30.12.2014

YKSI COOKIE VIELÄ


Leipomisjuttuja täällä en olekaan viime kuukausina kirjoitellut. Syypäänä se kuulu uuni, joka ei suostunut toimimaan varttia kauempaa. Jouluksi saimme sen kuitenkin kuntoon ja sen lisäksi, että saimme aattona lautaselle lämpimiä jouluruokia, lapsetkin ehtivät viime metreillä piparinsa paistamaan. Itse en niin piparkakuista välitä, joten leivoin ennen joulua vielä cookieseja hyväksi havaitulla reseptillä, nyt vain lisäsin taikinaan valkosuklaan ja pistaasin lisäksi myös kuivattuja vadelmia.

Helppo herkku, vaikka uuden vuoden viemisiksi. Täällä ainakin on keksikäsi käynyt kipolla niin ahkeraan, että voisin tehdä uuden satsin. Ei kai nyt vielä tarvii keventää, kun on just vasta vauhtiin päästy ;)?


Resepti on muokattu pienemmäksi Maku-lehden sivuilta. Tällä reseptillä saa n. 40 pikkuleipää ja eniten aikaa kuluu taikinan kovettumiseen jääkaapissa. Ennen jauhojen lisäämistä otin taikinamassasta neljäsosan erilleen ja tein osan kekseistä gluteenittoman jauhoon. Ihan hyvin onnistuivat nekin, vaikka mittasin tuon neljäsosan ihan silmämääräisesti.

PISTAASI-VALKOSUKLAACOOKIES (vadelmalla höystettynä)
100 g voita
1 dl sokeria
1/2 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna
n. 1 dl pistaaseja (kuorellisia, paahdettuja ja suolattuja)
n. 80 g valkosuklaata
(n.1 dl kuivattuja vadelmia)
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
KORISTELUUN


n. 40 g valkosuklaata

1 dl pistaaseja




Pehmitä voi mikroaaltouunissa, mutta älä sulata. Vaahdota voi ja sokerit. Lisää muna hyvin vatkaten. Kuori pistaasit sekä rouhi ne, valkosuklaa ja vadelmat veitsellä. Lisää taikinaan.
Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sekoita ne taikinaan.
Leivo taikina jauhotetulla pöydällä kahdeksi, noin 50 cm:n tangoksi. Nosta tangot esimerkiksi leikkuulaudan päällä jääkaappiin. Anna jähmettyä vähintään tunti.

Kuori pinnalle tulevat pistaasit, ja rouhi ne sekä valkosuklaa karkeasti.

Leikkaa taikinapötköt ohuiksi viipaleiksi. Nosta ne pellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle suklaa- ja pistaasimurskaa.
Paista pistaasi-valkosuklaacookieita 200-asteisessa uunissa 7–8 minuuttia.
























9 kommenttia:

  1. Onpas herkullisen näköisiä, näitä pitää kokeilla joskus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla. Resepti ei ole mitenkään erityisen jouluinen, joten näitä voi tehdä milloin vain.

      Poista
  2. Oo nam ja mahtoivat olla herkullisia. Iloista uuttavuotta. <3

    VastaaPoista
  3. Maukasta Uutta Vuotta koko perheelle! Toivotukset toiselta laidalta!

    VastaaPoista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!