1.8.2017

ELOKUUN ENSIMMÄINEN


Ja meinaakos se nyt vasta sen kesän tehdä? Tänään oli ilmassa oikea kesän tuntu ja päivä olisi ollut niin omiaan rantapäiväksi. Me ajelimmekin viime yönä kotiin viikonlopun vietosta Helsingistä. Reissu jäi vähän suunniteltua lyhyemmäksi, kun saimme yllättäen tietää, että traktorimies ehtiikin jo täksi aamuksi tontille pihahommiin. Siispä halusimme ajaa paikan päälle varmistamaan vielä, että piha-alueet rajataan haluamallamme tavalla ja pihavalot tulevat oikeisiin paikkoihin. Ei siis vietetty päivää Helsingissä, mutta ei myöskään kotirantsussa, kun päivä meni pihatouhua ihmetellessä. Instagram Storiesin puolella esimakua siitä jo saikin. Ehdinpä samalla tehdä vähän sisälläkin hommia, vaikka välillä tuntuukin, että täällä ei homma etene sitten mihinkään suuntaan. Mutta muutama laatikko taas tyhjemmäksi edes. Nyt ei olisikaan enää montaa jäljellä. Jos ottaisin vielä tuosta eteisen vaatehuoneesta niskavoiton tänä iltana. Mutta ennen sitä: lupasin laittaa teille vielä toisen satsin alkupaloja uudesta kodista pioneineen. Vähän hassuja kuvakulmia kyllä. Huomaa, että täällä ei ole vielä kuvauskohdat ainakaan rutinoituneet.

Keittiön laatoituksesta jäi reilusti yli marmorilaattoja ja olen kokeillut niitä jo vaikka minne, kuten kuvista osviittaa saakin. Sopivat hyvin alustoiksi asetelmille. Hayn Tray-pöydän kehikon päälle laitoin ne vain testiluontoisesti. Pidän kyllä edelleen valkoisesta alkuperäisestä tarjottimestakin, vaikka pöytää nykyään näkeekin niin monessa kodissa. Aikoinaan kun sen kotiimme bongasin kevyen sohvapöydän tarpeeseen, en osannut aavistaa, minkä suosion pöytä vielä myöhemmin saa. Meidän kodissa se ei silti ole vielä liian nähty. Kaikessa yksinkertaisuudessaan toimii hyvin edelleen.

Eteiseen kannoimme viime viikolla meidän jo edelliseen kotiin Vepsäläiseltä hankkimamme kaapin ja vaikka se on pitkillä muuttomatkoilla pientä kolhua kiiltovalkoiseen pintaansa saanutkin, niin oikein hyvin kaappi tuohon isohkoon eteistilaan mahtuu ja tuo lisää kaivattua säilytystilaa etenkin nyt, kun osa suunnitellusta säilytystilasta on vielä vasta suunnittelun asteella. Kaappi on kyllä sen verran painavakin, että eiköhän se jää tuohon helposti jo senkin takia, että sen ylimääräinen kantelu ei ketään kiinnosta. Kaapin ja ulko-oven väliin on suunniteltu isompi peili ja koko tilaan reilumman kokoinen matto. Ajattelin ottaa maton suosiolla vaaleampana, jotta musta ulko-ovi saa ansaitsemansa katseenvangitsijan roolin. Tällä hetkellä hiekkakopparina toimii tuollainen onneton 8 euron läpyskä. Sen voi sitten suosiolla heittää vaikkapa varaston ovensuuhun, kunhan mieleinen mattoehdokki löytyy.

Mutta nyt jos mieli vielä vähän ahertaa iltamyöhään, niin on parempi siirtyä tuumasta toimeen. Kuinkas siellä on elokuu otettu vastaan, töihinpaluulla vai lomaillen vielä? 


11 kommenttia:

 1. Upea koti, kyllä uusi on aina uusi <3 Täälläkin koti on saatu melkein valmiiksi, kuukausi takaperin muutettiin. Elokuun alku vielä lomaillaan, ennenkuin arki alkaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onhan uudessa oma ihana viehätyksensä. Täällä myös pari viikkoa vielä arjen alkuun, odotan kyllä kovasti sitäkin. Onnea myös teille uuteen kotiin <3!

   Poista
 2. Voi miten ihanan näköistä <3 Täällä on edelleen haaveena, että joku päivä rakennettaisiin oma talo. Ensin pitäisi kuitenkin valmistua ja päättää, mihin kaupunkiin sitä haluaa asettua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haaveita on hyvä olla Jossu! Siten ne saattaavat joku päivä toteutua. Minäkin aina haaveilin omasta itse suunnitellusta talosta, mutta en edes itse uskonut, että se koskaan tapahtuu. Mutta tässä sitä nyt ollaan. Asia kerrallaan, vaikka meillä menikin vähän ulkomaan projektin kanssa päällekkäin tämäkin sitten vahingossa. Tsemppiä sulle opintoihin, eiköhän se kaupunkikin sieltä aikanaan sinetöidy :)!

