1.1.2015

H NIIN KUIN HERKKU


Vuosi 2014 jäi taakse varsin perinteikkäällä tavalla, kun kokoonnuimme parin ystäväperheen kanssa viettämään iltaa. Uusi vuosi on ollut meillä yleensä ennen kaikkea lasten juhla: aikaiset herkuttelut, ulkoilut ja ilotulitukset. Nuorin porukasta oli saavuttanut juuri neljän viikon iän, joten uuden vuoden iltaan mahtui myös vauvan tuoksua. Toki me aikuisetkin saimme kilistellä kuohuvilla ja siinä samalla syödä itsemme pökerryksiin uuden vuoden herkuista. Naurua riitti ja jälkipeliä illan jutuista on käyty vielä tänään melkoisen aktiivisesi, mikäli whatsappin kilkutusta kuuntelee. Kun on tuntenut toisensa jo yli 25 vuoden ajan, jutuilla ei tunnu olevan enää mitään rajaa eikä löydy niin maan alle haudattua juttua, jota ei voisi enää kaivaa esiin, pyöritellä jauhossa ja tirisyttää pannulla. Koskaan ei ole myöhäistä hekotella niille kaikista häpeällisimmillekin jutuille vielä kerran. 

Herkkuja ei ole meidän kokoontumisista puuttunut myöskään koskaan. Eilen mentiin helpolla Tex mex -linjalla. Jälkkärinä lapset saivat jäätelöbaarinsa ja me aikuiset tovin vajuteltuamme tuhosimme marjaisen pavlovan. Tämä oli jo toinen pavlova laatuaan  viikon sisään, jonka samalle porukalle leivoin. Helppo ja herkullinen. Instan seuraajat ehkä näittekin todistusaineistoa kokonaisesta kakusta, mutta koska kuvista tuli niin pimeitä, blogin puolelle jäi jäljelle enää kakun rippeet.
Kun tänään esikoinen ja mies lähtivät laskettelurinteeseen treenaamaan ja kuopus kaivautui vastahakoisesti peiton alle päikkäreille, mulla oli "my kind of moment" eli kamera, kahvikuppi ja viimeinen pala kakkua.  Rekvisiitaksi pääsi esikoisen joululahjaksi saama kultainen aarrepurkki, jonka sain kuvauslainaan täksi iltapäiväksi ;). Muutamat hyasintin kukkaset nypin eilen Astrantiasta noutamastani raikkaasta uuden vuoden kimpusta. Siitä lisää myöhemmin. 
Täytyy kyllä rehellisyyden nimissä todeta, että eilisen syöpöttelyn jäljiltä ähky on ollut niin perustavanlaatuista, että taidan jättää ne edellisessä postissa mainitsemani keksinleipojaiset tuonnemmalle ja koittaa ennemminkin  mahtua lenkkivaatteisiin, ennen kuin on liian myöhäistä. Joskushan se on tällekin joulunajan herkuttelulle laitettava stoppi joka tapauksessa, joten tämä pala kakkua olkoon nyt viimeinen vähälle aikaa. Niin kliseiseltä kun se tähän aikaan vuodesta kuulostaakin. 

Toivottelen teille onnellista uutta vuotta ystävät hyvät! 
Tuokoon se tullessaan uusia seikkailuja ja mahdollisuuksia! 

Vaikka menneenä vuonna mietin ensimmäisen kerran blogin lopettamista useampaankin otteeseen, sen tuntuessa varsin tyhjänpäiväiseltä aikasyöpöltä elämän isompien asioiden äärellä, totean sen näin uuden vuoden kynnyksellä kuitenkin olevan itselleni inspiroiva kauneuden kanava ja henkireikä kaiken sen vakavamman ja tärkeimmän keskellä. Olen iloinen jokaisesta teistä siellä ruudun toisella puolella, teitä on jo aivan valtava joukko, KIITOS kun olette mukana! Tuleva vuosi tuo tulevan Norjan seikkailumme myötä varmasti aivan uudenlaista, dokumentaarisempaakin sisältöä blogiin. Odotan jo innolla, että pääsen sitä teille jakamaan.
8 kommenttia:

 1. Voi miten herkun näköinen pavlova! Meillä töissä herkuteltiin viime yönä myös niin paljon, että saatiin aikaiseksi koko yön kestävä ähky. Valitettavasti herkkuja jäi liian paljon jäljelle, että joudumme(!) vetämään toiset ähkyt vielä ensi yönäkin. Sitten kiristetään vyötä!
  Onnekasta uutta vuotta sinulle! Mielenkiinnolla seurailen sun blogia tänäkin vuonna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoreet marjat tuntuvat kyllä aika ylellisiltä tähän aikaan vuodesta, vaikka niistä kotimaisuus kaukana onkin. Syöminen on onneksi aina mukavaa! Eikä täälläkään mihinkään äärimmäisiin vyönkiristyksiin onneksi ryhdytä, mutta jos nyt edes vähän miettisi, mitä suuhunsa laittaa. Kiva, kun pysyt matkassa Anu Elina, oli kiva nähdä sut livenä myös menneenä vuonna! Ja erityisesti ihanaa pian koittavaa matkaa! Meillä jääkin talven perinteinen etelän reissu tulevan muuton vuoksi, mutta jotain viikonloppureissua olisi kyllä kiva suunnitella.

   Poista
 2. Ihanaa uutta vuotta. <3 Niin kauniita kuvia ja aivan upea sokerikko. Oma lempparini on Pavlova myös, se on makea, mutta yllättävän keveä ja marjojen tai mangon ja mintun kanssa niin raikas. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia! Harmi vain tuon sokerikon laina-aika umpeentui, eikä sitä saanut jatkettua minkäänlaisilla perusteluilla ;). Pavlovan saa tosiaan muutettua joka vuodenajan herkuksi ja aina maistuu yhtä kevyeltä :).

   Poista
 3. Ja täällä odotellaan innokaana että pääsemme sitä uutta tulevaanne lukemaan. Hyvä tätä vuotta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Sanna! Täälläkin jo jännätään, mitä tuo tuleva pitää sisällään :)

   Poista
 4. Kiva, että päätit jatkaa, minä niin kovasti pidän sun postauksista.
  Oikein hyvää uutta vuotta teidän koko perheelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi, ihana kuulla! Ja hyvää alkanutta vuotta myös teille!

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!