18.8.2017

TILAVA ETEINEN JA KUN PERJANTAI TUNTUU TAAS PERJANTAILTA


Ensimmäinen työviikko hurahti aivan varkain jo loppuunsa ja vaikka työt kyllä jatkuvat väkisin viikonlopulle kotioloissa, niin perjantai kyllä ponnahti taas viikonpäivien rankinglistalla korkealle juuri näillä näppäimillä. Tämä viikko on harjoiteltu aikaisia heräämisiä, lentokahveja ja pitempää työmatkaa, samalla jälkikasvun syksyyn starttia jännittäen. Antaisin meille arvosanan yhdeksän. Töiden aloitus ja uuden porukan tapaaminen on aina kutkuttavaa. Uuden talon tavoille oppiminen vie hetken aikaa ja ihan yksinkertaisetkin pienet asiat täytyy jäsentää uudelleen. Uudet alut ovat silti aina yhtä inspiroivia, vaikka toki ne hetken aikaa kuormittavatkin tuttua ja turvallista paljon enemmän.


Viikon arjen pyörimisen jälkeen voi tietenkin kokemuksen syvällä rintaäänellä luikauttaa ylistyslaulun toimivalle ja tilavalle eteiselle! Eteisen merkitys lapsiperheen arjen pyörteissä on suuri ja olen nyt tosi tyytyväinen, että päädyimme erilliseen liukuoven takana olevaan vaatehuoneeseen, eikä myöskään kursailtu eteisen neliöissä. Tällä hetkellä eteisessä on pystynaulakko ottamaan koppia vierastakeista, hetkellisistä huppareista, laukuista ja lippiksistä. Tilaan on suunnitteilla vielä suuri peili ja aivan akuutisti se suurempi kynnysmatto. Haluan siihen harmaata juuttia, mutta en ole ehtinyt selvittää, mistä sellaisen saan. Edellisessä Suomen talossamme meillä oli vuosikausia Dixien juuttimatto ja se kesti kulutusta ja jatkuvaa ramppaamista ylivertaisen hyvin.


Halusimme korostaa tilan käytävämäisyyden sijaan enemmän eteisen huonemaisuutta, joten lopulta iso matto pienemmän kynnysmaton kaverina toimii tässä paremmin kuin kapea ja pitkä käytävän matto. Myös tuon ison kaapin sijoittuminen eteiseen saneli matolle raamit. Laitoin elämän entistäkin risaisemmaksi ja tilasin valkoiselle mikrosementtilattialle valkoisen maton. Elloksen Raleigh oli tässä jatkuvien kustannusten rakennusloukussa sopiva budjettimatto tähän tarkoitukseen. Konepestävyydestä aralle värille annan ison plussan!Takan sijoitimme tarkoituksella noin osittain eteiseen näkyväksi, joten sen takaosa rajaa samalla eteistä paremmin omaksi tilakseen. Näin myös avoimen olohuone-ruokailutilan puolella on enemmän tilaa. Valo kiertää päivän aikana niin, että ilta-aurinko paistaa sisään ulko-oven puoleisista ikkunoista tuoden kauniit auringon laskun lämpöiset sävyt talon vaaleille pinnoille.


Kotiin on kyllä paljon levollisempi tulla, kun eteinen on kuosissaan ja siistinä. Sen koin tänään kantapään kautta, kun kynnykseltä ei meinannut päästä oven edessä lojuvan kassi- ja laatikkomeren yli. Nyt on tuokin asia korjattu ja siivottu pois silmistä. Jospa viikonlopun aikana työjuttujen lisäksi selvittelisin myös muita siellä täällä lojuvia kasoja vähemmälle. Vähän alkaa olla turnausväsymystä tämän järkkäilyn suhteen. Mutta olen koittanut olla niistä stressaamatta, kaikki ajallansa.

Oikein mukavaa starttia viikonloppuun!

2 kommenttia:

 1. Voi kuinka kaunista ja raikasta teillä on <3. Vaikuttaa paljon kokonaisuuteen, että lattiakin on valkoinen. Valo siivilöityy ihanasti kodissanne :)) Vaikka valkoinen ei ole tällä hetkellä ns. trendiväri, kuten asuntomessuilla monessa kohteessa sai huomata, niin mielestäni se on hyvä valinta. Kohta meillä on taas ulkona niin mustaa, että hyvä vaan, että kotona on valoisaa. Jotkut kohteet messuilla olivat niin mustanpuhuvia, että huh!

  - Sirpa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis Sirpa! Mietin monesti, olisiko pitänyt laittaa erivärinen lattia, mutta sitten kokonaisuus ja yleisilme kyllä muuttuisi. Näin on juuri hyvä. Voi olla nyt syksyn pimeiden saapuessa aika mukavaa, että pinnat ovat valoisat kuitenkin. Messuilla kuten muuallakin jyrää tummat sävyt nyt toden teolla.

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!