20.8.2017

WC:N SISUSTUS - HARKITTU HANAA MYÖTEN


// Kaupallinen yhteistyö:  LVI-verkkokauppa

Edellisen postauksen eteisestä on helppo astua meidän kodin pienempään vessaan. Vessan sijoittaminen lähelle ulko-ovea tuntui itsestäänselvältä. Näin käsienpesut ja lähtöpisut olisi lapsiperheessä helpoin suorittaa heti sisään tullessa ja juuri ulos lähtiessä. Päälinjoiltaan valkoisessa kodissamme halusimme tuoda tähän vessaan hieman linjasta poikkeavaa rouheutta. Nimesinkin tämän wc:n maskuliiniseksi ja sen suuremman feminiiniseksi. Ja liekö siitä johtuen meidän perheen ainut mies koki vessan heti enemmän omakseen. Vessa on vielä seinävalaisimen ja seinäkotelon päällisen osalta keskeneräinen, mutta nämä seikat eivät tietenkään vessan käyttöä haittaa.


Suoraan sanoen tämän tilan kalustesuunnittelu aiheutti meille aluksi vähän päänvaivaa. Oviaukon siirtymisen myötä pesualtaalle jäi vain 35 senttiä syvyystilaa ja jouduimme lopulta tilaamaan altaan mittatilauksena. Valinnanvaraa ei ollut liioin ja päädyimmekin lopulta perusaltaiden sijaan betoniseen altaaseen, jonka putkistot saivat jäädä ronskisti näkyviin. Seuraava askel olikin sitten miettiä osana koko kodin vesikalusteita myös hana. Tähän kapeaan allasmalliin hana oli mahdollista sijoittaa vain kalusteen päähän, mikä alkuun arvelutti. Tässä apuun tuli suomalainen LVI-verkkokauppa. Sen kattavasta valikoimasta löytyy myös ruotsalaisen Tapwellin tuotteita, joita olin jo alustavasti mielessäni kotiimme pohtinut.LVI-verkkokauppa pyrkii erottautumaan myymällä perusrautakauppavalikoimasta poikkeavia tuotteita ja näin mahdollistamaan loppuun asti vietyjä, persoonallisia sisustusunelmia kodin käytetyimmissä tiloissa. Nykyisin voi revitellä myös kodin vesikalusteissa esimerkiksi messingillä, ruusukullalla, kuparilla ja mustalla, tai vaikkapa mustalla kromilla. Me valitsimme tähän vessaan kromisen linjakkaan hanan. Mallin valinnassa kiinnitimme huomiota riittävään käsienpesutilaan juoksuputken pään alapuolella. Meidän allas kun on matalimmillaan juuri tässä kohdassa. Kaikkien kauniiden hanojen joukosta meille valikoitui siis Tapwellin BI071*. Vaikka kromi on se tutuin ja tavallisin materiaali pesuallashanoissa, on se silti tyylikäs ja varmasti ajattomin vaihtoehto. Kromi sointuu hyvin betonin pariksi ja pehmentää kivasti kokonaisuutta mustien yksityiskohtien joukossa. Lopulta myös huoli hanan sijoittumisesta altaan päätyyn osoittautui turhaksi. Itse asiassa tämä ratkaisu on todella hyvä näin. Vesi virtaa todella kivasti hanasta altaan pohjalle ja kädet pystyy pesemään ilman sen suurempia roiskeita ympäriinsä.

Peruslaatan tiililadonta, betoniallas sekä mustat ja kromiset yksityiskohdat sointuvat yhteen kauniiksi kokonaisuudeksi. Aiemmista kodeistamme tuttu musta Muuton kattovalaisin päätyi tähän tilan kevyen vaikutelmansa vuoksi ja Kartellin Combonibili-säilytin puolestaan spontaanisti altaan alle tuomaan vähän säilytystilaa hammasharjoille, -tahnoillle, deodaoranteille ja hiustarpeille - kaikelle sille, minkä haluaa tasoilta piiloon. Alkuun itseäni kiusasi sen sävyero suhteessa seinälaattaan, mutta silmä tottuu ja nyt kokonaisuus  näyttää itse asiassa jo tosi kivalta näin.


