Moikkamoi!
Viime aikoina olen YRITTÄNYT välttää leipomista, ettei tulisi niin kovin mussutettua.
Mieheni synttärit oli kuitenkin oikein pätevä syy loihtia herkkuja pöytään.
Vaikkakaan hän ei itse niistä herkuista edes välitä :).
Pitkästä aikaa kaivoin jäätelökoneen esiin ja tein satsin vaniljajäätelöä.
Sen kaveriksi omena-vaniljakuppikakkuja.
Eilen illalla (tai yötähän se jo melkein oli) tuli vielä mieleen tehdä jäätelön teosta ylijääneistä valkuaisista vaniljamarenkeja.
Ja kun niiden kuivumista piti odotella tunnin verran,
tuli siinä sitten kaivettua kontaktimuovitkin esiin ja tuunattua Iittalan purnukka ajan kuluksi.
Pimp your Ikea Iittala :)!
Mutta olipahan herrrrkkua!! Lisään tämän postauksen jatkoksi kuppikakkujen ja marenkien ohjeet
viimeistään huomenna. Nyt on pakko kiiruhtaa iltalenkille ennen kuin vajoan liian syvälle sohvannurkkaan!
Hei ja arvatkaahan mitä, kuusi yötä Kööpenhaminaan!! Ihan "pikkusen" jo kutkuttaa :)!!
ENJOY:
EDIT!!
Tässä viimein vielä reseptitkin kuppikakkuihin ja marenkeihin.
VANILJA-OMENAKUPPIKAKUT
n.12 kpl
(Alkuperäinen ohje Leila
Lindholmin Kuppikakkuja, ole hyvä! –kirjassa)
HUOM! Taikinasta tulee epäilyttävän löysää perinteiseen muffinsitaikinaan verrattuna.
Itse siis lisäsin alkuperäiseen ohjeeseen vajaan desin jauhoa, näkyy ohjeessa.
Lieköhän tässä juuri kuppikakkujen ja muffinsien ero, ei pelkästään koristelussa!?
2(luomu)kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
75 g voita
¾ dl maitoa
2 ½ -3 ½ dl vehnäjauhoa
1 ½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 tl kardemummaa
VANILJATÄYTE
½ vaniljatanko
100-200 g maustamatonta
tuorejuustoa
1 rkl tomusokeria
1 rkl kuohukermaa
OMENATÄYTE
2-3 omenaa (koosta
riippuen)
25g voita
1 ½ rkl sokeria
2 tl kanelia
1.Kuumenna uuni 175
asteeseen.
2. Valmista vanilja- ja
omenatäytteet ( ohjeet alla).
3. Vatkaa munat, sokeri ja
vaniljasokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.
4. Sulata voi, lisää siihen
maito ja sekoita neste munavaahtoon.
5. Sekoita vehnäjauhot,
leivinjauhe, suola ja kardemumma keskenään ja kääntele seos varovasti taikinaan.
6. Täytä 2/3 muffinivuoista
vuoron perään taikinalla ja omenanpaloilla.
Jos sinulla on käytössäsi
muffinipelti, laita paperivuoat sen syvennyksiin, taikina on löysää.
Itse laitoin 2 paperivuokaa
päällekkäin, jotta vuoka pysyisi jämäkämpänä.
7. Pane vaniljatäyte pursottimeen, työnnä
pursotinterä taikinaan ja pursota hieman täytettä joka vuokaan.
8. Kypsennä kuppikakkuja
uunin keskiosassa 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä.
9. Vaahdota kerma ja
pursota vaahtoa kuppikakkujen päälle.
VANILJATÄYTE:
Halkaise vaniljatangot ja
kaavi siemenet pois.
Vatkaa tuorejuusto,
vaniljansiemenet, tomusokeri ja kuohukerma sileäksi seokseksi.
OMENATÄYTE:
Kuori omenat ja poista
siemenet. Paloittele pieniksi ja paista palat
pehmeiksi voin, sokerin ja
kanelin seassa. Anna jäähtyä.
Tarjoile vaniljajäätelön
tai kermavaahdon ja marenkien kanssa.
Eikä kinuskikastikekaan
varmasti annosta pahentaisi ;)!
+ + + + + + + + +
VANILJAMARENGIT
n. 100-200 pientä marenkia,
koosta riippuen,
tuntuu paljolta, mutta itse
jo ihmettelen, että minne ne ovat hävinneet.
Suuhun ainakin sulaneet….
Osasta massasta voi myös pursottaa pienempiä pavlovapohjia,
jos ei halua napsia suihinsa kymmeniä pikkumarenkeja päivässä ;).
(Alkuperäinen ohje
Elisabeth Johanssonin Jäätelöä -kirjassa)
3 munanvalkuaista (hyvissä
ajoin eroteltuja, huoneenlämpöisiä)
1 tl sitruunamehua
1 dl sokeria (erikoishienoa
mieluiten)
2 dl tomusokeria
1 vaniljatangon siemenet
(tai 1tl vaniljasokeria)
Lämmitä uuni 150 asteeseen.
Vatkaa valkuaiset ja
sitruunamehu vaahdoksi.
Alenna vatkaimen
pyörimisnopeutta, lisää puolet sokerista ja
vatkaa se vaahdon joukkoon.
Lisää loppu sokeri, nosta nopeutta ja vatkaa vielä pari minuuttia. Siivilöi
tomusokeri marenkikulhoon.
