21.11.2013

DIY: TIMANTTIHIMMELI




Moikkamoi! Juhlan jälkeen koittaa aina arki ja näin kirjaimellisesti kävi ainakin täällä. Päivät ovat olleet taas aikatauluista pullollaan. Omia opintojakin olen yrittänyt tehdä iltaisin, kun lauantaina olisi taas pitkästä aikaa koulupäivä. Tänään piti pystyttää sairastupa isomman tyttären kanssa ja huomasinpa tuossa itsekin olevani kipeä. Arjen kiireessä on näemmä jäänyt tajuamatta. 

Pala kerrallaan olen väsäillyt teille sitä pilleistä tehdyn timantin ohjetta, jota lupailin jo viime viikolla. Oma himmeli on edelleen kesken, vaikka osia siihen alkaa jo olla aika läjä koossa. Tässä tuleekin yhden kokoisen timantin ohje. Pillien mittasuhteita muuttamalla saa sitten erikokoisia. Yksittäisinä sopivat vaikka oksiin koristeiksi tai ihan vain asetelmien jatkoksi.

Laitapa viestiä kommenttiboxiin, jos ohje on joltain osin epäselvä, niin voin tarvittaessa parannella sitä. Olisi muutenkin kiva kuulla, jos käytät ohjetta ja kuinka sinun timanttisi onnistuivat. Itse sain opastusta himmelin teon alkumetreille Joensuun taitokeskuksen himmelikurssilta, joten iso kiitos sinne suunnalle! Ilman kurssia tätä ohjetta tuskin olisin koskaan tullut toteuttaneeksi :).










Nyt taidan ottaa esikoisesta mallia ja mennä viltin alle päikkäreille parantelemaan. Palataan taas!
Uusia lukijoita on taas tullut linjoille lisää, olen teistä kovin iloinen, TERVETULOA!!

 
 
EDIT: Kuvat valmiista himmelistä löydät täältä!
 
 
 

38 kommenttia:

  1. Vau! näyttää hienolle! postasin tänään itse vähän samasta aiheesta mutta mulla on sellanen "for dummies"- versio :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höpöhöpö, kävin juuri ihailemassa sinun VALMISTA himmeliä, mulla on vielä palasina koko homma :)

      Poista
  2. Tosi hieno!!!! pitää kyllä ehdottomasti kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Laura! Suosittelen, yhden timantin tekoon ei mene edes kauan aikaa, ja homma nopeutuu heti, kun tekniikan oppii.

      Poista
  3. Huh miten upeat ohjeet olet tehnyt! Mä yritin jo kerran tehdä himmeliä pilleistä ja ei, ei ole sitten yhtään meikäläisen hommaa. Meni nimittäin hermot. :D Ja pillit lensi seinään. Mutta nämä ohjeet ovat mielettömän selkeät, katsotaan joskos itsekkin taas uskaltautuisin kokeilemaan. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, oon Image hiukan perfektionisti näissä jutuissa (tosin huomasin, että noistakin ojeista puuttuu pari nuolta, täytyy varmaan lisätä ;).
      Hyvä siis, jos ulkopuolinenkin saa ohjeista selvän ja aloituskynnys sen myötä matala. Suosittelen etsimään noita ohuita pillejä, tosin en osaa antaa yhtään täsmävinkkiä, mistä niitä mahdollisesti löytää, kun omani hankin sieltä kurssilta.

      Poista
  4. Kiitos! Heti kokeiltiin tytön kanssa. Ohjeet on loistavat, pillit saisivat näemmä olla kapeinta mahdollista mallia että tulisi yhtään sinun mallisi kaltaisia. Ja ehkä harjoituskin auttaisi ;) jokatapauksessa ihan voittajan fiilis, kun pitkästä aikaa tuli jotain näperrettyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos palautteesta Cartsa, hauska kuulla, että tartuitte heti toimeen ja ohjeella onnistui! Itselläkin meni muutama timantti lörinäksi, kun en saanut solmittua pillejä tarpeeksi napakasti toisiinsa. Silloin lopputulos on löysä. Ja toisaalta liian kireäkään ei saisi olla..

      Poista
  5. Oisko sulla antaa vinkkiä mistä nuita ohuita mustia pillejä voisi löytyä? Itse olen löytänyt vain paksumpia versioita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri yllä mainitsinkin, että mulla ei valitettavasti antaa vinkkiä, mistä ohuita saa, kun omani hankin sieltä kurssilta. Mutta jos keksin vastauksen, niin kirjoittelen vaikka sitten uusimmissa blogiteksteissä.

      Poista
  6. Ihania ovat! Kiitos ohjeesta, pakko kokeilla jos vaan jostakin löytyy noita ohkasia pillejä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Hanna, kerrothan meille muillekin jos löydät ohuita jostakin :)

      Poista
  7. Hei kiitos ohjeesta! Ihanan näköisiä timantteja. Mä oon ennen tehnyt sellaisia, missä pillit oli samanmittaisia, mitähän siihen tuli, ehkä 8 pilliä yhteensä. Näitä pitää kyllä nyt kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerrohan Petra sitten, miten onnistui. Onnea koitokseen :)!

