17.4.2016

TYTTÖSTEN SYNTTÄRIT


Hello Sunday! Meillä juhlittiin eilen tyttöjen yhteissynttäreitä. Esikoinen täytti perjantaina seitsemän ja kuopus puolestaan täyttää tulevana keskiviikkona neljä. Koti kuorrutettiin hyvissä ajoin silkkipaperilla ja kukkasilla, tarjoilut olivat pientä naposteltavaa lukuun ottamatta oman keittiön tuotoksia: kinkkuhyrriä, ruisleipää lohimoussella, vadelma-brownieskakkua, valkosuklaajuustokakkua, korvapuusteja ja sitruunapikkuleipiä. Lapsivieraat mahtuivat juuri ja juuri lasipöydän ympärille herkuttelemaan ja legojen rakentelu nousi ykkössuosikiksi synttäriohjelmassa. Ainoa keksitty ohjelmanumero oli hännän kiinnitys pegasus-hevoselle, jonka esikoinen innokkaana piirsi isolle paperille juhla-aamuna. Sen kummempaa eivät vieraat tarvinneet onnittelulaulujen, yleisen ilakoinnin ja lahjojen avaamisen lisäksi. 

Itse pidän kovasti tälläisistä perinteisistä kotisynttäreistä, vaikka niissä aina oman vaivansa saakin nähdä verrattuna ulkoistettuihin kaupallisiin syntymäpäiviin. Tosin, kuten jo aiemmassa postauksessa totesin, rakastan juhlien suunnittelua ja toteutusta, vaikka aika meinasi valmistellessa TAAS loppua kesken. 

Synttärihulinan lomasta tallentui kameralle muutama kuva ja loput onkin napsittu vähän 'before& after' -hengessä. Syntymäpäivävieraista tallentui myös muutamia varsin onnistuneita otoksia, mutta jätän ne nyt tässä julkaisematta, kun en lupia siihen muistanut keneltäkään kysyä. Ehkä sen sijaan ilahdutamme niillä asianosaisia kiitoskorttien muodossa.











Näin seuraavana päivänä kahvikupposen ja jämäsuklaiden äärellä ei voi kuin ihmetellä ja olla kiitollinen siitä, kuinka paljon ihania ystäviä olemme onnistuneet täällä näinkin lyhyessä ajassa saamaan <3, eikä näitä ensimmäisen ulkosuomalaisuusvuotemme syntymäpäiviä tarvinnut viettää yksin. Ja täytyy myös myöntää, että vaikka toistaiseksi ainakin kuvittelemme täältä vielä koti-Suomeen joku päivä palaavamme, niin eilen myöhäiselle juoksulenkillä, lahden toisella puolen koko kaupungin valomerta ihastellessa, mieleen hiipi jälleen se ajatus, että halutaankohan me täältä sittenkään kotiin koskaan.

Vaikka herkut hupenivatkin eilen kiitettävästi, niin juhlahumu on vasta saatu alkuun, sillä tänään pääsemme sitten viettämään vielä ulkoistettuja synttäreitä esikoisen koulukavereiden kanssa. Paikalle on kutsuttu kaikki luokan tytöt ja juhlapaikkana toimii Little Miss VIP-salonki. Jännityksellä odotamme, millaista girlpoweria on luvassa :)! Siispä vielä yhdet muffinsit tulille, kaiken muun hoitaa tällä kertaa järjestäjät! 

PS. Tytöt ovat leikkineet ja askarrelleet innolla saamillaan lahjoillaan ja parhaillaankin makkarista kantautuvat englanninkieliset onnittelulaulut uuden lemmikkihiiren syntympäiväjuhlilta. Esikoinen sisustaa ja kuopus tarjoilee juustokakkua. Äidin tytöt <3!




/// Yesterday we had a birthday party at home for both of our daughters. What a lovely day we had! 



