18.6.2013

SYDÄMENTYKYTYSTÄ JA MINTTUSUKLAABRITAA



Tämä pastellimartta on nyt ihan melkein sanaton!
Sivunkatselut ovat nousseet vuorokaudessa 
uusiin sfääreihin, nelinumeroisten sarjaan.
Hui. Se on tälläiselle perustallaajalle aika paljon se.
Ja etenkin, kun blogin pystytettyäni en halunnut kenenkään tästä tietävän.
No joo. Onhan se aika nurinkurinen lähtökohta ryhtyä bloggaamaan :).
Facebookkisivujen myötä siellä linjoilla mahtaa olla nyt yksi jos toinenkin tuttu?!
Moi. Tälläiseen höperyyteen olen siis koukussa.
Kamera on paras kaverini ja maailma näkyy kuvina.
Päivittäin tulee tarrattua hetkeen ja pysähdyttyä ihmettelemään arjen kauneutta.
Niitä hetkiä koitan tallentaa tänne jatkossakin.
Toivottavasti pysytte mukana.
Kiitän kauniisti tykkäilyistänne ja kaikista kommenteista! 
Ne jos mitkä ovat aiheuttaneet ylimääräisiä läpätyksiä ja maastoutumista sinne pöydän alle. 
Niin ja jos oikein kovin tykkäät, 
niin voit halutessasi käydä kirjautumassa blogin lukijaksi myös tuolta sivupalkin puolelta.

Täällä on ollut marenkivaihde taas päällä!
Eilisiin tyttöporukan mökkisaunailuihin ja tämänpäiväisiin kylättelyihin tein parit minttusuklaabritat.
Jäin siihen täysin koukkuun viime kesänä, kiitos J syötistä!! 
Ohje on alunperin Pirkan, mutta naputtelenpa sen tännekin pienillä muutoksilla,
jos joku innostuu sitä juhannusherkuksi leipomaan.
Helppo ja melko nopea uunipellillä valmistuva yli-imellys.
Valmis kakku on puolikkaan pellillisen kokoinen.
Jos leivot isolle lössille, niin suosittelen tekemään tupla-annoksen,
ettei kenenkään tarvitse jäädä näppejään nuolemaan.




POHJA
125g leivontamargariinia
1dl sokeria
2 keltuaista
1 1/4 dl vehnäjauhoa
1/4 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1dl maitoa


MARENKI
2 valkuaista (mielellään hyvissä ajoin eroteltuina ja huoneenlämpöisinä)
1 3/4 dl sokeria (erikoishienoa)

TÄYTE
4 dl vispikermaa
kiivejä tai mansikoita

KORISTELU
n. 4 riviä Maraboun minttusuklaakrokanttia

Vaahdota margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon keltuaiset. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan vuorotellen maitoa ja sihdin läpi jauhoseosta. 
Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle

Vaahdota valkuaiset napakaksi vaahdoksi (lasi- tai teräskulhossa). Lisää vähitellen joukkoon sokeri. Levitä valkuaisvaahto pohjataikinan pinnalle. 
Paista 175C uunin alimmalla tasolla noin 20 minuuttia. 
Siirrä torttulevy pois pelliltä, niin se jäähtyy nopeammin.
 
Puolita jäähtynyt levy ja irrota paistinlastan avulla leivinpaperista. 
 Nosta puolikas lastojen avulla tarjoiluvadille. (Tässä olisi hyvänä apuna toinen käsipari.)

Vaahdota kerma. Pilko hedelmät/marjat.
Levitä kerma toisen torttulevypuolikkaan päälle ja ripottele päälle hedelmät/marjat.
Nosta toinen puolikas täytteen päälle ja koristele sulatetulla minttusuklaalla.

EDIT. Olen tehnyt tätä joskus myös gluteenittomana vaihtamalla
vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoon. Ja ihan yhtä hyvää oli myös niin!









11 kommenttia:

  1. Ihan mainio blogi sinulla, Hanna! Fb tosiaan auttoi kivasti löytämään tämän söpön Pastellimajan. :) Aurinkoisia kesäpäiviä!

    VastaaPoista
  2. nam kaima, tätä on testattava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siehän voitkin Hanna nyt sitten tehdä kolmen lajin marenkimenyyn. Pavlovaa, mufareita ja tätä. Ihan hyvät pökkyrät varmasti saisit aikaiseksi ;)!

      Poista
  3. Moikka!

    Vitsit, mitä reseptejä ja kuvia sulla on täällä, ihania!

    Ihanaa juhannusta!

    /meri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Meri, mahtavaa jos niillä on sellainen vaikutus :)! Ihanaa juhannusta sullekin, pari päivää enää!!

      Poista
  4. Vaippi, nää sun luomukset on niin herkullisen näköisiä! Ruhalassa tarjotaan tänä juhannuksena aattona sun Pavlovaasi ja itse juhannuspäivänä appelsiini-valkosuklaakakkua :)
    Muuten, mikä mulla mättää FB:ssä kun löysin kerran sieltä sivusi ja onnistuin likettään sitä, mutta nyt kun naputan "Pastellimaja" sinne FB:n omaan hakukenttään, se ei löydy ollenkaan. Osaatko sanoa mitä teen väärin? (sitä tossa soittelinkin aiemmin)

    VastaaPoista
  5. Minulla oli ihan samanlaiset lähtökohdat bloggaamiseen, olisi ollut kiva että vain harva ja valittu tuttu olisi tiennyt siitä :D Hassua, mutta nyt asian kanssa jo osaa elää, heh. Ja onnea kasvaneista kävijäluvuista, en yhtään ihmettele niitä. Täällä blogissa on aina niin kaunista ja hyvä tunnelma :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kerttu!! Se on hassu tunne, mikä tästä hommasta vähän väliä tulee. Tuntee itsensä suorastaan maailman turhamaisimmaksi ihmiseksi. Mutta silti, niin paljon virtaa tämä itselle antaa, että jatkaminen on aika selvää. Se joka ei tykkää, niin tuskin täällä aikaansa tuhlaa, eikös?!

      Poista
  6. ai että, tuohan onki kivaa vaihtelua britan täytteeksi :P Varmasti hyvää!! Mä taidan tehä juhannukseksi sen perinteisen mansikkabritan, on niin kesäinen herkku!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perinteinen on munkin to do -listalla vielä tänä kesänä!

      Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!