      Poista
  8. Hei ihanaa kun laitoit ohjeen! Näitä on pakko kokeilla. Toipumista sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepas hyvä! Paranemisen suhteen ollaan jo paremman puolella :)!

      Poista
  9. Nyt on pakko kaivaa pillit laatikosta ja harjoitella paksummilla pilleillä ennen ohuiden löytymistä. Kiitos selkeistä ohjeista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No olepa hyvä Oona, kiva jos kelpaa! Onnea yritykseen :)!

      Poista
  10. Olin miettinyt tällaista timanttihimmeliä perinteisen sijaan ja pohdiskelin miten sen toteutan, mutta ONNEKSI lähdin googlettamaan ennen kuin yritin itse! Kiitos hurjasti tästä ohjeesta. Ensimmäinen yritykseni oli aika väkerrys, mutta aion kokeilla josko seuraava olisi jo hieman parempi:) ja jään ehdottomasti lukijaksesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sattuipas! Kiva, että voin olla avuksi, eikä sun tarvitse sen enempää pähkäillä. Tervetuloa mukaan Pastellimajan menoon :)!

      Poista
  11. Kiitos tästä mahtavasta ohjeesta! :) Toivottavasti ei haittaa, kun linkitin blogisi ja tämän ohjeen myös omaan blogiini.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tietenkään haittaa, kiva jos ohjeesta oli iloa ja hyötyä!

      Poista
  12. Kiitos hyvästä timantti himmelin ohjeesta :-)

    VastaaPoista
  13. Kokeilin itsekin, kun tässä tuli järjetön sisustushimo. Oisi voinut pillit leikata hieman pidemmiksi niin omaan käyttötarkoitukseen olisi sopinut paremmin, mutta aivan ihanaa, että jaksoit tälläistä ohjetta postata! itse maalasin omat pillini vielä spray-maalilla kultaiseksi, mutta siinä olikin vähän hommaa.. Pitäisi vielä oman blogin puolelle laitella jotain aikaansaannoksistani joku päivä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti palautteesta Anni! Huomasinkin syksyllä, että moni oli spreijannut pillejä metallinhohtoisiksi, kaunis varmasti niinkin! Kiva, jos ohjeesta oli apua. Pillien mittoja on tietty helppo muutella mieleisekseen.

      Poista
  14. Kiitos selkeästa ja hyvästä ohjeesta! Tein näitä muutamankin ja hyvin onnistui myös eri kokoiset kun vaan piti pillien pituuksien suhteet toisiinsa nähden samana :)

    Halusin jakaa hyvän ohjeen ja linkitin tämän ohjeen ja blogisi omaan blogiini :)
    http://diyjenny.blogspot.fi/2015/03/nykypaivan-himmeleita.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi Jenny, multa on jäänyt sinun kommentti huomaamatta viime keväänä! Kiitos palautteesta ja linkityksestä, huippua jos olet onnistunut ja ohjeesta on ollut hyötyä. Paras palkka tuosta kauan sitten tehdystä ohjeesta :).

      Poista
  15. Kiitos kiitos kiitos kiitos kiitos kiitos kiitos kiitos <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä kiittää :)! Hieno juttu vaan, jos ohjeelle löytyi käyttöä!

      Poista
  16. Hienon himmelin olit tehnyt! Tätä täytynee kokeilla, kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Iina ja jos päädyt näpertämään omasi, niin kerrohan kuinka kävi :)!

      Poista
  17. Kiitos tosi paljon. Vanha kirja muuttui himmeliksi tällä ohjeella :)

    VastaaPoista
  18. Oli hyvä ohje! Tein rautalangalla, langalla ois tullut ehkä siistimpi. Seuraava sit prikulleen ohjeen mukaan ;). Nappasin ohjeen talteen koska tein timantin blogini joulukalenteriin, saanko linkata sinne myös tämän sivun?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mainiota, enpä ois rautalankaa edes keksinyt! Hienoa, että ohje on inspiroinut hommiin :), ja toki saat linkata, kiitos!! Mukavaa joulunodotusta!

      Poista
  19. Kiitos ohjeesta himmelin tekoon. Ostin just Jyskistä timantti valot ja siitä mä sainkin idean että voisiko näitä tehdä ja laittaa led valoihin kiinni, että led valo menee timantin sisälle. Olisi muuten hyvä lahja idea. Ja voisi tehdä pitempiä ja eri väri vaihtoehdoilla.

    VastaaPoista
  20. Tämä ohje sopi täydellisesti juuri ostamiini pilleihin. Pituus oli 21 cm joten yhdestä pillistä tuli yksi satsi joka kokoa. Kärkkäiseltä löytyy https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/kapel-100-kpl-askartelupilli#spst

    VastaaPoista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!