13.8.2017

M NIIN KUIN MAKUUHUONE


Heipsankeikkaa! Tänään on meidän perheessä aivan erityinen sunnuntai. Viimeinen sunnuntai ennen arkea. Ilmassa on siis sellaista positiivista odotuksen tunnetta. Eräänlaisen aikakauden loppu tämä myös on, sillä Walesiin muuton jälkeen olen ollut enemmän kotiäitinä ja ennemminkin harrastellut oman alan töitä. Nyt palaan yli kahden vuoden tauon jälkeen itsekin taas vähän pidemmän työpätkän pariin ja aloitan aivan uudessa työpaikassa. Kuopus palaa keväältä tuttuun päiväkotiin, kun taas esikoinen lomailee vielä pari päivää ennen koulun alkua. Jännittävää aikaa siis. Kotona täytyy luoda taas aivan toisenlaiset rutiinit, niin että arjesta tulee kaikille mielekästä ja motivoivaa. Ihan ensimmäisenä on laitettava oma päivärytmiremonttiin ja nukkumaan koitettava joutua iltaisin paljon aiemmin. Tämän aikeen kunniaksi vaihdoinkin viikonlopuksi sänkyyn puhtaat raikkaat lakanat. Valkoiset Finlaysonin pellavalakanat voitin talvella insta-arvonnasta ja niistä onkin tullut uusimmat lempparit. Ohut pellavakangas on kivan vilpoinen näin kesäaikaan ja vaikka ne aina pesun jälkeen silitänkin, muuttuu ne aina ekan yön jälkeen rennon ryppyisiksi.


Mutta siis kurkistetaanpa kuvien myötä meidän uuden kodin makuuhuoneeseen. Makkari sijaitsee avoimen oleskelutilan vieressä ja erottuu omaksi tilakseen liukupariovilla. Tällä hetkellä makkarissa on Cardiffiin hankkimamme sänky, mutta päätimme jättää siitä sängynaluslaatikot pois, nyt kun tuolle ylimääräiselle säilytystilalle ei ole akuuttia tarvetta. Näin lattiapinta jatkuu kauniisti sängyn alle ja vaikutelma on paljon kevyempi. Yöpöydän virkaa hoitaa toisella puolella Kartellin Stone-jakkara ja toisella puolen kaikki lojuu rennosti lattialla. Samanlaiset yöpöydät ovat tähän tilaan harkinnassa myöhemmin. Jielden valaisimet on hankittu yksitellen ja nyt päätyivät molemmat tänne makuuhuoneeseen.Mitään isompaa säilytyskalustetta makuuhuone ei kaipaa, sillä makuuhuoneen yhteydessä on erillinen vaatehuone, jossa on säilytystilaa sen verran, että sinne mahtuu muutakin kuin vaatteet. Sen järkkäily on vielä kesken, joten kurkataan tuonne nurkan taakse joskus myöhemmin. Taulut notkuvat siellä täällä pitkin seiniä ja kestää varmasti aikansa ennen kuin osaan päättää, mikä niistä ylipäänsä päätyy seinälle ja mikä sitten minnekin.

Makuuhuoneemme on olohuoneen tavoin korkeaa tilaa ja matalan sängyn vastapainoksi olen suunnitellut sängyn päälle isompaa valaisinta pienentämään hullunkuristen mittasuhteiden tilaa. Yksi suosikkivalaisin tähän on minulla ollut tovin jo mielessäkin, mutta täytyy sekin puntaroida vielä tarkkaan. Makkarin erityisyys on myös tuo seinän kokoinen ikkuna, josta avautuu vihreä maisema joen suuntaan. Tähän tilaan meillä on verhoratkaisu vielä myöskin mietinnässä. Emme haluaisi peittää tuota yläikkunaa ollenkaan, mutta samaan aikaan mietimme, kuinka hillitä aamuauringon huoneeseen tuomaa lämpöä. Nuorempana Sveitsissä asuessani rakastin talojen kattoikkunoita. Niistä sai katsella taivaalle ja valoisuuden lisäksi sääilmiöt tuntuivat niiden läpi ihanasti sisällä asti. Tässä meidän makuuhuoneessakin olemme saaneet sängystä käsin katsella sinitaivaan lisäksi, tähtiä, kaatosadetta ja viime yön salamointiakin. Siihen saakka, kun saamme tuon verhoasian päätettyä, verhon virkaa toimittaa parivuoteen lakana. Oikein näppärä on tuo ikkunanpuitteen päällä oleva tasanne, sinne saa sopivasti kirjat painoksi pitämään lakanan paikallaan :).Pidän siitä, kuinka makuuhuone tulee osaksi isompaa oleskelutilaa ja lisää näin tilantuntua entisestään. Liukuovet saavat olla enimmäkseen auki, mutta toki laiskanpetaajanpäivänä on ovet myös helppo vetäistä kiinni näköesteeksi. Makuuhuoneen kapeammasta ikkunasta näkyy nyt kaunis maisema joelle ja siitä täytyykin nyt nauttia, kun vielä voidaan. Naapuritontille rakentuu ennen pitkää kuitenkin ulkorakennus juuri tuohon kohtaan ja maisema menee meiltä sen myötä piiloon. Tuo ulkorakennus tuo lopulta meidän pihalle kivasti suojaisuutta, joten siltä kantilta asia ei niin harmita, täytyy vain maisemoida ikkunanedusta kauniilla istutuksilla, niin saadaan vihreä sisään sitten silläkin keinoin.

Mutta nyt makkarin parista lenkkipolulle. Viimeisen yhteisen lomaillan kunniaksi onkin luvassa vielä mattimyöhäisten lastenteatteria ja sitten onkin aika pakata työlaukku valmiiksi aamua varten.

Leppoisaa sunnuntaita sinulle! 


*Sukhimattojen huopapallomatto saatu

/// Our new master bedroom with walk-in-closet behind the corner. 


8 kommenttia:

 1. Todella kaunis makuuhuone teillä. Nuo ikkunasta näkyvät maisemat on kyllä kauniit jo nyt, upeat niistä tulee varmasti kun istutukset tulevat paikoilleen. On kyllä ollut kiva seurata teidän kodin rakentamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi! Kyllä tuon maiseman pitäisi tuosta vähän vehreentyä vielä joku päivä :)!

   Poista
 2. Kaunis makuuhuone ja nuo isot ikkunat on kyllä mahtavat!

  VastaaPoista
 3. Ihanan ilmavaa ja kaunista! Oispa mahtavaa päästä sisustamaan unelmien taloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu! Mahtavaa tosiaan, mutta malttia vaatii. Ei pysty kerralla rysäyttämään joka nurkkaa kuntoon :)!

   Poista
 4. No vau! Nyt on kyllä makuuhuoneen maisemat (ja sisustus) kohdillaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jossu! Ei ole valittamista! Vielä kun saadaan NE verhot, niin ei tarvitse enää lakanoita viritellä ikkunaan:D!

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!