Leipomisjuttuja täällä en olekaan viime kuukausina kirjoitellut.
Syypäänä se kuulu uuni, joka ei suostunut toimimaan varttia kauempaa.
Jouluksi saimme sen kuitenkin kuntoon ja sen lisäksi, että saimme aattona lautaselle lämpimiä jouluruokia, lapsetkin ehtivät viime metreillä piparinsa paistamaan. Itse en niin piparkakuista välitä, joten
leivoin ennen joulua vielä cookieseja hyväksi havaitulla reseptillä, nyt vain
lisäsin taikinaan valkosuklaan ja pistaasin lisäksi myös kuivattuja
vadelmia.
Resepti on muokattu pienemmäksi Maku-lehden sivuilta. Tällä reseptillä
saa n. 40 pikkuleipää ja eniten aikaa kuluu taikinan kovettumiseen
jääkaapissa. Ennen jauhojen lisäämistä otin taikinamassasta neljäsosan erilleen ja tein osan kekseistä gluteenittoman jauhoon. Ihan hyvin onnistuivat nekin, vaikka mittasin tuon neljäsosan ihan silmämääräisesti.
PISTAASI-VALKOSUKLAACOOKIES (vadelmalla höystettynä)
100 g voita
1 dl sokeria
1/2 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna
n. 1 dl pistaaseja (kuorellisia, paahdettuja ja suolattuja)
n. 80 g valkosuklaata
(n.1 dl kuivattuja vadelmia)
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
KORISTELUUN | |||
n. 40 g valkosuklaata | |||
1 dl pistaaseja | |||
Pehmitä voi mikroaaltouunissa, mutta älä sulata. Vaahdota voi ja sokerit. Lisää muna hyvin vatkaten.
Kuori pistaasit sekä rouhi ne, valkosuklaa ja vadelmat veitsellä. Lisää taikinaan. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sekoita ne taikinaan. Leivo taikina jauhotetulla pöydällä kahdeksi, noin 50 cm:n tangoksi. Nosta tangot esimerkiksi leikkuulaudan päällä jääkaappiin. Anna jähmettyä vähintään tunti. | |||
Kuori pinnalle tulevat pistaasit, ja rouhi ne sekä valkosuklaa karkeasti. | |||
Leikkaa taikinapötköt ohuiksi viipaleiksi. Nosta ne pellille
leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle suklaa- ja pistaasimurskaa. Paista pistaasi-valkosuklaacookieita 200-asteisessa uunissa 7–8 minuuttia. |
Voi miten namin näköisiä ♡
VastaaPoistaSiis leipomaan! :)
PoistaOnpas herkullisen näköisiä, näitä pitää kokeilla joskus!
VastaaPoistaKannattaa kokeilla. Resepti ei ole mitenkään erityisen jouluinen, joten näitä voi tehdä milloin vain.
PoistaOo nam ja mahtoivat olla herkullisia. Iloista uuttavuotta. <3
VastaaPoistaTää resepti on aika varma :)
PoistaJa hyvää uutta vuotta myös sulle!
PoistaMaukasta Uutta Vuotta koko perheelle! Toivotukset toiselta laidalta!
VastaaPoistaKiitos, sitä samaa sinne laidalle :)!
Poista