1.4.2015

HOPPU JA MAAILMANLOPPU (ja yksi hurmaava saaristoravintola)


Niin lausahti esikoiseni tässä yksi päivä, kun harmiteltiin yhdessä hirmuista kiirettä. Tällä viikolla ollaan vedetty kiireen pohjat muun muassa niin, että yhtenä päivänä päivällinen on jouduttu jättämään puoliksi syötynä lautaselle iltaa odottamaan ja toisena se ehdittiin ylipäänsä valmistaa vasta silloin, kun olisi ollut jo viimeistään iltapalan aika. Sopeutuvainen tyttäreni onneksi totesi heti perään, että onneksi siihen hoppuun ei kuitenkaan elämä lopu. No onneksi tosiaan. Vaikka olen itse aikojen kuluessa oppinut nauttimaan kiireestä ja paineen alla löydän useimmiten itsestäni ne parhaimmat puoleni, niin lasten kanssa eläessä kiire on kyllä osoittautunut vahvaksi kirosanaksi.
 
Viime viikonloppuna hyppäsimme sivuun arjen oravanpyörästä ja ajelin tyttöjen kanssa perjantaina Helsinkiin (ja kiirehän ei meillä ollut, alle viis tuntia, no stops :)....). Lapset touhusivat jälleennäkemisen riemusta työmatkalta palanneen isänsä kanssa lauantain ja minä äidistä Hannaksi alennettuna sain humuta aivan rauhassa koko lauantain keskustassa kaupoilla ja treffata sushin ja kahvin merkeissä ihanien ystävien kanssa. Siihen päälle vielä perjantain juustofonduet tätini kotona ja lauantain pihvi-illalliset ystäväperheen uudessa kodissa, niin hyvänmielenviisarit hipoivat jo maksimia.
 
Sunnuntaina ajelimme sitten Inkooseen rippijuhliin, enkä voi olla hehkuttamatta, kuinka ihanassa paikassa pääsimme rippilasta juhlimaan. Ystäväperheemme on nimittäin toteuttanut oman unelmansa ja remontoinut Barösundissa vanhan Källnäsuddin koulun hurmaavaksi ravintolaksi. Kahden vuoden uutteran työn ja valmistelun tuloksena viime kesänä avautui Ravintola Scola, jonka ruuanvalmistusfilosofia suosii paikallisia tuottajia sekä sesonginmukaista lähiruokaa. 
 
 
 Ravintolasta huokuu perheen äidin Lindan sisustuksellinen intohimo ja taito käyttää vanhoja tavaroita harmonisesti osana sisustusta. Perheen isälle Petterille puolestaan kuuluu kunnia tilojen remontoinnista. Perheen pojat ovat myöskin kantaneet kortensa kekoon jäätelökioskin myyjinä sekä pupuvetonaulojen hoitajina. Itse olin erityisen haltioitunut ravintolan sisustuksellisesta ilmeestä, sillä siellä oli muun muassa otettu käyttöön koulusta löytyneet vanhat höyläpenkit, liitutaulut sekä helmitaulut. Helsingin ja Hangon puolivälissä, Suomen vilkkaimmin liikennöidyn veneväylän varrella merikartat, koordinaatit ja ruorit kuuluivat luonnollisesti kalustoon.


Veneilijöille on ravintolan läheisyydessä oma laiturinsa, autolla taas pääsee paikalle Barösundin lautalla.  Scolan nettisivuita täältä löytyy tarkempaa tietoa ajankohtaisesta menusta, aukioloista ja ajo-ohjeista. Sieltä myös huomasin, että ravintola on avoinna jo nyt pääsiäisen aikaan. Nettisivuilta löytyy myös parempia kuvia, omani ovat kännykällä harmaana päivänä räpsäistyjä, joten laatu on melkoisen suttuista. Tämä ei suinkaan ole maksettu mainos vaan silkasta hyvästä mielestä ja innostuksesta syntynyt juttu: Suosittelen paikkaa isolla ässällä! Toivon itsekin pääseväni nauttimaan Scolan menusta ja kiirettömästä saaristomiljööstä vielä jokin kaunis kesälomapäivä. Kiitos perhe Hellström-Pasanen viikonlopun kauniista juhlista sekä herkullisista pöydän antimista, oli ilo olla mukana juhlassanne!Ja tuohon kiireeseen vielä palatakseni: Tänä aamuna kiirehdin lapsia hoitoon ja itseäni töihin jo normaalia aiemmin vain todetakseni toisella kotiin kääntymisen kerralla olevani vatsataudissa. Siihen loppui minun hoppuni. Valitettavasti nämä taudit eivät näytä kiirettä kumartelevan, vaan päättävät iskeä yleensä juuri sillä ei-toivotuimmalla hetkellä.  Nyt on vain sormet ja varpaat ristissä, että tuo tyttökaksikko säästyy tältä ja voidaan ottaa iskäihminen ylihuomenna hyvillä mielin kotiin reissustaan ja keskittyä tuleva pääsiäisloma muuhun kuin sairastamiseen. Sellaisissa merkeissä siis täällä tänään :/. Toivottavasti siellä ollaan terveinä! Iloista mieltä pääsiäisviikkoosi!

4 kommenttia:

 1. Iloista Pääsiäistä! Toivotaan että tauti pysähtyy. Olet ollut mielessäni. Terveiset toiselta laidalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi meni nopsaan ohi ja tytöt näyttäis säästyneen! Täytyy kyllä nähdä ennen kuin lähdetään!!

   Poista
 2. Toivottavasti ei nyt tyttöihin tartu. Ihana kuva muuten prinsessoista.
  Hyvää pääsiäisen aikaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei onneksi näytä tarttuneen, huh! Tuo olikin harvinainen tätini ottama otos, molemmat suostui kuvaan ja jopa hymyilevät :). Isompi kun ei kamalan mielellään kuvissa koskaan esiinny.

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!