26.6.2016

SUNNUNTAIAJATUKSIA


Tänään kuvittelin olevani aamuvirkku lenkkeillessäni ennen kahdeksaa Cardiff Bayn toiselle puolelle jumppaan. Vain huomatakseni tuossa parin korttelin päässä, että lahti on täynnä vielä itseänikin aikaisempia ja reippaampia lintuja, kun Cardiff Triathlonin uimarit polskivat jo täyttä päätä meressä. Teki mieli jäädä katselemaan varusteiden vaihtoa ennen pyöräilyä ja sitten tuli itsellä jo kiire ja piti laittaa juoksuksi. Kiertäessäni lahden toiselta puolelta pumpin jälkeen takaisin kotiin, kaverit tulivat jo juosten vastaan. Kisassa oli kyllä niin monennäköistä ja -tasoista urheilijaa, että sain itsekin pitkästä aikaa kipinän osallistua yhteen Cardiffin lukuisista urheilutapahtumista vielä tämän vuoden puolella. Siis sen Muddy Runin lisäksi, johon koulun äidit minua kovasti koittavat mukaan houkutella. Joukonjohtaja ainesta olisin kuulemma. Sanoivat asian kauniisti, kun aina hiljaisesti ihmettelevät mutaisia kinttujani aamulenkkieni jäljiltä :).


Suihkun ja aamupalan jälkeen alkoi tuosta rannasta jo kantautua toisenlaiset kuulutukset ja musiikit. Extreme Sailing Seriesin kolmas kilpailupäivä on siellä triathlonin päätteeksi alkamaisillaan. Vaikka juhannussuunnitelmat menikin meillä vähän mönkään, niin ei kyllä elämä käy tylsäksi näissä kotikortteleissakaan.


Viime päivät ovat menneet kotoilun ja kuntoilun lisäksi hyvin ristiriitaisissa ajatuksissa. Brexit-äänestys ja Britannian kansan äänestämä EU-ero on mennyt omankin nahkan alle ja aika on kulunut jos jonkinäköisiä lehtiartikkeleita, uutislähetyksiä ja yksittäisten ihmisten henkilökohtaisia mielipidekirjoituksia somessa lukien ja katsellen. Täällä asutun vuoden aikana minulla on aina ollut kovin tervetullut olo Britanniaan, mutta täytyy myöntää, että ensimmäisiä kertoja täällä ollessani olen jopa ajatellut, että haluan puhua julkisilla paikoilla vähän pienempään ääneen omalla äidinkielellä, kun en tiedä millaisen joukon keskellä seison. Surullista kyllä, Wales kun on ollut ja toivottavasti on myös vastaisuudessakin ystävällinen ja lämmin. Vahvasti monikulttuurinen ja -kielinen, jo omankin kymrin kielensä puolesta. Viis siitä, että täälläkin enemmistö äänesti eroamisen puolesta. Ja vaikka eroamisessa on kysymys niin paljon enemmästä kuin vain maahanmuutosta, niin sen siivellä sitä täällä vahvasti kampanjoitiin.  No mutta, ei auta kuin koittaa olla myrkyttämättä omaa mieltä ja fiilistä ja toivoa parasta, itse Briteille, mutta erityisesti myös niille ei-Briteille, jotka ovat olleet täällä jo paljon meitä kauemmin ja ovat ainakin tähän saakka myös nähneet tulevaisuutensa täällä. 


Siispä ajatukset keveämpiin ja katse kauniimpaan. Ootte varmasti jo ihan täynnä näitä mun kukkakuvia ja asetelmia, mutta ähäkutti, nyt on kesä ja juhannuskin, joten kukkasia kuuluukin olla kanavat pullollaan. Tein kaupan pioneista ja parvekkeen hortensioista vielä yhden juhannuskimpun ja pääsipä mukaan epämääräinen oksa viikon takaiselta Suomi-koulun päätöskerralta saamastani kimpusta. Aika kivalta näyttävät leikkokukat kukkaruukussakin.


Tämän viikonlopun päätteeksi meillä on vielä ässä hihassa ja kutsu suosikkipoikien synttärijuhliin. Nyt siis tukka säkkärälle ja pienen kaupunkipiipahduksen kautta puolikkaalla kokoonpanolla juhlimaan ja herkuttelemaan! Suloista sunnuntaita siis!!

8 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ja tuo kimppu, ahh!
  Mielenkiinnolla täällä seuraillaan mitä brittien EU-ero saa aikaan...vaikken politiikasta ym. olekaan kovin kiinnostunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pit'isikin kerätä partsilta taas uudet kukat kimppuun. ja joo, täälläkin mielenkiinnolla seurataan näitä Brexitin mukanaan tuomia käänteitä.

   Poista
 2. Aivan ihania kuvia ja kukkakimppuja jaksaa aina ihastella! <3
  Täällä myös seuraillaan kiinnostuneena mitä tuleman pitää näiden tulevien muutosten myötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukat onkin kiitollisia kuvattavia :)! Saapas nähdä miten tämän maan vielä käy. Toivottavasti lopulta hyvin kuitenkin!

   Poista
 3. Ei ollenkaan kyllästyneitä sun kukkakuviin ja asetelmiin. Ne on aina niin kauniita että niihin palaa uudelleen. Mukavaa alkanutta viikkoa sinne, toivottavasti teillä voidaan jo paremmin. Meidän juhannus meni myös osittain sairastellessa kun isompi K tuli kuumeeseen. -Susanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna <3, hyvin täällä jo voidaan, vaikka tauti kääntyikin sitten angiinaksi. Juuri vasta lääkekuuria lopetellaan. Toivottavasti me muut vältyttiin siltä, kun lomakin on viimein ihan nurkan takana.

   Poista
 4. Ihana miten teidän kotikulmilla on jatkuvasti tapahtumia, kuulostaa niin eläväiseltä paikalta. :)

  Varmaan koko maailma kummastelee tällä hetkellä tuota äänestyksen tulosta, kyllä sillä mennään suoraan historian kirjoihin ja aika näyttää, miten laajat vaikutukset sillä on. Teihin toki osuu vielä konkreettisemmin tuo tulos.

  Ja kukkakuvia ei voi olla kanavalla liikaa! ;) Täydellisiä värintuojia teidänkin värimaailmaan ja kivoja kimppuja taiteilet, piilevän hortonomin lahjoja? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on tämä kyllä, tänä viikonloppuna onkin sitten jo vietetty kansainvälisiä ruoka- ja juomafestareita :).

   Ja totta, mielenkiintoista nähdä, mitä lopulta tuleman pitää, vaikka voi olla, että me ei enää eron todellisia vaikutuksia olla täällä enää sitten kokemassakaan.

   Haha, tälläinen kotikutoinen hortonomi joo, ihana on kukilla näprätä, vaikak taidot rajalliset ovatkin. Ja kiitos luvasta, josko taas kohta palataan kukkasiin :)!

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!