29.6.2017

LASTENHUONEEN SISUSTUS UUTTA JA VANHAA YHDISTELLEN


Oi kyllä! Eilen kerroin, kuinka tänään talo saa ensimmäisen valkoisen kerroksen pintaan ulkonakin ja kylläpä näytti jo lupaavalta. Instailijat voivat käydä kurkkaamassa Storiesin puolelta jo ensifilmailut tontilta. Blogin puolella odotellaan vielä homman etenemistä vähän maalipintaa pidemmälle ja kurkataan sillä välin lastenhuoneen sisustuspohdintoihin, ensimmäisenä kuopuksen huoneeseen.  

Meidän tytöt odottavat muuttoa vähintään yhtä malttamattomina kuin me aikuisetkin. Ovat kyllä selvinneet hienosti tästä kaikesta, mitä viimeisen puolen vuoden aikana on käyty läpi. Cardiffin puolella ensin kaikkien ystävien ja oman kodin hyvästely. Täällä Suomessa sitten uuden alku pienessä asunnossa, johon juuri ja juuri heidän sänkynsä mahtuvat. 98 prosenttia heidän leluistaan ja asioista, jotka heille varmasti tuovat kotoisuutta asumiseen, on edelleen muuttomatkan jäljiltä pahvilaatikoissa varastoituna. Yhteiseen pieneen huoneeseen aiemmin tottuneet tytöt saavat nyt ensimmäistä kertaa aivan omat huoneet, ja vieläpä ihan reilun kokoiset sellaiset. Esikoinen alkaa olla jo niin koululainen, että hänen huoneen sisustus on tuottanut itselleni vähän päänvaivaa, mutta onneksi asukkaalla itsellään on jo omat visionsa säkkituoleineen ja maalaustelineineen. Mitään prinsessaunelmia ei sinne siis ole enää tulossa. Pienemmän huoneeseen on itseni ollut helpompi miettiä sisustusta, mutta sen verran topakka on tuo neiti viisivuotias mielipiteineen, että mitään en sinne häneltä kysymättä ole uskaltanut miettiä. 

Kuvat: 1. katos // 2. oma // 3. vuodevaatteet // 4. paperipussi // 5. seinäkoukku // 6. matto // 7. oma

Hailakan mintunvihreät seinät asukas päätti itse, ohi oman toiveeni murretusta ballerinaroosasta. Kahta maaliseinällistä raikastettiin valkoisella kaapistolla, jonka hommasimme Ikeasta (2.). Valitsimme kaapiston vähän täyskorkeaa kaapistoa matalampana, koska ajattelimme sen sopivan pikkutytön huoneeseen mittasuhteiltaan kivemmin kuin täyskorkean kaapiston. Ja nyt tuonne kaapin päällekin voi harkitusti jotakin nostaa säilöön. Kaapisto olisi toki ollut mahdollisimman käytännöllinen liukuovilla, mutta päätimme kuitenkin viedä estetiikan edelle ja valitsimme kaapistoon normaalit ovet, joihin ajattelin puhaltaa vähän persoonaa vetimillä. Edellisestä kodista tähän huoneeseen on kovaa vauhtia päätymässä ainakin sänky, String-pöytä hyllyineen (7.) ja matto (6.). Oohnoo on pitänyt meidät niin ihanasti lakanoissa viime vuosina, että niillä on kiva muuttaa ilmettä aina kuosin mukaan. Sängyn päälle olemme katsonut yhdessä kuopuksen kanssa tuollaista katosta, jolla saisi mukavasti tyttömäisyyttä yleisilmeeseen. Muu sisustus rakentunee sitten pienemmillä säilytysratkaisuilla, tauluilla ja ympäriinsä kulkeutuvilla leluilla. Tuo Tellkiddon paperipussi odotteleekin jo uuteen kotiin pääsyä, aikomuksenaan säilöä kaikki pehmoiset unikaverit.

Ei me oikeasti enää edes muisteta, mitä kaikkea ne muuttolaatikot säilövät sisäänsä. Pian koittaa meille siis joulu keskelle kesää, kun päästään aukomaan laatikoita :). Vanhat lelut ja tavarat tuntuvat taas kuin uusilta. Kyllä tuntuu itsestäkin kivalta, että pian on meidän neideillä taas tilaa ja mahdollisuuksia leikkiä enemmän!


///Kids room interior plans. Something new, something old. Our younger daughter wanted to have those light mint walls which we refreshed with the white closets from Ikea. I think I'm going to pimp those basic white doors with some lovely handles. Let's see what I find.

2 kommenttia:

  1. Tuo kuva lastenhuoneesta on niin paras ♥. Ja ihania suunnitelmia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä! Voisi laittaa kaapin viereen kehyksiin :D! Tälläisiä lastenhuoneita on ihana suunnitella!

      Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!