12.9.2016

KARHUNVADELMAPIIRAKKAA


Ja mitäpäs muuta niistä karhunvatukoista sitten ensi tuskaan olisikaan syntynyt kuin piirakkaa? Mulla oli tästä niin selkeä visio, että alkuviikosta laitoin tekstarilla lisäyksen Suomessa leiriään pitävän miehen kauppalistaan: Blå Bandin Vanhan ajan vaniljakastikejauhetta, please! Ja sitähän tuli, tarkoin valittujen sisustusraamattujen lisäksi.Tein piiraan pariin pienempään irtopohjaiseen vuokaan. Jotenkin pienet piiraat ovat paljon somempia kuin yksi iso. Ja toisinaan vien sitten sen toisen syötäväksi eräälle ystävälle, joka ei koskaan tunnu itse leipovan. Nyt ei kyllä sitä päässyt tapahtumaan, kuopus tuntui pitävän tästä sopivasti kirpakoiden karhunvatukoiden ja makean vanilja-mascarponetäytteen yhdistelmästä yhtä paljon kuin minä.  Reseptin olen aikoinaan bongannut Kinuskikissalta omenapiiraan muodossa, se löytyy täältä. Ettei kuitenkaan menisi ulkosuomalaisten lukijoideni syrjimiseksi tämä juttu, niin blåbanditon vastaavanlainen vaniljamascarponepiiras onnistuu myös tämän pari vuotta tekemäni raparperipiiraan ohjeen myötä.
Tulipa tänään todetuksi sekin, että täällä olisi oiva mahdollisuus  poimia myös metsämustikoita, kun oikeista paikoista osaisi etsiä. Viikolle saatiin nimittäin mahtava lopetus ihanassa suomileidiseurassa Brecon Beaconsin vesiputousten äärellä haikkaillen. Polunvarsilla oli paljon mustikanvarpuja, harmi vaan, että sesonki taisi mennä noin pari kuukautta sitten. Mutta koska harvinaista herkkua, täytyi ne muutama silmiin osunut hapankin maistella :).

Näiden kakkukuvien myötä toivottelen suloista alkavaa viikkoa! Täällä tuleva viikko tuo tullessaan perusarkea ja minullekin töitä kolmena päivänä. Mukavaa, mielenkiintoista vaihtelua.


/// I hadn't really finished with the blackberry topic yet for I baked such yummy pies of them. The combination of slightly sour blackberries and smooth and sweet vanilla-mascarpone filling was just absolutely invincible. So you can maybe imagine how I've enjoyed my afternoon coffees this weekend.

4 kommenttia:

 1. Suloista viikkoa sinnekin. Herkullista piirakkaa, maistuisi minullekin. Täällä on tuullut kovaa koko päivän tuntuu että katto lähtee mukana. Terkut toiselta laidalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joko se syksy tekee tuloaan siellä? Täällä vielä +20 ja ylikin enimmäkseen.

   Poista
 2. Tama resepti menee kokeiluun. Onneksi meilta pain saa vaniljakastike jauhetta, jotenka aikalailla samalla ohjeella mennaan. Olenkin jo pidemman aikaa pohtinut voisiko karhuvadelmia hyodyntaa myos leipomisessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on vielä kaiken lisäksi helppo ja nopea tehdä, kun vaan jaksaa ton pohjan verran upottaa sormet tahmeaan taikinaan. Ja karhunvatukathan voi pyöritellä vielä ekstrana sokerissa, jos haluaa niihin vielä enemmän makeutta. Toivottavasti onnistuu!

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!