9.12.2015

TÄHDET, TÄHDET


Tähdet kuuluvat ehdottomasti joulunaikaan. Vaikka olenkin luopunut jo tähdistä sohvatyynyissä, niin muotona tähti on mielestäni edelleen ihana, yhtä ihastuttava kuin joulukuusikin. Sain jokunen vuosi sitten ystävältä lahjaksi tähtimuottisarjan, josta on kyllä ollut joka joulu paljon iloa. Muoteilla on syntynyt tähtiä niin joulukortteihin, kalenterikuusen latvaan,,piparitaikinaan ja nyt viimeisimpinä lasten kanssa Fimo-massasta tehtyihin  kuusenkoristeisiin ja torttutaikinaan. Torttujen kohdalla vain toteutus muuttui suunnitellusta, kun Suomesta tuomani torttumarmeladi kului jo viikonloppuna loppuun Suomi-kouluun leipomieni torttujen kohdalla. Tosin itse en ollut tästä kovin pahoillani, koska luumumarmeladi ei nyt koskaan ole ollut mikään suosikkimakuni edes jouluna. Koska taikinaa (valmiiksi kaulittua ja rullattua voitaikinaa, kuinka kätevää!) oli kuitenkin jäljellä, päätin kokeilla täytteenä Nutellaa. Muutaman tein perinteiseen tortun muotoon, ja loput innostuin tekemään eri kokoisina tähtinä. Uskotte ehkä, että oli hyvää. Tosin muutaman viikon herkkupaaston jälkeen ehkä mikä tahansa suklainen maistuisi hyvältä..


Tälle tähtikuvatulvalle ei näy loppua edes tässä välissä, koska saapui kuvauspaikalle muuan sattumalta tähtihousuihin pukeutunut tyttö, joka oli muuten juuri aiemmin aamulla koulun joulunäytelmässä esittänyt tähteä, istahti liinalle ja kirjoitti tähänkin kuvaussessioon juonen kysymällä: Äiti, joko nyt voidaan syödä? ja mutusti siinä ajatuksissaan ronskisti pari tähteä suuhunsa. Nuo yhä pienet pehmoiset kädet ja pienet kuopat rystysissä = rakkautta. Syö vaan! 
The End.
 
Suosittelen näitä tähtijuttuja muillekin!
 
 
PS. Kuulin tänään, että Nutellan keksinyt mies oli juuri kuollut. Onneksi Nutella on ja pysyy.
Tosin avattu purkki jääkaapissa ei niin kovin kauan. Etenkin jos erehtyy tarkoituksellisesti jättämään siihen lusikan valmiiksi..
 
 
 
 
/// Star is one of my favourite shapes at Christmas. I got a set of star cutters from my friend few years ago and I've used the cutters for several different purposes. This year I used them for moulding some star ornaments of  Fimo mass and baking star-shaped pastries filled with Nutella. So Yummy! So easy to bake with just-roll puff pastry. If you like Nutella, you should give it a try!
 
 

8 kommenttia:

 1. Kivaa vaihtelua normaaleille joulutortuille. Meillä tehdään aina kukkatorttuja ja omenakaneli-marmeladilla ☆

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omena-kaneli on mulla edelleenkin testaamatta. Luulen, että tykkäisin siitä enemmän kuin luumusta.

   Poista
 2. Tosi kiva idea :) näyttää oikein hyvälle :)
  Laitoitko kaksi tähteä päällekkäin ja nutellan väliin? :)

  Mukavaa päivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin. Haarukalla napakasti painelin reunat kiinni, silti tosin parista päällisen sakarat nousi kohti taivasta. Nuo kaikista pienimmät tähdet ovat pelkkää voitaikinaa.

   Poista
 3. Piparimuoteilla saa tehtyä kyllä vaikka mitä. Sen vaan välillä unohtaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Joulunajan ulkopuolellakin monella muotilla saisi muutakin kuin pipareita aikaan.

   Poista
 4. Kauniita tuunattuja torttuja, maistuis kyllä mullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaupan kautta kotiin! Mutta varo, Nutella-purkki kaapissa on turmiollinen! Onneksi täältä ainakin saa sellaisia minipurkkeja.

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!