11.8.2017

MUSTIKKA-MASCARPONEPIIRAKKA


Virallinen mustikkapiirakkapäivä oli ja meni, mutta meillä ryhdistäydyttiin piirakkarintamalla vasta eilen, kun saimme ystävän poikineen kylään. Muistin joskus tehneeni raparperipiirasta, johon tuli valkosuklaata ja mascarponea ja ajattelin kokeilla samaa nyt mustikoilla. Reseptin löysin blogiarkistoista täältä ja muuta tuunausta resepti ei tarvinnutkaan kuin korvata raparperi mustikalla. Tämä on kyllä taas niin minunnäköiseni leivonnainen. Mihin vain voi laittaa mascarponea tai valkosuklaata, niin tartun kyllä tilaisuuteen!  Tästä tortusta ei ole kuin rippeet jäljellä jääkaapissa, enkä ole vieläkään varma, onko tämä parempaa vähän löysänä lämpimänä vai kiinteämpänä jääkaappiversiona. Täytyy siis varmaan maistella vielä se viimeinenkin pala!? Tosin hyvässä seurassahan se maistuisi kaikista parhaimmalle. Eilisen päiväkahviseurasta ja noista kauniista ruusuista kiitos siis ystävälle  <3.







MUSTIKKA-MASCARPONEPIIRAKKA
POHJA
n. 150g huoneenlämpöistä voita
1 dl tomusokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoa
1dl mantelijauhetta
1/2 vaniljatanko
Vatkaa voi ja tomusokeri, lisää muna ja keskenään sekoitetut jauhot sekä vaniljatangon siemenet.
Nosta taikina jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi. Itse käärin napakasti kelmuun.
TÄYTE 
100g valkosuklaata
250g mascarponea (laktoositon tuorejuusto käy varmasti myös..)
1 1/2 vaniljatankoa
1 muna
1 dl sokeria
1 tl vehnäjauhoa
Reilusti mustikoita!
Sulata valkosuklaa ja anna jäähtyä. Vatkaa sillä välin vaniljatankojen siemenet mascarponeen, lisää muna ja keskenään sekoitetut sokeri ja jauho. Vatkaa lopuksi jäähtynyt valkosuklaa täytteeseen.

Voitele pyöreä irtopohjavuoka tai korkea piirakkavuoka ja painele taikina sen pohjalle ja reunoille.
Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita.
Ripottele mustikoita täytteen päälle reilusti, niin että pinta täyttyy ja painele kevyesti päältä.
Paista torttua n. 35-40 minuuttia 180 asteessa. Anna jäähtyä ja nauti.



///It's the loveliest time of the summer now when forest is covered with blue superfood and Finns go crazy picking bilberries. I got my first ten litres by doing nothing for my kind mother-in-law brought me a bucketful clean and tasty berries which I mainly put into the freezer for those cold winter mornings to mix in with porridge or smoothies. I left a bit for this bilberry-mascarpone pie which I earlier baked with rhubarb. This was a lot sweeter version though thanks to sweet berries. Anything with mascarpone or bilberries always works!

6 kommenttia:

  1. Ihana toi lusikka :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se.. Mulla on näitä itse asiassa kaksi, toinen suomeksi ja toinen näin kansainvälinen :)!

      Poista
  2. Nam miten herkullinen piirakka ja kiitos ohjeesta,hieman normaalia erilaisempi ohje joten testaukseen laitettava :) Iloista viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muhun uppoo aina kans vähän erikoisemmat toteutukset, kannattaa kokeilla! Ja mustikoiden tilallehan voi laittaa mitä vaan. Omenakin toimii varmasti syksyllä oikein kivasti! Ihanaa viikonloppua myös sinulle!

      Poista
  3. Voi nam! Kyllä pitäisi leipoa yksi mustikkapiirakka tälle kesälle. Mansikkakakku jäi nimittäin tekemättä...

    VastaaPoista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!