Viimeistelyä tila vielä kaipaa. Tiililadotun kotelon päälle tuleva taso on vielä mietinnässä, vaikka tällä hetkellä vatvon eniten mielessäni mustaa marmoria. Sen lisäksi vielä tarvittavat pyyhekoukut, matto, ja peilin ylle tuleva seinävalaisin. Tuo vain vähäisiä vaurioita muutossa kokenut merilevän palanen seinällä muistuttaa kauneimmasta suosikkirannastamme Walesissä  ja tontilta löytyneet lasikiven palaset hyllyllä puolestaan kertovat tämän uuden asutusalueen historiasta.


LVI-verkkokauppa on ollut mukana kaikkien kotimme vesikalusteiden tilauksessa, joten esittelen teille piakkoin muutkin vesikalusteita vaativat tilat ja kauniit hana- ja suihkuvalintamme.* Hanasta saatu alennusta bloginäkyvyyttä vastaan. 

14 kommenttia:

 1. Tosi tyylikästä, minuun vetoaa kyllä tämmöinen pelkistetty maskuliininen tyyli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu! Muistankin, kuinka juuri sinä pidit esim. siitä Minun Valo -talosta messuilla!

   Poista
 2. Ei vitsi miten magee allas! Ihan törkeän hieno!!! Mäkin tahon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös ole! Näitä on mahdollista tilata vaikka minkämallisia normikalustekokoon.

   Poista
 3. Hei.

  Todella kaunis kylpyhuone. Olisin kiinnostunut kuulemaan, mistä allas on tilattu. Etsimme juuri tämäntyyppistä omaan kylpyhuoneesemme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, kiitos kommentista! Allas on tilattu Uudenmaan Betoniset -nimisestä yrityksestä. Heillä on paljon erilaisia allasmalleja valikoimassaan. Tämä meidän malli oli ainut mahdollinen teettää näin kapeana. Olemme olleet todella tyytyväisiä siihen käytössä.

   Poista
 4. Kiitos paljon vastauksesta ha kiva kuulla, että allas on toiminut myös käytössä. Blogiisi on kaunis,ryhdyin heti seuraajaksi :).

  Maija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava, jos voin olla avuksi.Ja kiitos kaunis palautteesta, tervetuloa seuraamaan :)!

   Poista
 5. Hei! Olisitko voinut kertoa paljonko teillä on tuo tason etureunan korkeus? Ja itse altaan leveys, syvyys ja korkeu? ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, altaan etureuna on suurin piirtein 16cm. Allas 25x50 ja pohja on ramppimainen eli hanan päästä matala ja vastakkaisesta päästä syvempi. Noin 4 ja 14 nämä mitat. Betonisilta löytyy näistä kyllä ihan tarkat mallipiirrokset mittoineen.

   Poista
 6. Hei. Kyselin aiemmin kauniista betonialtaastanne :). Nyt kysyisin vielä, mistä peili on hankittu, koska se sopii niin hyvin kokonaisuuteen.

  Talvipäivän terveisin,

  Maija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Munkin mielestä tuo peili oli tähän juuri oikea valinta! Peili on By Lassen -merkiltä, tuotenimeltään Frame. Peiliä löytyy muistaakseni parissakin eri koossa. Tämä on isompi niistä. Omani tilasin Finnish Design Shopista, mutta googlaamalla löytyy varmasti muualtakin. Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 7. Hei!
  Kyllä tosiaan huomaa, että WC:nne sisustus on tarkasti mietitty ja suunniteltu, näyttää todella kauniilta! Erityisesti pidän pesualtaasta, joten saatte olla tyytyväisiä lopputulokseen vaivannäöstä huolimatta.
  WC:n kaikki pienetkin yksityiskohdat ovat kyllä selkeästi harkittuja, hyvää työtä siis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna ja pahoittelut, huomasin kommenttisi vasta nyt. Blogin hiljaiselon aikana en ole hoksannut käydä katsomassa kommentteja niin usein.
   Nyt seinäkotelon päällä on musta marmorilevy, mutta peilin päältä valaisin puuttuu edelleen :).

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!