Lisää kulhoon myös
vaniljansiemenet tai vaniljasokeri ja kääntele kaapimella marengin joukkoon.
Kaavi marenki pursotinpussiin ja pursota tähtisuuttimella pieniä marenkeja
leivinpaperille tai muotoile marenkinokareet kahdella lusikalla.
Paista 150-asteisen uunin
keskiosassa 3-4 minuuttia,
alenna sitten uunin lämpö
100 asteeseen ja anna marenkien kuivua noin tunti.
Ihanan näköisiä herkkuja! Vesi herahtaa kielelle, haha :D
VastaaPoistaminttusblog.blogspot.fi
:D
PoistaOi nami mitkä herkut!! <3
VastaaPoistaSun herkkupostia odotellessa :)!!
PoistaIhania kuvia!:)
VastaaPoistaKiitos :)
PoistaNäyttää ja kuulostaa aikamoisilta herkuilta! Ihanat kuvat myös! :)
VastaaPoistaKiitti HANNA! Hyviä olivat ja kuviahan minä tykkään miettiä ja napsia, toivottavasti se täällä välittyykin!
PoistaJestas, mitä herkkuja!
VastaaPoistaOnneksi jääkaapissa odottaa porkkanakakku :D
No ONNEKSI!! Porkkanakakku vetää varmasti näille vertansa! :)
PoistaPiti vielä lisätä, että nyt on kahlattu läpi kaikki viime vuoden postaukset.:) Se kutomasi matto on kyllä uskomattoman hieno! Myös äiti tekemät housut, nuttu ja baskeri olivat ihan mielettömän hienot. Jouluaaton kuvista tykkäsin erityisen paljon.:)
VastaaPoistaNo ootpa ollut ihan huima, wau! Pitäis varmasti itsekin käydä vanhat läpi. Mitähän on tullut vuosi sitten höpötettyä :)!?
PoistaJa öisin ei pitäisi kirjoitella kommentteja, vaan nukkua, jotta sanat tulisi taivutettua oikein. En mä mikään kielipoliisi ole..;)
PoistaEi sillä niin väliä. :) Itsellä on käynyt sama ajatus mielessä nukkumisen kanssa! Milloinhan sitä malttais?!
PoistaVitsit mitä herkkuja! Noita marenkeja miekin haluun tehä :)
VastaaPoistaNo olivat tosiaan (tai no, marenkeja on vielä jopa jäljelläkin ;). Laitan ohjeet heti, kun venyn, niin voit laittaa toteutukseen. Helppojahan nuo marengit ovat, ja taikinan valmistus nopea, vaikka uunissa meneekin noin tunti.
Poistaihania herkkuja!
VastaaPoistaKyllä nyt blogeissa herkutellaan! Äsken otin talteen ihanilta vaikuttavien lihapullien ohjeen ja täällä vuorostaan makeita herkkuja. Kauniit pastellit kuvat!!!
VastaaPoistaTätä on liikkeellä ja monestihan se leipomisvimma täällä tarttuu :). Kuvia oli kiva ottaa, sellainen oma hetki.
PoistaKauniita kuvia ja mitä herkkuja!
VastaaPoistaKiitos Heidi! Nyt on herkuteltu taas aika monen päivän edestä :)
PoistaIhania herkkuja; kiva että jaat vielä reseptitkin! :) Ja aikas herkullisen värinen on teidän astiakaapin sisältö :)
VastaaPoistaKiitos Iisa, ilman muuta naputtelen vielä reseptitkin. Ja astiat ovat olleet kyllä omaankin mieleen.
PoistaValkoiset teemat vanhaa, mintut ja roosat Kokot ja mustavalkeat Marimekot viimeisten parin vuoden sisään hankittuja. Sopivat minusta aika kivasti yksiin.
Oi mitä herkkuja! Ja astiakaappikin sisältöineen näyttää aika herkulta. :)
VastaaPoistaNo ensimmäiseen yhdyn ja toista vois vielä vähän täydentää ;)! Kiitos!
PoistaOi mikä ihana blogilöytö, jään ehdottomasti seurailemaan :)
VastaaPoistaTervetuloa mukaan Marit! :)
PoistaOI mitä kuvia taasen! Tunnelmaan uppoutuen ja makunautintoa muistellen!
VastaaPoistaParastahan leipomisessa on, että herkut saa jakaa jonkun kanssa ;)!!
PoistaHauska tuo lasipurkin tuunaus! Kaikkea sitä kätevä emäntä ehtii leipomisen ohessa : )
VastaaPoistaJa voi että, pitäiskö ihan hankkia jätskikone? Olen muutamasta muustakin blogista
katsellut herkullisia kuvia ja reseptejä. Kyllä nyt herkkusuun hammasta kolottaa ; )
No kaikkea!! :) Ja jätskikone on ollut minusta ihan hintansa (39e) väärtti hankinta, vaikka ei sillä nyt joka viikko tulekaan jäätelöä tehtyä. Jäätelö on minusta niin hyvänmakuista, että ihana ajatus tarjota esim. illallisvieraille (jos sellaisia joskus kävisi ;) jälkkärissä.
PoistaNämä on vaarallisia postauksia pimeisiin iltoihin.. tulee aivan hillitön mieli kammeta keittöön ja loihtia ihanuuksia tänne sohvan nurkkaan seuraksi;) kunnon maitokahvilla. Oih. Ja kiitos reseptistä!
VastaaPoista:) Eipäs kestä Live! Onhan sulla kardemummaa siellä Afrikan sydämessä? :)
Poista