   Poista
 3. Siitä se muuttuu kodiksi pikku hiljaa ♥. Ja kohta teillä nurmikkokin vihertää :). Pitäis kyllä kahvitella piakkoin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä, aika mukavaa! Ja joo, kyllä näyttää pihallakin jo pian siltä, että täällähän asutaan. Kahvit on ollu mullakin mielessä! Ollaanpa yhteyksissä!

   Poista
 4. Kivoja kuvia. Tuli mieleen, että marmorilaattojen alle voi kannattaa laittaa ohuet huopapalat, kuten tuolien jalkoihin laitetaan, niin ei tule siirrellessä naarmuja kiiltäviin pintoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ilman muuta! Niitä onkin meillä vähän joka paikassa :).

   Poista
 5. Hei Hanna, teidän uusi koti on niin hieno! Mitä mieltä olet mikrosementtilattiasta? Se olisi yksi vaihtoehto, kun uudistamme kotimme kylppärit ja saunan pesuhuoneen. Onko lattia tarpeeksi tasainen? Toki pieni rosoisuus kuulunee ominaisuuteen. Asuntomessuilla kun näki omaan makuuni liian röpelöisiä "teollisuushallin" lattioita. Saako udella, mitkä pihavalot olette valinneet? Meillä mökillä meneillään pihanlaitto projekti. Tyylikkäitä pihapollareita on ollut todella vaikea löytää. Asuntomessuilla Wave-talon pihalta sitten bongasin yhden hyvän vaihtoehdon, Asker Norlys Narvik pollarin.

  - Sirpa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Sirpa! Kiva kuulla sinusta <3. Ja kiitos, kyllähän tässä on itselläkin sulattelemista :). Mikrosementti lattia on I-H-A-N-A., ollaan ihan supertyytyväisiä, että satsattiin lattiaan! Juuri saunasta tullessa miehelle hehkutin, kuinka ihana se on myös pesutiloissa ja lastalla saa jokaikisen pisaran vedettyä sen pinnalta viemäriin. Elämän pieniä iloja :D! Lattia ei tunnu myöskään liukkaalta, myös lapset ovat pysyneet tolpillansa. Mutta siis sen lisäksi, että mikrosementti näyttää hyvältä, se tuntuu jalan alla myös hyvältä, sellaiselta silkkisen samettiselta ja sopivasti viileältä. Toki lattialämmityksellä varmasti saa sitten lämpöäkin tarpeen tullen talvemmalla. Meidän lattia on melkoisen tasainen, toki matskun luonteeseen kuuluu pienet rosot paikoittain, mutta nekin on suhteellisen tasaiset jalan alla lakkapinnan ansiosta. Meidän mikrosementti on siis Ecolanicin ja ainakin K-Raudasta (ja kenties jostain muualtakin?) saatavasta edullisemmasta mikrosementistä suosittelen pysymään kaukana. Siitä olen kuullut vain huonoa tähän saakka. Joten kannattaa satsata hyvään mikrosementtiin, jos sitä mielii laittaa ja haluaa siitä pitkäikäisen ja huoltovapaan pidemmäksi aikaa. Työn alla on ihan oma postauksensakin mikrosementtikokemuksista, mutta tässä varmasti tuli tärkeimmät.

   Meille valikoitui pylväsvaloiksi sellaiset simppelit lasikuvulliset valot, olikohan ne nyt Konstsmiden Orionit. Haluttiin vähän perinteistä näköä näille takapihan valoille ja uskon että tuo lasikupu tuo vähän enemmän valoa ympärilleen kuin perinteinen pollari. Juuri pihoja tehdään ja lähipäivinä varmasti saadaan nekin paikoilleen. Seinävalaisimia on kahtakin erilaista sitten. Suorakulmaista ja pyöreää. Googlasin tuon Waven valon, hyvännäköinen pollarivalo on sekin.

   Poista
 6. Kiitos Hanna vastauksesta :)) Olen kyllä seurannut teidän Suomeen paluuta ja rakennusprojektia, komenttipuolella olen vaan viettänyt hiljaiseloa. Jotenkin koko kevät ja kesä ovat olleet sellaista haipakkaa, että blogienkin seuranta on mennyt pikakelauksella. Olen kanssasi samaa mieltä, että kannattaa satsata laatuun ja valita hyvä mikrosementti. Luulisi, että täältä pääkaupunkiseudulta löytyy myös ammattitaitoisia tekijöitä. Kiva kuulla, että olette tyytyväisiä valintaan. Konstsmiden Orion valaisimet ovat kivan näköiset ja sopivat teidän moderniin taloon, jossa ulko-ovi tuo ripauksen perinnettä. Ovi on kyllä nappivalinta ja rikkoo sopivasti muuta tyyliä. Mukavia kesäpäiviä sinne Joensuuhun :)

  - Sirpa

  VastaaPoista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!