4.5.2017

RAKSALLA NYT: KUTKUTTAVAN RUMA JULKISIVU


Hei vain, aurinkoista torstai-iltaa! Kylläpä nämä tynkäviikot menevät vauhdilla! Ennen kuin pääsen viikonloppuna kuvaamaan talon astetta valmiimpaa ilmettä sisältä päin, tehdään tässä välissä katsaus talon ulkopuolelle. Rakennustyömaa on kaikkine roskaläjineen niin ruma  ja kivitalon keskeneräinen pinta rappausta odotellessaan kovin karu, mutta kummasti tuota omaa työmaata kutkuttaa kuitenkin katsella. Se antaa jo viitteitä siitä, minkälaiseksi miljöö lähtee lopulta muotoutumaan. Nyt kun jotakuinkin hahmotan jo tontinkin rajat.
Ulko-ovet meillä tosiaan nostettiin paikoilleen jo kovin varhaisessa vaiheessa ja etenkin tätä pääsisäänkäynnin ovea ikkunoineen on suojattu monin eri tavoin. Näihin kuviin on jäänyt vielä toisen sivuikkunan suojavanerikin paikoilleen. Musta sisäänkäynti näyttää juuri niin kivalta, kun mielikuvissa sen ajattelimmekin. Sisäänkäyntiä rajaamaan valettiin seinät jo jokin aika sitten, sen katon toteutus vielä odottelee. Jätimme sisäänkäynnin kattokorkeuden tarkoituksella mahdollisimman matalalle, jotta toivomamme syvyysvaikutelma katoksessa tulisi paremmin esiin. Sisäänkäynnin katto tulee näyttämään ulospäin tasakatolta, vaikka todellisuudessa sinne toki kaatoa tehdäänkin, jotta sadevesi pääsee valumaan oikean seinän taa asennettevaan ränniin. Syvennys rapataan talon kanssa samanväriseksi ja rappuset on tarkoitus laatoittaa sitten jossain vaiheessa tämän akuuteimman rakennusvaiheen jälkeen. Rappujen ylätasanteen laattahaaveen pääset kurkkaamaan tästä aiemmasta postauksestani ja tuo haave elää edelleen vahvasti mielessä.Raksaaminen on täynnä pieniä suuria valintoja ja sellainen oli myös ulko-ovien kahvojen ja lukkopesien valinta. Perinteiset teräksiset kahvat olisivat toki olleet klassinen valinta, mutta me yhdessä tuumin valitsimme tälläiset sirot versiot mustan kromin pintakäsittelyllä. Kahvan sävy ovea vasten muuttuu jännästi eri valossa. Pienenpieni yksityiskohta tämäkin.

Autokatos puolestaan odottaa lämpimämpiä säitä ja maalisutia. Niin kuin joskus aiemmin taisin mainitakin, puupintojen maalaus tulee olemaan minun heiniäni. Nyt vain täytyisi jo tietää talon rappauksen sävy tarkalleen, jotta autokatoksen maalin voisi laittaa tilaukseen. Autokatoksen yhteydessä olevasta varastotilastakin puuttuu vielä ovi.


Takapihan puolella on viimein kaikki ikkunat paikoillaan. Liukuvien lasiovien tilausta ja asennusta kun odottelimme hieman muita ikkunoita kauemmin. Terassiakin olemme jo suunnitelleet ja viime viikolla kävimme tutustumassa kestopuuvaihtoehtoihin ja vähän kaavailimme, että toteutus tulee olemaan tässäkin vähän perinteistä terassilautaa erikoisempi. Päätös pitäisi varmasti tehdä tämänkin suhteen ihan näinä päivinä, että saadaan tarvikkeet tontille ajoissa. Ettei nyt juhannustansseja tarvitsisi perumaan käydä.
Talon ikkunat on nyt ollut kolmisen viikkoa suojattu muovein sisältäpäin ja tänään ne on viimein otettu maalaustöiden päätteeksi pois. Ihana kevätvalo tulvii ikkunoista sisälle vielä myöhään illalla. Tuoreine maalipintoineen nyt riittää ihmettelemistä. Pian siis tästä vaiheesta kuvia teidänkin nähtäväksi. Nyt lähden talolle siivouspuuhiin, sitä taitaa tänään taas suojausten purkamisten jäljiltä ihan mukavasti riittää. Mutta onneksi kevät ja valoisat illat!


/// Pretty is not exactly the word I would use for the facade of our new home at the moment. But it really is fascinating to imagine what it will turn into in just couple of months after plastering and painting, building the terrace and shaping the different areas of the garden. Can't wait!

2 kommenttia:

  1. Okei, minun hermoillani ei taloja rakennettaisiin tai edes rakennutettaisi, mutta onhan tuo kyllä kiehtova, oikea tyhjä kangas ja siitä tulee teidän näköinen! Ja kaikesta kaaoksesta huolimatta tontin ympäristö on kaunis eikä epäilystäkään, että tuosta tulee aivan ihana koti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha! Sehän tässä onneksi on parasta, että ensin voi kankaan pingottaa mieleisekseen ja sen vielä maalatakin juuri haluamallaan tavalla. Ei nuo jätevuoret onneksi tuolla pihalla kauan enää pyöri :).

      Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!