13.9.2013

AJATUKSIA JA AVOKADOSMOOTHIETA




Jihuu, työviikko hujahti taas sellaisella vauhdilla ohi, että pian on aika pakata opiskelukassi ja suunnata vielä illaksi ja huomiseksi opiskelemaan. Tässä välissä pieni huili -  siemailen sohvalla avokadoista välipalaani ja mietin syksyä tähän saakka. Työnkuvani on tällä hetkellä melkoinen sillisalaatti, täysin positiivisessa mielessä tosin. Samat nurkat ja naamat eivät ehdi käydä liian tutuiksi, kun vaihtuvat tiistaista keskiviikkoon täysin ja työpäivienkin sisällä noin tunnin välein :). Tällä viikolla olen tajunnut, miltä tuntuu käydä töissä niin, että iltaisin ei ole rättipoikkipuhki eikä ainut mielessä pyörivä osoite ole sohvannurkka. Kun töistä pyöräilee hyvissä ajoin iltapäivällä kotiin, keittää kahvit ja nauttii myöhäisen lounaan. Ehtii siivota ja silitellä kotia siistimmäksi, jotta illalla on sitten taas, mihin levitellä. Miettiä ja tehdä omia opiskelutehtäviä. Hakea tytöt silti ajoissa päiväkodista, heti päiväuni- ja välipala-ajan jälkeen. Kun aikaa ja energiaa jää työpäivän jälkeen perheelle ja itselle, ystäville. Kotihommat eivät maistu puulta ja tyttöjen kanssa on mukava leikkiä. Illalla tyttöjen mentyä nukkumaan jaksaa vielä kipaista lenkille, saunoa, tehdä käsitöitä tai kirjoitella blogia. On virtaa yksinkertaisesti ajatella, lukea jopa sisustuslehti kannesta kanteen läpi nukahtamatta. Eikä ole kiire mennä paniikissa nukkumaan, vain että huomenna taas jaksaisi. Tämän tajuaminen tekee aika onnelliseksi. Tuntuu, että tein töiden suhteen oikean valinnan. Toki olisin voinut valita kotiäitiydenkin, mutta myös pidemmän työmatkan ja suuremman vastuun. Tämä ratkaisu tuntuu hyvältä päätökseltä tässä ja nyt, tässä elämäntilanteessa. Ensi vuonna voi ja ehkä saakin olla sitten taas toisin.




Sellaiset oli ajatukset ja sitten siihen avokadosmoothieen. Kööpenhaminan Tivolissa tilasin eräästä kahvilasta herkullisen avokadosmoothien. Maku jäi mukavasti muistiin, joten koitin sotkea itse samanlaisen. Ja aika lähelle pääsin. Koitin googletellakin erilaisia avokadosmoothieita, moneen tuli jugurttia ja kokeilin sellaistakin, ja siihen tivolilaiseen verrattuna se maistui melko terveelliseltä ;). Tällainen tuli minun reseptistäni. Pähkinöitä kylkeen ja namnam.




Hayn klipsu ja  Ferm Livingin roosa alusta/ leikkuulauta mintun kaverinsa kanssa tarttui mukaan Kööpenhaminasta. Alustat ovat saavuttaneet jo muidenkin perheenjäsenten suosion lautasen korvikkeena. Harmi, että tuli ostettua vain kaksi... :),  muitakin kivoja värejä olisi olllut saatavilla.



Ihanaa viikonlopun aloitusta allihuuppa, huomenna tiedossa toivon mukaan uusia kuvakulmia ;)!

8 kommenttia:

  1. Hei, eka kerran täällä ja pakko heti kommentoida ;)
    Elämäntilanteesi kuulostaa taivaalliselta, onnittelut siitä. Etsiskelin juuri avokadokeiton ohjetta, mutta täytyypä kokeilla tuota smoothieta. Kivat viikonloput!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Erja, kiva kun kommentoit!! Nyt tästä vaiheesta pitää nauttia, kun se on hetken mahdollinen, eiköhän ne ruuhkaisemmatkin vuodet vielä koita. Avokadokeitosta en ole kuullutkaan, mutta tuntuu olevan niin hittihedelmä, että löytyy ihan ylläriresepteistä. Jopa mun Jäätelö-kirjassa on resepti avokadojäätelölle. Sitä pitää vielä kokeilla.

      Poista
  2. Oi, mikä herkkusmoothie! Kauniit kuvat jälleen :) Ja totta tosiaan, ihanalta kuulostaa tuo sinun työ/opiskelurytmi!

    Hyvää viikkistä sinnekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvän mielen smoothie, kiitos Maria!! Nyt nautin tästä, mene ja tiedä ensi vuonna olen sitten siinä kiireisemmässä rytmissä jälleen.

      Poista
  3. Ekakertalainen täälläkin ja uppouduin heti lukemaan blogiasi pidemmäksi aikaa :)Smoothie kuulosti ihanalta, täytyykin kokeilla sitä heti seuraavan kaupassa käynnin jälkeen. Ja hei, työjuttusi kuulostaa aivan mahtavalta. Ihanaa kun ei tarvitse juosta kilpaa kellon kanssa aamusta iltaan. Viikonloppuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Anu!! Kiva kun jätit kommentin, tervetuloa mukaan!! Ja tosiaan, tämä tuntuu nyt totuttelun jälkeen aika mahtavalta. Saatan jopa uskaltaa jättää herätyksen pois kokonaan, kun luotan siihen, että joku meistä tytöistä herää kuitenkin sopivaan aikaan :)

      Poista
  4. Minä rrrrakastan avokadoja - pitääkin pistää tuo resepti kokeiluun.

    Ja hyvältä kuulostavat työkuviot, varsinkin tuo ajoissa pyörällä kotiin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti onnistuu myös sulla Perla, nopea ja suht terveellinen herkunkorvike. Tätä teen ehdottomasti itsekin uudelleen.

      Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!