin hiukan haasteelliset kuvausolosuhteet! Ja kivoista tuotteistahan saa vain kivoja juttuja :)!

   Poista
 6. Upeita kuvia! Meillä on koko perhe hurahtanut ihanaan uuteen Leikkien-muovailuvahaan! Ihan parasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni!! Muovailuvaha on suorastaan hauska tuote, itsellekin mukava stressilelu puristella. Moni lapsi on meillä jo ihmetellyt, kuinka se voi olla niin kevyttä, aivan kuin vaahtokarkkia :).

   Poista
 7. Taikahiekka on aika hillitöntä. Haluaisin sitä ensin oikeastaan itselleni (aikani leikittyäni voisin diilata sen pienempiin käsiin;)
  Kaksi arpaa kelpaa, kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiekka on sitä tosiaan, meillä tosin odottaa joululahjaksi saatu hiekka vielä paketissaan, jotta saan hommattua sille tuollaisen muovilaatikon.

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!