3.11.2013

KANTARELLI-PEKONIPIIRAKKA


Sunnuntaimoikat vielä viime metreillä!

Neljän treenin viikonlopun jälkeen kroppa on valmis menemään nukkumaan.
 Mieli haluaa vielä vähän surffailla ja sulatella iltapalaksi herkuteltua 
lämmintä kantarelli-pekonipiirakkaa. 


Pitkästä aikaa onnistui sekä pohja että täyte.
Monesti meinaa jompi kumpi mennä vetiseksi. Uskallan siis pistää reseptinkin jakoon.
Sen myötä toivottelen teille puhtia tulevaan viikkoon!

+ + + + +

KANTARELLI-PEKONIPIIRAKKA


Pohja:
125g voita
2 dl spelttijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
50 g emmentalia raastettuna
2 rkl kylmää vettä

Täyte:
n. 5 dl kantarelleja
paketti pekonia
1 isohko punasipuli
3/4 tl suolaa
1/4 tl pippuria
2,5 dl ruokakermaa
3 munaa
100g emmentalia raastettuna

Sekoita kulhossa voi, jauhot, leivinjauhe ja suola murumaiseksi seokseksi (käytä vatkainta).
Lisää juustoraaste ja vesi. Sekoita edelleen käsin, kunnes taikinasta muodostuu pallo.
Voitele piirakkavuoka ja painele taikina ohueksi sen pohjalle ja reunoille.

Paista sieniä pannulla niin, että neste haihtuu. Kuullota sipuli ja ruskista pekoni.
Sekoita kulhossa kerma ja munat. Lisää juustoraaste ja hieman jäähtyneet sienet, sipuli ja pekoni.

Pistele piirakkapohja haarukalla ja esipaista se 200 asteessa alimmalla tasolla 10 minuuttia. 
Levitä sitten täyte pohjan päälle ja jatka piirakan kypsentämistä keskitasolla
n.25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.

+ + + + +










7 kommenttia:

  1. Oi, näyttää NIIN herkulta!
    Mä olen tehnyt samaa piirakkaa eri pohjalla ja pakkohan sitä on sitten tehdä koko pellillinen :D
    http://prinsessanoppi-lapetiteprincesse.blogspot.fi/2013/08/kantarelli-pekonipiiras.html

    VastaaPoista
  2. Herkullista! pitääpä testatakin, mun suolaset piirakat ei ikinä oo onnistuneet... joten tätä uskallan testata ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No vähän sama vika. Spelttijauho toimii monessa. Ja sienten ja pekonin yhdistelmä on niin herkullinen. Toivottavasti onnistuu!!

      Poista
  3. Herkullisen näköistä! Sienipiirakka on ollut jo kauan to do- listalla, josko vihdoin saisi aikaiseksi. :)

    VastaaPoista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!