14 kommenttia:

  1. Ihanat koristelut ja herkut! Vaikka minulla ei lapsia ole (eikä tule) niin liputan kyllä kotisynttäreiden puolesta.
    Onnea molemmille päivänsankareille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu! Tänään saatiin kokea tosiaan toinenkin puoli synttäreistä ja täytyy tosin sanoa, että eilisen (ja sitä edeltävien päivien) hääräämisen jälkeen olin ihan ok, että sain vain seistä pojottaa ja katsoa, kun kolme naista letitti, lakkasi kynsiä, veti tanssileikkejä ym. :). Mutta siis tosiaan, kotisynttärit kunniaan silti!

      Poista
  2. Oij, miten kauniit synttärit<3 Onnea tytöille! Ihanaa, että olette kotiutuneet sinne upeasti ja saaneet paljon uusia ihmisiä elämäänne, tärkeitä asioita♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Viivi <3! Toinen vielä odottaa kovasti oikeaa syntymäpäiväänsä ja meidän lahjoja :). On jo moneen kertaan suunnitellut, kuinka aamulla olevinaan nukkuu ja korkeintaan vähän siristää silmiään ennen kuin me ehditään häntä onnittelemaan. Vielä 3 yötä, odottavan aika tuntuu olevan tosi pitkä ;D. Ja tosiaan, saadaan olla kyllä kiitollisia, miten kivasti kaikki on mennyt. Omasta asenteesta ja ulospäinsuuntautuneisuudesta toki paljon pitkälti kiinni on. Vaikka uuden luomiseenkin aika ajoin meinaa väsähtää, niin on kuitenkin kaiken sen vaivan väärtti <3.

      Poista
  3. Ihanan näköistä! :) Huomioni kiinnittyi erityisesti tuon toka vikan kuvan mattoon ja kirjoituspöytään -mistä ne ovat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Siiri, ja kiitos! Ne on munkin kestosuosikkeja :). Matto on House Doctorin Block ja kirjoituspöytä on Kirsi Valantin mallistosta, hankittu aikoinaan Vepsäläiseltä. En ole ihan varma, vieläkö juuri tuota pöytämallia on myynnissä, kun se on meillä ollut jo yli kuusi vuotta. Mutta vastaavia yksinkertaisen linjakkaita ja pelkistettyjä huonekaluja Valanti edelleen valmistaa.

      Poista
  4. Oi mitä herkkuja <3 Mistä olet löytänyt pullien päälle raesokeria? Esikoinen asustaa Lontoossa ja juuri leipoi viime viikonloppuna pullaa, mutta ei ollut löytänyt mistään raesokeria. Asia korjaantuu pian, sillä äidillä on lähetysvalmiina suklaata, raesokeria, kardemummaa ja ruisleipää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija <3! Meilläkin raesokerin puute korjattiin pian sen huomattuamme Suomesta tuomalla ja yksi paketti ollaan saatu myös postissa :). En tiedä, olisikohan jollakin skandiruokaa myyvillä nettikaupoilla sitä valikoimissaan?! Niinikään meilläkin laukut aina täynnä ruisleipää, karkkia, suklaata, kardemummaa, vaniljasokeria ja ikkunaviledoja :D. Ensi jouluksi täytyy muistaa tuoda myös pomeranssin kuorta.

      Poista
  5. Upeat koristelut ja mitä parhaimmat herkut! Onnea tyttösille! :) :) -Sanna-

    VastaaPoista
  6. On äiti laittanut taas kaunista! Onnea vielä tytöille! Minä taas flunssassa, terveiset toiselta laidalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja siitähän äiti tykkää :). Tytöt kiittävät! Paranemisia sinne (kirjaimellisesti) toiselle laidalle!

      Poista
  7. Hurjan kaunista taasen! Ihanan herkkä tunnelma ja tyttöset! Voi kuinka ikävä tuleekin, ja nuo Aman ilmeet ihan parhaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minttu! Ama on kyllä kieltämättä ilmeiden mestarityttöjä. On tunnettu niistä jo koulussakin kaikkien opettajien keskuudessa :D.

      Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!