Mun on tehnyt mieli leipoa jotain syntisen hyvää jo pari viikkoa.
En ole kuitenkaan viitsinyt, syystä että omaan navanseutuunhan ne leipomukset kuitenkin päätyisivät.
Tänään tuli sitten se päivä, mies työreissussa, tilauksessa jotain spessua meidän tyttöjen kesken,
että "mitäs jos Linda leivottais?"
L:"JOO, tehdään suklaakakkua!"
Jep..äitin tyttö.
Eilinen kahvittelu ystäväni kanssa Kauppaneuvoksen kahvilassa
Taitokorttelissa jäi muhimaan mieleen.
Maisteltiin siellä hirmuhyvää ja äkkimakeaa suklaakakkua,
jossa oli valkosuklaakuorrutus.
Koitin tänään jäljitellä sitä.
Browniemainen kakku,
eilisen kahvilakakun kuorrutetta ja paljon pähkinöitä.
Siinä suunnitelma.
Browniestaikinaan otin reseptin
Sikke Sumarin valkosuklaa-browniekakusta,
Siken uusimmasta kokkikirjasta JOTA MULLA EI tosin OLE.
Jätin pois vadelmat ja juustokerroksen,
lisäsin pari kourallista murskattuja pähkinöitä.
Laitoin taikinan normaalin irtopohjavuoan sijaan sellaiseen pienempään,
jotta pohjasta tulisi vähän paksumpi ja kakusta siis minikakku.
SIKEN OHJEESSA POHJASTA TULEE MUUTEN MELKO OHUT.
Lopuksi kuorrutin valkosuklaa-juustomössöllä,
johon ripottelin pähkinöitä ja suklaarouhetta.
Ja tällästä jälkeä tuli.
Tää oli kyllä herkkua.
*Kukapasenkissanhännännostaisijolleikissaitse*
Jopa Limppu, joka ei mitään kuorrutteita yleensä koskaan syö,
veteli koko palasen.
Ja pienessä sokeriboostissa juuri ennen nukkumaan menoa
VUODEN ÄITI -PALKINTO TULEE SITTEN MEILLE
piti vauhdikkaan balettishown mulle ja Ampulle.
Hei kuka haluaa tulla meille huomenna kahvittelemaan iltapäivästä?
Ilmoittautuminen alkaa nyt.
Ja tässä vielä resepti, jos joku uskaltautuu kokeilemaan:
Pähkinäinen browniekakku
valkosuklaakuorrutteella
pieneen irtopohjavuokaan tehtynä
Brownie-kerros
100 g tummaa suklaata
100g voita
2 munaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
¾ dl vehnäjauhoja
pari kourallista pähkinäsekoitusta
Valkosuklaakuorrute
n.100g valkosuklaata
n.100g maustamatonta tuorejuustoa
koristeeksi murskattuja pähkinöitä ja
suklaarouhetta
1. Sulata tumma
suklaa ja voi miedolla lämmöllä kattilassa .
2. Vatkaa munat
ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Lisää sula
voi-suklaaseos muna-sokeriseokseen. Sekoita varovasti.
4. Sekoita kaakaojauhe
ja vehnäjauho keskenään ja siivilöi seos
taikinaan
varovasti käännellen.
5. Kaada taikina
voideltuun ja korppujauhotettuun
PIENEEN irtopohjavuokaan ja levitä murskatut pähkinät
pohjan päälle taikinaan painellen.
Paista uunin alatasolla
kiertoilma n. 170
C n. 25 min.
6. Jäähdytä kakku
ja valmista kuorrute: sulata valkosuklaa ja lisää tuorejuustoon vähän
kerrassaan sekoittaen.
7. Levitä
kuorrute kakun päälle ja koristele.
NAMNAMNAM
MUMSMUMSMUMS ENJOY!
NAM! Tulisin mielelläni, ellei suuntana olisi Oulu! Ihania kuvia sulla blogi pullollaan! <3
VastaaPoista<3
PoistaNo voi namskis! Tämä uppois meidänkin jengiin. Pitää ehdottomasti kokeilla joulun aikaan, kiitos ohjeesta!
VastaaPoistaJa jos asuttais lähempänä nin ihan varmasti tultais maistiaisille :)
Sun kannattaa Riikka varmaan suoraan tehdä tuplaohjeella :)! Etenkin jos pojat vähänkään suklaakakusta pitävät!
PoistaHanna, kerrassaan ihanaa ja tiiät varmaan, et tykkäisin.Jossain välissä joulukuuta tulen, vinkvink ;) -Tiina-
VastaaPoistaTiiän! Ja ilmoita hyvissä ajoin, kun tuut, niin voin tehdä uuden kakun!
Poista