24.3.2015

AJATUKSET PÄÄSIÄISEEN


Pääsiäinen on jo ihan kulman takana ja tänään sen vasta hoksasin. Mitenhän ehtisin vielä kotia koristamaan? En kaipaa mitään liioiteltuja koristeita ympäriinsä, korkeintaan jotain pientä muistuttamaan juhlasta.

Koska kuvissa näkyvät viime vuotiset kontaktimuovilla tuunatut mignon-munatkin on jo syöty, täytyy keksiä jokin uusi juttu tälle vuodelle. Eniten mielessä ovat nämä kipsimunat Caisa K:n blogista, ohje löytyy täältä på svenska ja Marjalta täältä på finska. Ja nyt kun näin munat livenä iltakahvilla naapurissa käydessäni (täällä), niin jospa huomenna viimein jaksaisin itsekin kurvata apteekin kautta hakemaan tuota kipsisidettä. Aika kiva idea myös oppilaiden kanssa tehtäväksi. Jos on liian väritöntä lapsille, niin sormivärillä saa nopeasti pintaan vaikka pieniä tipuja tai mustalla tussilla munasta karanneen tipun askelia :).


Viime päivinä olen jo aika monesti käynyt myös ihastelemassa instassa Sweet living and things -blogin Jaanan tekemiä lehtikullalla koristeltuja betonimunia, siis wau! Mielettömän hienoja! Tälle pääsiäiselle niiden kanssa tulisi kyllä jo kiire betonin pitkästä kuivumisesta johtuen, mutta kipsistä tulisi varmasti myös hienoja valkoisia vastaavia.


Pääsiäinen tulee kotiin onneksi mainiosti ihan vain pajunoksilla, pääsiäiskukilla ja lasten askarteluillakin. Mulla on nimittäin mennyt illat lähinnä asuntoja Briteistä etsien ja koulujen rankkauksia selvitellen. Ajatukset alkavat olla jo aika lailla uusissa kotimaisemissa. Kymmenen viikkoa ja se on menoa. Joten annan armoa itselleni, vaikka askartelut jäisivätkin tänä vuonna väliin.

Kuvat siis viimevuotisia, tämän vuoden pajunoksat ovat vielä lumikuorrutteen alla luonnossa. Saimme tänne itään nimittäin kunnon takatalven, reiluun vuorokauteen yli 10cm uutta lunta. Huomenna täytyy tuo oksapuoli kuitenkin hoitaa kuntoon, koska lupasin meidän tytöille virpomavitsa-askartelua päikkäripäivän päätteeksi. Ja talvisessa säässä tiedossa tietenkin talvista hupia: suunnataan oppilaiden kanssa pilkille heti aamusta :D. Arvatkaa, meinaanko koskea yhteenkään toukkaan itse?! No en!

Millaisia pääsiäisvalmisteluja siellä ootte meinannu tehdä? Vai riittääkö hyvä ruoka ja iloinen mieli?


4 kommenttia:

 1. Pitäiskö se järkätä nyt yhteistä pääsiäisaskartelua kera lasillisen jollekin illalle? Jotain nopeaa ja helppoa ;) Tuo kultainen rusetti on kyllä melkoinen taidonnäyte näpräilystä! Aikas wau, en saisi ikinä tuollaista kontaktista aikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kynsisaksilla saa paljon mahdotonta aikaan :)!

   Poista
 2. Meillä vaan nautitaan vapaita, ajasta perheen kanssa ja hyvästä ruuasta ☆

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuopa kuulostaa juurikin täydelliseltä pääsiäisreseptiltä. Tämä juhla on juuri siitä kiva, että voi vain olla ja nähdä mielen mukaan perhettä ja ystäviä. Tai sitten olla vain kotona oman perheen kesken ja ladata akkuja.

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!