5.7.2017

VARASLÄHTÖ MIKKELIN ASUNTOMESSUILLE


Sain ihanan tilaisuuden päästä tutustumaan kesän asuntomessukohteisiin jo hyvissä ajoin ennen pressipäivää ja messujen avajaisia, kun Mikkelin kaupunki ja Asuntomessut kutsuivat joukon bloggaajia paripäiväiselle reissulle Asuntomessujen maisemiin. Alkuviikko vierähti siis Mikkelissä matkaillessa ja blogini ollessa hiljaa Instagram Stories on ollut ahkeramman striimauksen kanavana.

Asuntomessut järjestetään siis tänä vuonna 14.7.-13.8. Saimaan rannalla, vain kolmen kilometrin päässä Mikkelin keskustasta. Kohteita on tänä vuonna 31 ja meille niistä pystyi avaamaan ovensa ennakkoon noin puolet. Useassa kohteessa paiskittiin vielä hartiavoimin hommia niin sisällä kuin ulkona, että urakka saataisiin valmiiksi ennen avajaisia. Itseltäni jäi parit messut väliin Walesin kesien aikaan, mutta tämänvuotisesta Asuntomessualueesta jäi kyllä hyvä fiilis. Kirkonvarkauden asuinalue on melko pieni ja väljästi rakennettu. Ympäröivä luonto kallioisine mäntymetsineen pääsee hyvin osaksi aluetta ja luonnonvaraista kasvillisuutta on jatkettu talojen pihoille, istutettua kunttaa näkyi useammallakin tontilla. Järvimaisema pääsee upeasti oikeuksiinsa useastakin kohteesta ja puuston lisäksi myös rantakasvillisuus on haluttu säilyttää, sillä liito-oravien lisäksi alueella viihtyvät myös viitasammakot. Alueen erikoisuuksiin kuuluu ehdottomasti myös uimarannalla ja omalla (messujen ainoalla) rantasaunalla varustettu Ankkuriranta-rivitalokohde, jonka asunnot ovat kaupungin vuokra-asuntoja.

Kannustalon Harmaja Saimaassa tehtiin vielä pihatöitä.Messualueella oli mielettömiä leikkipuistoja, myös aikuisille!

Aivan kaikkia 16 kohdetta en ehtinyt meidän messuvierailuun varatun kolmen tunnin aikana käymään läpi. Mutta niissä, joissa ehdin ja viihdyin, teki mieli fiilistellä pidempäänkin. Nyt kun taloissa ei ollut muita asuntomessuvieraita eikä vielä kulkuakaan rajoitettu eikä ohjattu, pääsi kuvia kohteista napsimaan ajan kanssa ja paikkoja tutkimaan ihan vapaasti. Messukohteista jäi mieleen erityisesti upeat ikkunoista avautuvat maisemat, tummanpuhuvat interiöörit sekä erityisen monta mustaa keittiötä. Isot terassialueet porealtaineen ja luonnonmukaiset pihat kunttineen. Useassa kohteessa oli myös mielettömiä makuuhuoneita ja muhkeita petauksia. Itselleni löytyi muutama suosikkikohde, joiden kuvia perkaan teille nähtäväksi vielä omissa postauksissaan.
Allaolevien kuvien Wave- ja Honka INK -talot olisin mielelläni nähnyt myös, mutta ne eivät meille vielä oviaan avanneet.Ja kyllähän meidät bloggaajat otettiin hyvin vastaan! Parhaat sisäänheittäjät löytyivät Fiskarhedenvillan Ajattoman pihalta, eikä sisätilojen tarjoilut Adalmiinan Helmen Annarinan emännöimänä tälle hävinneet. Mukana menossa olivat mm. Anu, Maru, Kerttu, Essi ja Piia. Näiden upeiden naisten blogeista pääset myös lukemaan messupostauksia tulevien päivien aikaan.


Osassa kohteista oli mahdollista tavata myös talon tulevia asukkaita. Näin itsekin rakennuttajana tuntuisi kyllä hurjalta päästää kotiinsa niin suuri joukko vieraita ihmisiä kävelemään ja kurkkimaan ympäriinsä, mutta se taitaa olla Asuntomessuilla juurikin se pelin henki. Luulin itse asiassa, että oma huomioni messuilla kiinnittynee sattuneesta syystä silikonisaumoihin ja muihin viehättäviin sisustusratkaisuihin, mutta onneksi kävi niin, että messuhurmos vei mennessään ja maltoin keskittyä vähän suurempiinkin linjoihin.


Miltäs näyttää, kuuluuko Mikkelin asuntomessut sinun kesäohjelmaasi?

 Ennen kuin käyn tekemään teille seuraavaa juttua suosikkitalostani, niin taidan pyörähtää vielä oman uuden talomme nurkkiin hetkeksi ihmettelemään. Me nimittäin saimme tänään muuttoluvan! Odotamme toki, että saamme suihkut vielä paikalleen, mutta nyt voimme alkaa vähitellen jo kantamaan tavaroita paikoilleen. Annetaan loppusiivoojien tehdä vielä hommansa rauhassa. 


// On Monday I visited the Finnish Housing Fair in Mikkeli. The fair officially opens on 14th of July but I got an opportunity to sneak in with a group of bloggers already a bit earlier. In my next blog posts I will concentrate on my favourite houses of the fair.

4 kommenttia:

 1. Tänä vuonna en messuile. Edellisillä messuilla, jotka olivat Vantaalla, viihdyin kyllä oikein hyvin. Tuo wave talo olisi kiva kyllä päästä näkemään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wave-talon uskoisi pääsevän jonkun lehdenkin sivulle ihmeteltäväksi! Waven arkkitehtuuri yhdistettynä Saimaan rannan upeaan maisemaan on kyllä hieno yhdistelmä varmasti lähempääkin tarkasteltuna.

   Poista
 2. Onnea Uuteen Kotiin! Terveiset toiselta laidalta!

  VastaaPoista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!