23.9.2013

OMENAKAKKUA EUROPAHÜTTEN TAPAAN



Maanantaimoikat!

Eilisestä tuli sellainen murmelipäivä, etten ihan juuri muista moista tapahtuneen.
Nukuin jo edellisenä yönä kellon ympäri ja reissusta kotiuduttuamme nuokuin vähän joka välissä.
Pari kertaa taisin nukahtaakin.
Vastahan täällä hehkuttelin, kuinka pursuilen energiaa kotona, mutta eilen oli kyllä 
energiat jakautuneet jonnekin aivan muualle.
Taivaalta tuli vettä lakkaamatta koko päivän, joten piti keksiä jotain kivaa.
Esikoinen esitti leipomistoiveen ja yllättäen minua ei tarvinnut kauan houkutella. 
Aineksia ei ollut kummoisia, mutta juuri riittävästi helppoon omenakakkuun.
Kakkua täällä on nyt sitten mussuteltu moneen otteeseen.
Illalla viimeiseksi ja aamulla ensimmäiseksi.
Resepti on peruja maailman parhaasta kesätyöpaikasta,
jossa työskentelin pikkuheidinä pari kesää kymmenisen vuotta sitten.
Sveitsiläisessä vuoristomajassa korkealla ja kaukana kaikesta muusta.
Tämän kakun kardemummainen maku karkotti koti-ikävää ja sitä tarjottiin
kermavaahdon kera majalla vierailleille vaeltajille ja vuorikiipeilijöille.
Yksinkertainen ja mehevä resepti. Maku vain paranee seuraavaan päivään.





Europahütten omenakakku:

200g voita
2 2/3 dl sokeria
4 munaa
4 dl jauhoja
1 1/3 tl leivinjauhetta
1 1/3 rkl kardemummaa
5 rkl maitoa

n. 7 dl omenakuutioita (mitä enemmän sen parempaa)
3 rkl sitruunamehua
1 dl rusinoita (itse jätin pois)
1 rkl kanelia

1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää munat yksitellen.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää pienissä erissä sekoittaen.
4. Lisää lopuksi maito.

5. Sekoita omenakuutiot, sitruunanmehu, rusinat ja kaneli.

6. Kaada voideltuun irtopohjavuokaan puolet taikinasta,
lisää taikinan päälle tasaiseksi kerrokseksi omenakuutiot ja
peitä kuutiot lopulla taikinalla.

7. Paista 175C n. 45 minuuttia.
Jos kakun pinta tummuu liikaa, peitä foliolla loppuajaksi.

+++++++

Kiitos muuten edelliseen postaukseen kantaa ottaneille, vastailen teille kunhan ehdin pureskella
vinkit rauhassa. Hyviä ideoita jokaisella! Mielenkiintoista lukea, mitä muut ovat tilasta mieltä.
Lisäideat ovat edelleen tervetulleita.

Hauskaa viikkoa ihanat!!



6 kommenttia:

  1. Herkullinen resepti, tätä täytyy kokeilla. Mukavaa viikonalkua!

    VastaaPoista
  2. Moikka!! Oon jo kahdesti tehnyt tätä kakkua. On aivan älyttömän hyvää!! Mutta sellainen ongelma mulle kävi molemmilla kerroilla, että kakku jää raa'aksi keskeltä. Kuuluuko sen jäädäkin?? Toisaalta se ei kyllä haittaa, koska taikinakin on hyvää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    2. Mokka Kirsi! Johonkin mun edellinen vastaus hävisi, joten kokeillaanpas uudestaan. Kiva kun kommentoit ja harmi että sun kakku on jäänyt raa'aksi! Ei sen kyllä kuulu jäädä ja itse olen tuolla paistoajalla saanut kakun kypsäksi keskeltäkin. Paistatko muuten kiertoilmalla? Jos et, niin sekin voi tehdä eroa. Minä paistan yleensä kaikki kiertoilmalla ja sillä eikös kaikki kypsy nopeammin?!

      Poista
    3. No niin, siinä varmaan sitten vika. En tiiä millä asetuksella sen paistoin mutten kiertoilmalla, kun en tiiä onks tossa uunissa edes sellasta :D. mietin et uskaltaakohan paistoaikaa sitten pidentää, että meneekö kakku sitten kovaksi..?? Nythän se on muualta paitsi keskeltä hyvin kuohkeaa.. Eikä se kuitenkaan keskeltäkään lässähdä, vaikka onkin raaka.. :D

      Poista
    4. No niin leipuriässä en ole, että uskaltaisin varmaa tietoa sanoa, mutta voisko olla vähän korkeampi lämpötila tai sitten se pidempi paistoaika? Jälkimmäistä kokeilisin ensin ja sen folion kanssa, jotta ei tummu pinnasta. Jos linjoilla on joku tietävämpi, niin saa kommentoida :)!!

      Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!