4.11.2016

HUPS! EIHÄN NYT VIELÄ OLE JOULU!


Pyörähdin tällä viikolla Ikeassa lihapullalounaalla sekä täydentämässä kynttilävarastoja pimeiden iltojen varalle ja hups, kuinkas siinä sitten kävikään. Kotiin kulkeutui myös huonekuusi, siro led-valosarja ja aika monta hyasinttia.  Tarkoitus ei ollut tosiaankaan ryhtyä vielä sen kummemmin joulua leikkimään, vain aavistuksen tunnelmoida, mutta kieltämättä jo tuo kuusi valoineen luo joulua ympärilleen puhumattakaan hyasinteista ja kynttilöistä siellä täällä. 
Eihän tästä setistä puutu enää juuri muuta kuin piparintuoksu ja joulukuusi! Siitä kuusesta ovatkin meidän tytöt olleet jo hyvissä ajoissa huolissaan. Vietetään nimittäin tämä joulu poikkeuksellisesti täällä Cardiffin kotona, otetaan nyt kaikki ilo irti viimeisistä kuukausista täällä. Esikoinen asetti brittijoulun ehdoksi perinteisen ison joulukuusen, mutta heti perään mietti, että mistä sellainen täällä onnistutaan saamaan. Kun ei ole metsää, mistä hakea. Kokevatpahan meidänkin maalaiset kerran elämässään eksoottisen kaupunkilaisjoulun.

No mutta, se joulusta, palataan siihen sitten lähempänä. Mutta kyllähän kotosalla on aika mukava myysailla kynttilän valossa glögiä siemaillen jo hyvissä ajoin. Tänään taidan lorauttaa perjantain kunniaksi sekaan vähän punaviinia, kunhan palataan kotiin. Täällä elämä on nimittäin yhtä juhlasta toiseen liukumista: Juuri Halloweenista selvittiin ja huomenna olisikin sitten vuorossa Bonfire Night -ilotulitukset. Ihan pian otamme siihen varaslähdön tyttöjen koulun pihalla järjestettävässä ilotulitus- ja BBQ-illassa. Siispä nutut niskaan ja menoksi. Tunnelmallista perjantaita!

12 kommenttia:

 1. Voi miten suloinen huonekuusi ja kauniin sirot valot. Mukavaa iltaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli niin houkuttelevan edullinen kuusi Ikeassa, että oli pakko ottaa mukaan. Mulla on ollut näitä kuusia aiemminkin, mutta aina jossain vaiheessa vuotta, viimeistään kesällä sen nurkissa pyörittely on alkanut masentaa vain seuraavaa joulua varten, että olen sitten lopulta laittanut menemään. Onneksi nämä ei nykyisin ole ruusupuskaa kalliimpia.

   Poista
 2. Huonekuusi on nin kiva, yksinkertainen. Tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se juuri on, ei tarvitsisi edes noita valoja. Nyt sattui tosin niin hentoiset valot, että oksat kestävät niiden painon.

   Poista
 3. Kerro sitten myöhemmin sikäläisestä jouluperinteestä. Olisi mukavaa saada tietää jotakin hauskaa. Kaunis peilinkehys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kerron varmasti, vaikka varmaan sekoitellaankin vähän omanlaiseksi joulunviettoa kuitenkin.

   Poista
 4. Oi, kuulostaa ja näyttää ihanalta <3 Täälläkin pääsi vuodesta selvinnyt huonekuusi viimein alakertaan näkyvälle paikalle ja sai pienet valot niskaansa. Johan tuli joulutunnelmaa kertaheitolla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä, pienellä se tunnelma loppujen lopuksi syntyy. Pienen blogikierroksen jälkeen tuntuukin ihan normaalilta tämä minun kuusiviritys, en onneksi olekaan ainut.

   Poista
 5. Ihana kuusi ja hyasintin tuoksu tulee aivan nenääni... Ei vielä ole joulu mutta mulla uunissa porkkanalaatikkoa ja glögiä on jo siemailtu sekä kynttilät lepattaneet. Luntakin tuli yön aikaan, kauniisti auringossa kimmeltää valkoinen lumi. Terveiset toiselta laidalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se lumi täältä tulee kyllä puuttumaan, täytyy siis luoda tunnelma näin. Onneksi lumesta saadaan vähän makua kuvien muodossa. Tänäänkin sain heti aamulta tuoreeltaan suoraa videopäivitystä mummolan pihalta :).

   Poista
 6. Ihana tunnelma kuvissasi. Löytyikö nuo somat, keveät kuusenvalotkin Ikeasta?
  Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina! Joo tuo valosarja on Ikeasta myös, nimeltään Strala (ensimmäinen a on ruotsalainen o, en löydä mun brittinäppiksestä :). Toimii pattereilla, mikä mun mielestä tässä tarkoituksessa ihan kätevä, niin ei tarvitse vetää johtoja sen pidemälle.

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!