9.5.2013

APPELSIINI-VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU


Harmaa ja sateinen helatorstai täällä.
Kävimme syömässä napamme soikeiksi mummiukkilassa
ja juhlimassa synttäreitä ja äitienpäivääkin jo ennakkoon.
Kakkureseptit ovat olleet tänään mielessä. Tekisi mieli kokeilla jotain uutta tulevaksi sunnuntaiksi.
Avittaa vähän miestä aamiaisbrunssin järjestämisessä ;).
Samalla muistui mieleen, että olen unohtanut napsutella tänne blogiin
samettisen ihanan appelsiini-valkosuklaajuustokakun ohjeen,
jota meillä on ollut tarjolla monissa juhlissa,
viimeksi tyttöjen synttäreillä.
Jos joku innostuu sitä vaikkapa äitienpäiväksi leipomaan.
Harmi, että mulla ei mahda olla montaa miespuolista lukijaa!!
Resepti on alkujaan Maku-lehden blogeista napattu,
mutta olen muuttanut sitä omaan makuun, kukkaroon ja 24cm irtopohjavuokaan sopivammaksi.
Välillä olen tehnyt sen myös gluteenittomaksi.

Reseptin myötä toivotan teille harmaata mutta herkullista helatorstaita!
Meitä ainakin lämmittää muutama tuikku ja pussi irttareita :).
Vaikka luulen, että takkaankin on muutama pökkö heitettävä.
Josko huomenna ehtisin ottaa muutaman kuvan liitutaulumaalipensselin aikaansaamasta..




 Pohja:
pötkö dominokeksejä (tai gluteenittomia suklaakeksejä)
50-70 g sulatettua margariinia
 
Täyte: 
200 g appelsiinituorejuustoa
n.3 dl vispi- tai kuohukermaa (itsellä monesti laktoositon kuohukerma 3,3dl)
1 dl sokeria
2 tl sitruunamehua
1/2 sitruunan raastettu kuori
100 g valkosuklaata
4 liivatelehteä
1/2 dl appelsiinimehua

Kiille:
2,5dl tuoremehua (tarvittaessa sokeria maun mukaan)
2,5 liivatetta

Koristeeksi  
valkosuklaarouhetta

Murskaa keksit melko hienoksi. Sulata margariini ja yhdistä.
 Painele hellästi leivinpaperoidun irtopohjavuuan pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan.
 
Laita liivatteet runsaaseen kylmään veteen likoamaan, sulata valkosuklaa ja raasta sitruuna valmiiksi.
Vaahdota kerma ja lisää tuorejuusto, sokeri, sitruunamehu, sitruunankuori
ja lopuksi valkosuklaa.
Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi ja lisää siihen liotetut, "kuivaksi" puristetut liivatteet. 
Sekoita tasaiseksi. 
Kaada liivateseos ohuena nauhana kermaseokseen, koko ajan hyvin sekoittaen.
Tarkista maku. Kaada seos pohjan päälle ja tasoita. 
Hyydytä jääkaapissa mieluiten yön yli, vähintään neljä tuntia.
 
 Valmista kiille vasta, kun täyte on jähmettynyt riittävästi. 
Kuumenna tuoremehu ja sulata liotetut liivatteet joukkoon. Anna kiilteen jäähtyä hetken.
Liian lämmin kiille irrottaa hyytyneestä täytteestä vaaleita palasia kiilteen joukkoon. 
Kaada jäähtynyt kiille hyvin varovasti kakun päälle esim. lusikan avulla.
Laita kakku takaisin jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.
Koristele lopulta mieleiseksesi, vaikkapa valkosuklaarouheella.



4 kommenttia:

  1. Tää raskaana oleva mamma söis tollasen yhdeltä istumalta just nyt. Ja tulis tarpeeseen! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hei sitten eikun leipomaan :)! Muistan tuon tunteen varsin hyvin :)

      Poista
  2. OI, OI,OI, ja vielä kerran OI! Kakusta tuli taivaallisen hyvää, siis täydellistä! Suuri kiitos reseptistä, näitä lisää ;) Terkuin, Naapuri ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvähyvä, että maistui! Ja reseptin joku muukin testannut toimivaksi :).

      Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!