30.3.2013

LIMEKAKKU



Tässä tämä eilen lupaamani vaihtoehtoinen resepti pashalle, rahkapiirakalle,
mämmille ja muille pääsiäisherkuille. 
Sara La Fountainin limekakku,
 resepti löytyy Passion for Food -kirjasta.

Ohje on simppeli, vaikka vaatiikin vähän viitseliäisyyttä ja aikaa.
 Itse sain kreemistä ja kuorrutteesta riittämään myös pienen gluteenittoman minipohjan päälle.



LIMEKAKKU
Sara La Fountainin tapaan

POHJA
175g voita
400g  jauhettuja digestivekeksejä

KREEMI
¼ dl sitruunan mehua
¼ dl limen mehua
4 ½ dl kondensoitua maitoa
1 dl kookosmaitoa
8 kananmunan keltuaista

KUORRUTUS
3 ½ dl kermaa
1-2 rkl mascarponejuustoa
½ rkl sitruunankuorta raastettuna
½ rkl limenkuorta raastettuna
1-2 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria

KORISTEEKSI
kauden hedelmiä tai marjoja

 *****
Tee ensin pohja:
Jauha keksit, sulata voi ja yhdistä.
Painele (voideltuun) vuokaan ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.
(Meillä riitti 15 min.) Anna jäähtyä.

Valmista kreemi sekoittaen kaikki sen ainekset hyvin keskenään.

Kaada kreemi jäähtyneelle pohjalle ja paista 150 asteessa
25-30 minuuttia. Anna levätä jääkaapissa yön yli.

Vatkaa kuorrutuksen kerma ja lisää mascarpone.
Mausta limen- ja sitruunankuorella, vaniljasokerilla ja sokerilla.
Koristele hedelmillä ja herkuttele!

***** 



4 kommenttia:

  1. Ihana ohje, tuolla se on oottelemassa jääkaapissa että pääsee koristeltavaksi. Mie paistoin pohjaa vain reilu 10 min, ja siinäkin oli melkein liikaa! Ois kyllä palanu jos ois 20 min ollu!

    Tein muuten kiltisti ohjeen mukaan, mut sitruunamehua taisi mennä reilummin. Katotaan mitä tulee... :)

    Koristeeksi ajattelin laittaa kiiviä ja nektariineja kuutioina. Lisäksi ajattelin tehdä siihen pikkuruisia sokerimassakukkia, kun on just ostettu uus muottikin. :)

    Ihanaista pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa Eve tartuit syöttiin :)! En uskaltanut käydä ohjetta enempää muokkaamaan, onhan se kuitenkin itsensä Saran ;). Ja uuneissa on tosiaan eroja. Mitäs tykkäsit? Mekin saatiin kakun jämät vielä kotiin
      tuomiseksi mummilasta. On kyllä sen verran tuhtia tavaraa, että ehkä illalla sitten pien palanen, muuten jää tän päivän hiihdot hiihtelemättä. Ihanaista 2. pääsiäispäivää sinnekin!!

      Poista
  2. Tätä herkkua on testattu ja todettu erinomaisen maukkaaksi. Onneksi resepti on täällä hyvässä tallessa, että voi tarvittaessa kätevästi kaivaa sen esille ja kenties kokeilla itse?! Kiitos Hanna! Herkuttelin kakulla vielä seuraavankin päivänä ja heti aamupalapöydässä:) Terkuin Kati

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eipäs kestä, hyvä jos maistui! Me vedeltiin kans antaumuksella tätä ja sun rahkista seuraavana päivänä :). Ja jos oikein tarkkoja ollaan, niin vielä tänäänkin.

      Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!