6.5.2017

TOILET MOODBOARD


Uuden kotimme kylppäri- ja vessasuunnitelmat ovat pitäneet kutinsa jo viime syksystä saakka, joten on varmasti ihan korkea aika avata suunnitelmia viimein myös täällä. Aloitetaan siis kylpyhuoneosastolta kotimme isommasta toiletista. Kollaasin 6. kuvassa näkyy Laattapisteen hahmotelma vessan kalusteseinästä. Sen verran muutosta todellisuudessa, että kaluste jää vähän lyhyemmäksi ja kalusteen jälkeen WC-istuimen tilassa seinäkotelo ja laatoitettava tila nousee koko seinän korkuiseksi, mikä taas tekee mittaansa leikattavalle peilille ja sen yläpuolelle tuleville kahdelle seinävalolle oman syvennyksen.

Kuvat: 1. Balmuir // 2. Tulikivi // 3. Artemide // 4. IDO // 5. Tapwell // 6. Laattapiste // 7. House of Philia // 8. oma

Kaluste on tilattu valkoisilla vetimettömillä laatikoilla ja mittaansa tehdyllä valumarmoritasolla. Hanaratkaisu on meillä hieman perinteisestä poikkeava, sillä wc-istuimen lisäksi myös hana on seinään asennettavaa mallia. Hanan tarvitsema asennuslaatikko on jo asennettu paikoilleen samaan aikaan vessan huuhtelujärjestelmän ja seinäkotelon rakennuksen yhteydessä. Tällä viikolla saimme viimein itse hanan ja pöntönkin tilatuksi. Hana on Tapwellin valikoimasta ja  WC-istuin puolestaan IDOn huuhtelukaulukseton versio. Hanan kaverina tilasimme kodin muutkin vesikalusteet, joten niitä odottelemmekin heti ensi viikolla saapuvaksi ja etukäteen fiilisteltäväksi. Kotelon etupinta laatoitetaan valkoisella kiiltävällä 7.5x15 laatalla kuvan tapaan tiililadonnalla ja valkoisella saumalla. Allaskalusteen kohdalla kotelo jää matalaksi ja sen päälle asettuvalle tasolle asennetaan laattojen sijaan marmoritaso. Peili leikataan mittaansa ja sen päälle jää tila kahdelle seinävalaisimelle. Vähän olen miettinyt tähän Artemiden pienempiä Faretto -valaisimia tuossa kromin sävyssä. Mutta pidätän vielä oikeuden mielen muutokselle. Tilaan tulee joka tapauksessa kaksi spottia kattoonkin, joten näillä kohdevaloilla ei onneksi ole kiire vielä hetkeen. Laattaa lukuun ottamatta muut seinäpinnat on maalattu valkoiseksi. Kovin on valkoista, sillä lattiaan tulee koko kodissa toistuva valkoinen mikrosementti. Väriä voi sitten tuoda tilaan sukissa ja hiuspinneissä. Hehe. Pieni suuri sisustushaave uuteen kotiin on myös nuo Balmuirin kauniit vohvelipyyhkeet eri sävyissään.

Alemmassa kuvassa näkyy muistin virkistykseksi talon matalamman osan pohja ja kylpytilojen jakautuminen  tähän isompaan vessaan, pukkariin, pesuhuoneeseen ja saunaan. Tilaan käydään lukittavan liukuoven kautta aulatilasta ja vessa jää pienen seinäkkeen taa vasemmalle. Vessaan ei enää haluttu erillistä ovea, jotta tila olisi avarampi ja yhtenäisempi puku- ja pesualueiden kanssa. Vessassa on kalusteseinän vastakkaisen seinän yläosassa pitkulainen ikkuna, joka tuo liukuovea vastapäätä sijaitsevan korkean ikkunan lisäksi tilaan hyvin valoa.


Tästä vessasta on tulossa selvästi vähän feminiinisempi versio talon kahdesta vessasta. Pienemmän eteistilassa sijaitsevan vessan värimaailma ei tosin paljon tule tämän vessan väreistä poikkeamaan, mutta pienillä jutuilla se tulee saamaan vähän maskuliinisemman ilmeen. Seuraavaksi voisin ottaa kollaasiaskartelun alle kuitenkin tämän isomman vessan yhteydessä olevan pukunurkkauksen sekä suihkutilan kaluste- ja materiaalivalinnat. Saunahaaveitahan puolestani esittelin hyvissä ajoin viime syksynä saunan tuskassa Cardiffista käsin. Sen jutun voit käydä katsomassa tämän linkin takaa.


/// Plan for our bathroom area and its toilet has been pretty clear since last autumn so I think it's about time to reveal the plans also here. I made a moodboard for this space and as you see it'll get very light and neutral in general. Feminine I would say. Small subway tiles and white paint on the walls, white drawers and sink unit, a bit marble and chrome plus white micro concrete on the floor. Both the tap and the toilet seat will be wall mounted. There's a wide window high on the opposite wall too. 

Next I could collect a moodboard of the changing and shower areas. Sauna ideas I did introduce already in November and that post you'll find behind this link.2 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää, tulee kyllä tosi kaunista!

  Seinähana on niin chic. Mulla on täällä jo ideakansio valmiina seuraavaan kotiin...eilen jo mies lipsautti, että "seuraavaan taloon" laitetaan sitten sitä ja tätä. Lipsautus rekisteröity ja sopivassa kohdin vedetään esiin, hih hah heh :D

  Aurinkoa ja halaus sinne ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tanja! Seinähana on kyllä aika cool, oli ihan eka mielessä, kun vessoja alettiin suunnittelemaan. Hei, tuollaiset "seuraavaan taloon" -lipsautukset voivat todella olla kohtalokkaita. Projektia odotellen siis :D!

   Aurinkoa kiitos saatiinkin, mutta myös rapsuttaa tuulilasit jäästä. Jospa kesä vielä koittaisi näillekin leveysasteille! Mukavaa viikkoa sinne pohjoseen!

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!