22.1.2017

KEITTIÖN SISUSTUSHAAVEITASuloista sunnuntaita, täällä se onkin ollut erityisen suloinen, kun sumuinen sää ulkona huijasi meitä lapsia myöten viruttamaan unia aikaisen aamupäivän puolelle. Tässä siis vielä aamukahvin äärellä istuskelen ja lasten tuossa vieressä piirrellessä ja katsellessa lasten ohjelmia päätin kaivella meidän tulevan keittiön sisustussuunnitelman esille. Katsotaanpa sitä siis täällä blogissakin samalla. Keittiön kiintokalustustahan suunnittelimme jo hyvissä ajoin syksyn aikana Sisustuscocon Sannan kanssa ja kiintokalustevalinnoista ja ratkaisuista kerroinkin jo aiemmin tarkemmin tässä jutussa. Joitakin muutoksia suunnitelmaan saattaa vielä tulla, mutta yleisilme säilyy kuitenkin ennallaan.


Rakennuksen edetessä alkaa vähitellen olla käsillä aika, jolloi sähkösuunnitelman ratkaisut olisi hyvä olla lukittuna. Itse asiassa ulkovalaisinten ja -pistorasioiden aika meni jo ja nyt tietenkin jännittää, tuliko taloa valaistua riittävästi ulkoa päin (todennäköisesti ei..).  Sähkösuunnitelman teetimme myöskin jo aiemmin syksyllä ja nyt pienen tauon jälkeen se on ollut pakko taas kaivella päivän puheenaiheeksi. Keittiöön on piirretty yleisvalaistuksen eli kattoon upotettavien spottien lisäksi alustavasti seinävalaisimen paikka vasemmalle tiskiallasseinälle. Ja kuka edellisen juttuni luki, niin myös keittiöön olin Jieldén seinämallia kahdella nivelellä alunperin miettinyt. Mutta tuuliviiri on nyt kääntynyt seuraavan kollaasin osoittamaan suuntaan:


Kauniita valaisimiahan on maailma pullollaan, joten juuri sen yhden valinta voi osoittautua pulmalliseksi. Tällä hetkellä olen kovin ihastunut Grupa  Productsin Arigatoon, siinä on niveltensä puolesta Jieldén kaltaista muuneltavaa luonnetta, mutta vähän erilaisella twistillä. Ihastusten joukkoon menee niin ikään &Traditionin marmorikantaiset riippuvat valaisimet. Etenkin noita vaaleampia laittaisin ehdottomasti kaksi lähekkäin juuri noin vähän limittäin hitusen hanan vasemmalle puolelle. Jos valinta osuisi Arigatoon se merkkaisi keittiötä näkyvämmin ja tekisi ruokapöydän päälle tulevan valaistuksen valinnasta vaikeamman, kun taas nuo simppelimmät marmoriversiot antaisivat melko vapaat kädet ruokapöydän valaistuksen kanssa. Jos tänään pitäisi päättää, valitsisin nuo vaaleat marmorivalaisimet. Niiden aavistuksenomaisuus viehättää juuri nyt ja niiden muotokieli menisi yksiin liesituulettimen pyöreän lieriömäisen muodon kanssa. Niiden pariksi sopisi tiskiseinämälle harkittu marmorilaatta roisketaustaksi ja musta hana toisi sen puuttuvan kontrastin. Liikaa kontrasteja tai graafisuutta en tällä hetkellä halua, ennemminkin sellaista rauhallista seesteisyyttä. Kontrastit syntynee sitten itsestään arjen toimintojen sävyttämänä. Saarekkeeseen tarvitaan puolestaan 2-3 korkeampaa tuolia ja ne toivoisin löytyvän selkänojattomana simppelinä versiona. Wesley Waltersin ja  Salla Luhtaselan suunnitelema ja Nikarin valmistama Perch-jakkara olisi juuri sellainen. Puu toisi lämpöä ja musta puolestaan vähän lisää sitä kontrastia. Tämäkin valinta varmasti riippuu ja roikkuu saarekkeen eteen tulevan ruokapöydän ja sen tuolien valinnasta. Nämä kaikki kun meiltä tällä hetkellä puuttuvat.Marmorinen matala roisketausta on tullut suunnitelmaan mukaan vasta viime aikoina. Alunperin suunnitelmassa on ollut vain maalipinta. Nyt olen kuitenkin käynyt epäröimään sen toimivuutta, vaikka sen kuinka oikeanlaisella vedenkestävällä maalilla maalaisikin. Väri olisi kuitenkin valkoinen, joten veikkaan pintaan kuitenkin ajan kanssa pinttyvän likaa, vaikka sitä kuinka pyyhkisi. Marmorilaatta antaisi sitä anteeksi kirjavuudellaan ja marmori tulisi mahdollisesti kyseeseen silloin, jos valitsemme tasoksi valkoisen täyslaminaatin. Tämä on varmasti myös sellainen valinta, jonka voi toteuttaa sitten vielä myöhemminkin. Tälläisiä haaveita meidän keittiöön tällä hetkellä. Mitäs tykkäät näistä mietteistä, herättävätkö ajatuksia suuntaan tai toiseen?/// Interior plans and dreams to our new kitchen.  Have a lovely Sunday all!8 kommenttia:

 1. ihania suunnitelmia ja arvaa mitä, mun ostoslistalla on nuo samaiset jakkarat saarekkeeseen :). Rakennusvaiheessa en löytänyt mieluisia niin meillä on ne väliaikaiset ikean mustat. Nyt haaveilen noista puisista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sattupas samat haaveet. Sopii kyllä teillekin just eikä melkein. Mä en ole vielä osannut täysin päättää, olisivatko puiset vai mustat. Noissa näkyy tosi kauniisti puun kuviot. Tosin voihan se olla todennäköistä, että jotkut budjettiversiot tulee meille. Ostan sulta ne Ikeat sitten :)!

   Poista
 2. Ihana suunnitelmia! Voi että mä haaveilen keittiöremontista... Tai oikeastaan kokonaan uudesta talosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samallakos sitä uuden kodin tekasee, jos remontoimaan meinaa :D!

   Poista
 3. Ehdottomasti marmorilaatta sinne taakse sanon mää! Kauniita suunnitelmia! Valaisimista valitsisin nuo matmoriset, pöydän päällä olevaan valaisimeen, sen näyttävyyteen ja haluttuun kontrastiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3! Riippuu varmasti tuo roiskesuoja siitä, mitä matskua otetaan keittiön tasoa. Mutta hyvin tod.näk. ne tulee valkoista täyslaminaattia. Siihen sopisi sitten marmori. Ja ruokailutilan valaisimen valinnassa saattaakin sitten tovi jos toinen mennäkin.

   Poista
 4. Sulle tulee saareke, sellainen keittiö on minunkin haaveissani.
  Ihania haaveita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo päätettiin laittaa saareke, vaikka ensin mietimme keittiötä ilmankin. Kerran kun tehdään, niin tehdään nyt sitten kaikki haaveet näkyviksi. Tai ainakin edes osa niistä :).

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!